Graviditet etter rørbinding: Hva er tegnene?

Beskrivelse

Tube binding, også kjent som & # 8220; binde rørene & # 8221; er en & # 8217; alternativ for kvinner som ikke lenger vil ha barn. Denne polikliniske kirurgiske prosedyren innebærer blokken eller kuttet av egglederen. Forhindrer at en ovum frigjøres av Ovaioen å reise mot livmoren, hvor egget vanligvis kunne befruktes.

Mens rørbindingen er effektiv for å forhindre de fleste graviditeter, er det ikke absolutt. Anslått en 1 på hver 200 Kvinner vil forbli gravid etter rørbinding.

Rørbinding kan øke risikoen for en ekstrauterin graviditet. Er her at et befruktet egg er implantert i egglederøret i stedet for å reise mot livmoren. En ekstrauterin graviditet kan bli til en nødsituasjon i en nødsituasjon. Det er viktig å være klar over symptomene.

Hva er risikoen for graviditet etter rørbinding?

Når en kirurg utfører en rørbinding, er de mislykkede rørene innpakket, kuttet, forseglet eller bundet. Rørbinding kan forårsake graviditet hvis egglederøret vokser sammen etter denne prosessen.

En kvinne er mer utsatt for at dette skjer som yngre er når hun har en rørbinding. I følge University of Pittsburgh Medical Center, Graviditetspriser etter rørbinding er:

  • 5 prosent hos kvinner under 28 år
  • 2 prosent i kvinner i alderen 28 og 33
  • 1% hos kvinner over 34 år

Etter en rørbindende prosedyre, kunne en kvinne også finne ut at hun allerede er gravid. Dette skyldes at et befruktet egg allerede kunne implanteres i livmoren før dens prosedyre. Av denne grunn velger mange kvinner rørbinding umiddelbart etter fødsel eller umiddelbart etter en menstruasjon, når risikoen for graviditet er lavere.

Graviditets symptomer

Hvis ditt eggleder rør har krympet etter røret bindende, er det mulig at du kan få en fremre graviditet. Noen kvinner velger også å ha A & # 8217; reversering av rørbinding, der en lege setter det egglederne sammen. Dette er ikke alltid effektivt for kvinner som ønsker å bli gravid, men kan være.

Symptomene forbundet med graviditet inkluderer:

Hvis du tror du er gravid, kan du ta en graviditetstest hjemme. Disse testene er ikke 100% pålitelige, spesielt alle «8217; begynnelsen av graviditeten. Legen kan også utføre en blodprøve eller en ultralyd for å bekrefte en graviditet.

Symptomer på en ekstrauterin graviditet

En tidligere bekkenoperasjon eller rørbinding kan øke risikoen for en ekstrauterin graviditet. Dette gjelder også hvis du bruker en intrauterin enhet (IUD) som en prevensjonsmetode.

Symptomer forbundet med en ekstrauterin graviditet kan i utgangspunktet virke som en tradisjonell graviditet. For eksempel, hvis du gjør en graviditetstest, vil det være positivt. Men den befruktede egget er ikke implantert på et sted hvor det kan vokse. Som et resultat kan graviditeten ikke fortsette.

I tillegg til de tradisjonelle symptomene på graviditet kan symptomene på en ekstrauterin graviditet inkludere:

Disse symptomene bør ikke ignoreres. En ekstrauterin graviditet kan forårsake feilen i egglederen, som kan forårsake intern blødning som fører til besvimelse og støt. Kontakt lege umiddelbart hvis du manifesterer følgende symptomer med en ekstrauterin graviditet:

Hvis legen din bestemmer at graviditeten din er ektopisk på et tidlig stadium, kan du foreskrive et stoff som kalles metotrexat. Dette stoffet kan forhindre at egget vokser videre eller forårsaker blødning. Legen vil overvåke nivåene av menneskelig korionisk gonadotropin (HCG), et hormon assosiert med graviditet.

Hvis denne metoden ikke er effektiv, kan kirurgi må fjerne stoffet. Legen vil forsøke å reparere Fallopian Tuba. Hvis dette ikke er mulig, vil Fallopian-røret bli fjernet.

Legene håndterer en ødelagt fallopian tuba med kirurgi for å reparere det eller fjerne det. Du kan trenge blodprodukter hvis du har mistet mye blod. Legen vil også overvåke tegn på infeksjon, for eksempel feber eller vanskeligheter med å opprettholde normalt blodtrykk.

Kommende trinn

Selv om rørbindingen er en svært effektiv prevensjonsmetode, beskytter den ikke mot graviditet 100% av tiden. Det er også viktig å huske at prosedyren ikke beskytter mot seksuelle overføringsinfeksjoner. Hvis du og din partner du ikke er monogami, er det viktig å bruke kondomet hver gang du gjør sex.

Snakk med legen din hvis du føler at rørbindingen ikke vil være effektiv. Hvis du har din egen prosedyre i en ung alder, eller hvis de har brukt mer enn et tiår siden du hadde prosedyren din, kunne du ha en liten, men økt risiko for graviditet. Du og din partner kan bruke andre prevensjonsmuligheter for å redusere risikoen. Disse kan inkludere en vasektomi (mannlig sterilisering) eller kondomer.