Gravide kvinner kan spise sushi? Sikre alternativer og mer

Del på Pinterest

Hvis du har gått fra å se to positive linjer til lesingen av hva du må gi opp nå, som du er gravid, er du ikke alene. Mens noen av tingene som skal unngås er ganske åpenbare, er det mat du kanskje tror de er sunne, men det kan faktisk utgjøre en risiko for sikkerheten til deg og ditt barn.

Et element som skal legges til din liste over nei, er at velsmakende krydret tunfiskrull. Nøyaktig, så vel som å drikke ditt favorittvin glass, spis kalkunsmørbrød, ta langvarige dykk i badestampen og samle kattungeravfall: Ja, du kan delegere dette til noen andre! & # 8211; spise sushi, i det minste den med rå fisk, er det ikke noe du vil gjøre før etter fødsel.

Når det er sagt, før du kansellerer reservasjonene til middag eller kaster bort de deilige og sunne kaliforniske smørbrødene, er det noen gode nyheter: Ikke alle sushi er forbudt.

Relatert: 11 ting å ikke gjøre under graviditeten

Hva slags sushi er forbudt?

Enhver sushi med rå eller bakt sjømat er forbudt, andre Matsikkerhet.gov. Å spise rå eller bakt fisk kan utsette barnet ditt for å dyrke kvikksølv, bakterier og andre skadelige parasitter.

«På grunn av endringene i immunsystemet under graviditeten, er gravidige kvinner mer utsatt for infeksjoner, som kan øke risikoen for spontan abort, natimortalitet, livmorinfeksjon og forretningsfødsel & # 8221; Kristian Morey, RD, LDN, klinisk diettikkert i sentrum for endokrinologi hos Mercy Medical Center.

Også barnet ditt er spesielt sårbart for kvikksølveksponeringen, som ifølge Morey kan forårsake nevrologiske problemer, siden metylkercury har toksiske effekter på nervesystemet under utviklingen.

Når du skal slutte å spise avgrenser sushi?

Kort svar: Umiddelbart! Faktisk, selv om du prøver å bli gravid, er det en god ide å slutte å spise rå fisk. Regelen om sushi uten rå eller rå fisk gjelder for alle tre kvartaler.

I løpet av første kvartal er det flere viktige utviklinger, så det er viktig å avstå så snart du vet at du er gravid. I løpet av uker 1 til 8 begynner hjernen og ryggmargen å danne. Dette er også det øyeblikket når vev som danner hjertet begynner å slå og vokse øyne, ører og nese.

Alle hovedorganene i barnet ditt vil utvikle seg og jobbe innen utgangen av første kvartal. Det er i løpet av de første 12 ukene at fosteret er mer sårbart og utsatt for skade og skade som følge av eksponering for giftige stoffer.

& # 8220; Under graviditeten senkes immunsystemet ditt fordi det deler det med et voksende fosteret «8221; sier Dara Godfrey, MS, RD, registrert dietitian for reproduktive medisinforbindelser av New York. Når du har et svekket immunsystem, sier Godfrey at du er mer utsatt for bakterier eller parasitter som kan være til stede i rå fisk eller feilaktig manipulert.

Men hvis du nettopp har oppdaget at du er gravid, og du gir deg rå eller bakt sushi, ta et dypt pust. Alt vil bli bra. For å lindre noen bekymring, informer legen din, du spiste sushi med rå fisk. De vil kunne svare på eventuelle spørsmål du kan ha og veilede deg på sikrere matvalg under graviditet.

Hvorfor bør du unngå rå fisk sushi

Nå som du vet at sushi ruller med rå fisk eller rå kjøtt er en definitivt nei under graviditet, kan du spørre hvorfor en av dine favorittmåltider ikke kuttet.

Rå eller rå fisk øker risikoen for eksponering for visse typer bakterier under graviditet og er mer sannsynlig å inneholde bakterier og parasitter & # 8221; sier Dr.SSA Lisa Valle, gjør, ob-gyn på Providence Saint John & # 8217 s helsesenter.

Listeria, en bakterie som forårsaker listeriose, er en type matforgiftning som kan utgjøre en alvorlig risiko for helsen til deg og ditt barn. Og gravide driver en større risiko for å kontraherende Listeriosi.

I tillegg til oppkast og diaré kan det forårsake for tidlig fødsel, natimortalitet og spontan abort. Videre, hvis et barn er født med listeriose, kan det være problemer med nyrer og hjerte, så vel som blod eller hjerneinfeksjoner.

For å forhindre listeriose, American College of obstetrikere og gynekologer (ACOG) Anbefaler til gravide kvinner for å unngå å spise sushi basert på rå fisk, blant annet mat som pølser, kjøtt til lunsj og upasteurisert melk.

Videre kan rå fisk øke kvikksølveksponeringen for barnet ditt. Når en gravid kvinne er utsatt for høye nivåer av kvikksølv, som er et metall, er barnets og mors helse truet. & # 8220; Høye nivåer av kvikksølv kan forårsake hjerneskade, hørselsproblemer og syn i barnet & # 8221; sier dalen.

Godfrey sier at selv om du kjøper god kvalitet fisk fra en respektabel restaurant som sysselsetter kvalifiserte kokker som bruker tilstrekkelige håndteringsteknikker, kan de ikke garantere at deres rå fisk er trygt å spise.

I et nøtteskall er det hovedsakelig to grunner til at du ikke bør spise rå fisk sushi under graviditeten:

 • Bakterier og parasitter som du har senket immuniteten (kan bli funnet i hele rå fisk, kjøtt og meieriprodukter)
 • Høye nivåer av kvikksølv (som er i mange typer fisk & # 8211; mer informasjon om dette nedenfor)

Relatert: Det er trygt å spise sushi under amming?

Panini du kan spise under graviditeten

Husk da vi sa at det er gode nyheter? Vel, her er det: du kan spise sushi ruller under graviditeten. ; Kokt sushi (med sjømat) i tillegg til vegetabilske ruller er trygt for gravide å bli konsumert & # 8221; sier dalen.

Faktisk, dagens retningslinjer for ACOG Vi anbefaler gravide kvinner å spise minst to porsjoner med lav kvikksølvinnholdsfisk, for eksempel laks, steinbit og andre fettfisk og krepsdyr som inneholder omega-3 fettsyrer, per uke.

Men før du tar den laksrullen, sørg for at den er tilberedt, siden du må beskytte deg selv og barnet ditt både fra kvikksølv og fra Listeria.

Kokte smørbrød, hvis oppvarmet ved en temperatur på 145 ° F, De kan spises under graviditet hvis tilberedt med lav Mercury Fish.

Når du velger en rulle med kokt sjømat, Mat og Drug Administration (FDA) Han forteller gravide kvinner å unngå disse fiskene med et høyt innhold av kvikksølv:

 • sverdfisk
 • TileFish
 • King Makrell
 • Marlin
 • Grov oransje
 • hai
 • Overvektig tunfisk

Muscury-rik fisk pleier å ha kvikksølvnivå høyere enn 0.3 deler per million & # 8221; sier dalen.

Men en California Roll, som er en av de mest populære sushi-rullene, er ofte forberedt med imitasjonskrabbekjøtt. Siden denne typen krabbepulp er tilberedt og produsert med lav kvikksølvinnholdsfisk, anses det generelt trygt å spise for en gravid kvinne.

Når det gjelder en rulle av sushi med sjømat, sørg for at du ber om informasjon om ingredienser. Du tror kanskje du bare spiser krabbe eller reker kjøtt, men det kan være andre typer fisk med høyt kvikksølvinnhold.

Noen boller vanligvis tilberedt som du kunne se på en meny inkluderer:

 • California Roll
 • EBI Roll (reker)
 • Unagi Roll (Anguilla Cotta)
 • Spicy Chicken Sushi Roll
 • Spicy Crab Roll
 • Rull av krydret reker
 • Katsu kyllingrull

Noen vanlige veganske smørbrød som du kunne se i en meny inkluderer:

 • Roll of Maki på agurk
 • Agurk og avokado roll
 • Shiitake sopprull
 • Futomaki roll (når veganer)

L’

Graviditet er et øyeblikk for å være spesielt oppmerksom på hva du legger i kroppen din. Å vite ingrediensene i maten du spiser kan bidra til å beskytte deg og ditt voksende barn. Når du spiser ute, spør du alltid ingrediensene i en sushi rulle og sørg for at du angir at du ikke kan spise rå fisk.

Hvis du ikke er sikker på hva du burde, og du bør ikke spise i de neste 9 månedene, snakk med legen din eller en registrert dietiker. De kan hjelpe deg Skape en diett Dette er både trygt enn tilfredsstillende.