Dysfunksjon av den bakbare tibialenen (tibialnerven dysfunksjon)

COS’er dysfunksjonen til den bakbare tibialenen?

Dysfunksjonen i den bakre tibialenen (PTTD) er en tilstand som forårsaker betennelse eller riving av den bakre tibial sene. Den bakre tibial tendon forbinder en av kalvemuskulaturen til beinene som ligger i innsiden av foten.

Som et resultat, forårsaker PTTD flat fot fordi senen ikke klarer å støtte foten av foten. I følge American Academy of Orthopedic Surgeons, Flatfoot er når foten av foten er falt og fotpunktet mot utsiden.

PTTD er også kjent som en flat fot oppnådd av den voksne. Legene kan vanligvis behandle denne tilstanden uten kirurgi, men noen ganger er kirurgi nødvendig for å reparere senen.

Hva er årsakene og risikofaktorene i PTTD?

Den bakre tibial sene kan bli skadet etter en innvirkning, som et fall eller en kontakt under sportsøvelsen. Selv L’Overdreven bruk av senen over tid kan forårsake skade. Vanlige aktiviteter som forårsaker en overdreven skade inkluderer:

 • Stående
 • løp
 • fotturer
 • Gå opp
 • Høy effekt sport

PTTD er mer sannsynlig å forekomme i:

 • hunner
 • folk over 40 år
 • Overvektige eller overvektige mennesker
 • Folk med diabetes
 • Folk med hypertensjon

Hva er symptomene på PTTD?

PTTD oppstår vanligvis bare i en fot, men i noen tilfeller kan det oppstå i begge føtter. PTTD symptomer inkluderer:

 • Smerte, typisk rundt innsiden av foten og ankelen
 • hevelse, varme og rødhet langs innsiden av foten og ankelen
 • smerte som blir verre under aktiviteten
 • Fotflating
 • ruller mot innsiden av ankelen
 • Avslører tær og fot

Når PTTD utvikler seg, kan smerteposisjonen endres. Dette skyldes at foten din på slutten flater og # 8217; hælbenet beveger seg.

Nå kan du føle smerte rundt ankelen og foten. Endringene i den bakre tibialenen kan forårsake leddgikt til foten og ankelen.

Hvordan PTTD er diagnostisert?

Legen din vil begynne med å undersøke foten din. De kan se etter hevelse langs den bakre tibial senen. Legen vil også verifisere mobiliteten din ved å flytte foten på den ene siden på # 8217; andre og opp og ned. PTTD kan forårsake problemer med bevegelsesområdet fra side til side, samt problemer med bevegelige tær til skinnen.

Legen din vil også undersøke formen på foten din. De vil se etter en kollapset bue og en hæl som har flyttet til utsiden. Legen din kan også kontrollere hvor mange fingre som kan se bakhælen når du står.

Normalt er bare den femte fingeren og halvparten av den fjerde fingeren synlig fra dette hjørnet. I PTTD kan de se mer enn den fjerde og femte fingeren på foten. Noen ganger er alle tærne også synlige.

Det kan også trenge å stå på beinet som plager deg og prøver å stå opp til tiptoe. Vanligvis vil en person med PTTD ikke kunne gjøre det.

De fleste leger kan diagnostisere problemer med den bakre tibial senen ved å undersøke foten, men legen kan også bestille noen avbildningstester for å bekrefte diagnosen og utelukke andre forhold.

Legen din kan bestille x-stråler eller TC-skanninger hvis du tror du har foten eller ankelen. MR og Ultrasonic Scans kan bekrefte PTTD.

Hva er PTTD-behandlinger?

De fleste PTTD-tilfeller kan behandles uten kirurgi.

Redusere hevelse og smerte

Innledende behandling bidrar til å redusere smerte og hevelse og tillater senen til høye. L’isapplikasjon på sårområdet og de ikke-steroide antiinflammatoriske stoffene (fans) kan bidra til å redusere hevelse og smerte.

Legen vil også råde deg til å hvile og unngå aktiviteter som forårsaker smerte, for eksempel rase og andre høyeffektive aktiviteter.

Støtte for føttene

Avhengig av alvorlighetsgraden av PTTD, kan legen foreslå noen form for støtte til foten og ankelen. En ankel Guardian kan bidra til å fjerne spenningen fra senen og la den helbrede raskere. Dette er nyttig for PTTD eller PTTD fra mild til moderat forekommende med leddgikt.

Kjøp Ankel Guardians.

Personlig frukt bidrar til å støtte foten og gjenopprette den normale posisjonen til foten. Plantariene er nyttige for PTTD fra mild til grav.

Kjøp plantar.

Hvis lesjonen på den bakre tibialenen er seriøs, kan foten og ankelen kreve immobiliseringen ved hjelp av en kort oppstart. Enkeltpersoner bærer vanligvis dette i seks-åtte uker. Det gjør at senen kan få resten som noen ganger er nødvendig for helbredelse.

Dette kan imidlertid også forårsake muskelatrofi eller svekkelse av muskler, slik at leger anbefaler bare for alvorlige tilfeller.

Kirurgi

Kirurgi kan være nødvendig hvis PTTD er seriøs og andre behandlinger har ikke vært vellykket. Det er flere kirurgiske alternativer, avhengig av symptomene og Dell & # 8217, lesjonsenhet.

Hvis du har problemer med å flytte ankelen, kan en kirurgisk prosedyre som bidrar til å strekke kalvemuskelen, være en alternativet «8217. Andre alternativer inkluderer kirurgi som fjerner områder som er skadet av senen eller erstatter den bakre tibial senen med en annen sene fra kroppen.

I de mest alvorlige tilfellene av PTTD, for å korrigere en flat fot, kan det være kirurgi som kutter og beveger beinene som kalles osteotomi eller kirurgi som blander leddene.