Gormaggine: Årsaker, behandling og takeaway

Clumsiness

Du kan tenke på deg selv som en klumpete hvis du ofte møter møbler eller slipper ting. Den klosset er definert som dårlig samordning, bevegelse eller handling.

I friske mennesker kan det være et mindre problem. Men samtidig kan det øke risikoen for ulykker eller alvorlige skader, for eksempel hjernekraft.

TIL Revisjon av studier i 2009 På tilkoblinger mellom motorstyring og hjernens forskjeller relatert til alderen i alderen har funnet tester at problemer med nervøse og nevromuskulære systemer bidrar til vanskelighetene med motorens ytelse hos eldre.

Dette antyder at hjernefunksjonen, fra måten informasjonen behandles for å si til kroppen din hvordan du beveger deg, spiller en rolle i koordinering.

De fleste vil ha øyeblikk av gifter og er vanligvis ingenting å bekymre seg for. Men hvis du har plutselige og kontinuerlige problemer med koordinering, eller hvis du seriøst forstyrrer helsen din, kan det være et symptom på en tilstand nedenfor.

Hva forårsaker plutselig ubehagelig?

En plutselig begynnelse på klosset kan oppstå hvis du er distrahert eller uvitende om hva som omgir deg. Men ofte kan plutselige koordineringsproblemer knyttet til et annet symptom tyder på en alvorlig betingelse for underliggende helse.

Slag

Et slag oppstår når en blodpropp dannes i hjernen og reduserer blodstrømmen (iskemisk slag) eller når et svekket blodfartøy eksploderer i hjernen og reduserer blodstrømmen (hemorragisk slag). Dette berøver din oksygenhjerne og hjerneceller begynner å dø.

Under et slag opplever noen mennesker lammelse eller muskel svakhet, noe som kan forårsake dårlig koordinering og snubling.

Men de plutselige giftene er ikke alltid et slag. Med et slag vil du sannsynligvis også ha andre symptomer. Disse inkluderer:

 • Eloquio
 • Sensasjoner av pinner og nåler i armene eller i bena
 • muskel eller nummenhet
 • hodepine
 • svimmelhet

Du kan se lignende symptomer under et forbigående iskemisk angrep (Tia) eller minfører. En Tia reduserer også blodstrømmen til hjernen. Disse angrepene varer vanligvis bare noen få minutter og forårsaker ikke permanent skade på hjernen.

Ta imidlertid til en lege umiddelbart hvis du eller noen du vet hvordan du viser symptomene på et slag.

Anfall

Noen kriser kan også forårsake symptomer som virker plutselig klosset.

Dette er ofte tilfelle av delvis epileptisk krise, myokloner og komplekse atons eller fallangrep. Myokloniske og atoniske kriser dropper plutselig noen, som om de snublet. Dette symptomet blir ikke ansett som vanskelig.

I komplekse partielle kriser, C’er en modell av handlinger og symptomer. En person genererer generelt det fraværende utseendet under en & # 8217;. Så de vil begynne å spille A’tilfeldig aktivitet som:

 • muttering
 • vridning eller samle klærne sine
 • Samle objekter

Komplekse delvise kriser kan vare bare noen få minutter, og personen vil ikke ha noe minne om hva som skjedde. Neste gang et angrep oppstår, vil de samme handlingene generelt gjentas.

Kontakt lege umiddelbart hvis du mistenker deg eller noen du kjenner, har hatt et angrep eller har en.

Angst og stress

Ditt nervesystem, som styrer muskelbevegelsen, kan fungere unormalt hvis du plutselig er engstelig eller stresset. Dette kan gjøre hendene dine skjelve eller kompromittere slik du ser omgivelsene og gjør aktivitetene. Som et resultat er det mer sannsynlig at du møter objekter eller folk.

Hvis du lider av angst, kan du praktisere dine håndteringsmetoder hjelpe deg med å slappe av og forbedre koordinasjonsproblemer.

Narkotika og alkohol

Hvis du drikker for mye alkohol eller bruker narkotika, kan du også prøve Awkwards på grunn av’forgiftning. L’forgiftning, som endrer hjernens funksjon, involverer vanligvis ett eller to symptomer, som kanskje ikke alltid inkluderer motløsende bevegelser.

Forgiftningssymptomer kan inkludere:

 • Injiserte øyne av blod
 • En endring i oppførsel
 • En sterk lukt av alkohol
 • Eloquio
 • Han retched

Du kan ha problemer med å holde balansen eller koordinere trinnene mens du prøver å gå når du er beruset. Dette kan forårsake skade eller cerebral følelser i tilfelle fall.

Tilbaketrekningen kan også forårsake ubehag.

Gorgeous hos voksne

L’aldring kan gå hånd i hånd med koordinasjonsproblemer.

I en studere Bevegelser av hendene, resultatene viste at yngre og eldre voksne bruker forskjellige mentale representasjoner av rom rundt sine kropper. Mens unge voksne fokuserer rammen av referanse på hånden, bruker de eldre et rammeverk sentrert på hele kroppen. Denne endringen kan påvirke måten de eldste planlegger og veileder deres bevegelser.

Gormagge kan også starte som et subtilt problem og gradvis forverres. Hvis du eller noen du kjenner, har du koordinasjonsproblemer sammen med andre symptomer, bringer problemet med legenes oppmerksomhet. Det kan være en nevrologisk forstyrrelse nedenfor.

Hjernesvulst

En ond eller godartet vekst i hjernen kan også påvirke balansen og koordinasjonen. Hvis du har en hjernevulst, kan du også manifestere følgende symptomer:

 • Uforklarlig kvalme og oppkast
 • Visjonsproblemer
 • Endringer av personlighet eller oppførsel
 • Hørselsproblemer
 • anfall
 • Svakhet eller nummenhet
 • sterk hodepine

En lege kan utføre en magnetisk resonans eller en skanning av hjernen for å verifisere tilstedeværelsen av vekst i hjernen.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom påvirker sentralnervesystemet og kan kompromittere motorsystemer. De første symptomene kan være milde, men de kan inkludere tremor til hender eller hender sammentrekninger som kan forårsake koordinering problemer. Andre tegn og symptomer inkluderer:

 • tap av Dell’lukt
 • søvnforstyrrelser
 • forstoppelse
 • Lav eller lav stemme
 • Maskert ansikt eller blankt utseende

Legen din vil kunne anbefale en behandling og lede deg til en spesialist hvis de gir deg en diagnose for Parkinsons sykdom.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdomsskader og dreper langsomt hjerneceller. Noen med Alzheimers sykdom har ofte problemer med minnet, har problemer med å fullføre familieoppgaver og kan ha koordineringsproblemer. Alzheimers risiko for sykdomsøkninger øker Etter 65 år.

Hvis du eller en elsket som utviklet disse symptomene i middelalderen, og hvis de ikke forbedrer seg, snakk med en lege.

Andre årsaker

Urestede bevegelser kan også oppstå når du ikke sover nok. L’utmattelse kan påvirke balansen, noe som gjør ting faller. Eller du kan finne deg selv slamming mot ting. Sover minst 8 timer hver natt tillater hjernen og kroppen å hvile.

Selv helseproblemer som påvirker ledd og muskler, som leddgikt og narkotika som anti-angst, antidepressiva og antikonvulsive stoffer kan forårsake lignende symptomer.

Gorgeous hos barn

Koordineringsproblemer hos barn er ikke uvanlige fordi barn lærer å stå og gå. Vekstbilder kan også bidra som barnet blir vant til sin voksende kropp.

Barn som har problemer med å betale oppmerksomhet, kan også være mer uncoordinated hvis de er mindre oppmerksomme på hva som omgir dem.

Hvis du føler at barnets ubehag ikke forbedrer eller forverres, snakk med legen din. Koordineringsproblemer hos barn kan også skyldes:

 • Visjonsproblemer
 • Flatfeet, eller mangel på en plantarbue
 • Oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD)
 • Autistisk Spectrum Disorder (ASD)

Legen vil kunne gi behandlingsalternativer, avhengig av årsaken.

Dempere

Demprykk, eller utviklingskoordinasjonsforstyrrelse (DCD), er en tilstand som påvirker barnets koordinering. Barn med DCD har vanligvis forsinket fysisk koordinering for deres alder. Dette skyldes ikke å lære vanskeligheter eller nevrologiske lidelser.

Du kan forbedre symptomene på DCD ved å praktisere bevegelsene, dele aktivitetene i mindre passasjer eller bruke verktøy som spesielle håndtak på blyanter.

Nydelig under graviditeten

Med fremdriften av graviditet kan kroppen din som endringer miste tyngdepunktet og påvirke balansen din. C’Det er også en større risiko for å snuble eller slamme opp ting hvis du ikke kan se føttene dine.

Andre faktorer som kan påvirke koordinering er endringene i hormoner, L’glemsel.

Sakte når du beveger deg og ber om hjelp hvis du droppet noe, er de gode måter å unngå ulykker eller skader under en graviditet.

Diagnose

Diagnosen av den eksakte årsaken til problemene med koordinering kan være vanskelig. Goffaggine er et symptom på mange forhold. Hvis koordinasjonen ser ut til å forverres eller flere symptomer vises, fikser du en avtale med legen.

Legen vil be om informasjon om din medisinske historie og andre symptomer. Det kan også være nødvendig å utføre flere tester for å diagnostisere tilstanden.

Forbedre koordinering

Forbedringen av koordinering innebærer behandling av den underliggende tilstanden. Legen din kan anbefale narkotika, som et antiinflammatorisk stoff for leddgikt, eller gjør mer trening for å redusere smerte og felles stivhet.

Du kan også finne nyttig å bremse ned og se på omgivelsene før du utfører visse aktiviteter.