Overgangsalder hevelse: Årsaker, behandling og andre

Beskrivelse

Du kan føle hevelse under perimenopause og overgangsalder. Det kan være et resultat av hormonfluktuasjon i denne perioden i livet ditt. Det er sannsynlig at du har mindre hevelse etter overgangsalderen når eggstokkene slutter å produsere østrogen og progesteron og kroppen din holder et lavere nivå enn hormoner.

Hevelsen forårsaker deg en følelse av ekstrem fylde, spenning eller hevelse i # 8217; Abdomen og andre deler av kroppen. Det kan forårsake ubehag. Du kan prøve å redusere hevelse under perimenopause og overgangsalder ved å tilpasse din livsstil eller narkotika. Du bør konsultere legen din dersom du lider av langvarig hevelse, som det kan være et tegn på A’annen tilstand.

Mer informasjon: 11 ting som hver kvinne bør vite om overgangsalderen »

Årsaker til hevelse under perimenopause og overgangsalder

Overgangsalderen symptomer kan starte flere år før du når overgangsalderen. Denne gangen er det kjent som perimenopause. Overgangsalderen er definert som mangel på en menstruasjonsperiode for 12 måneder samtidig. Dette skjer fordi eggstokkene dine slutter å produsere østrogen og progesteron. Etter overgangsalderen kan du ikke lenger bli gravid.

De fleste kvinner opplever overgangsalderen i de tidlige årene, selv om du kan møte det før eller etter. Når du ikke har hatt 12 måneders syklus, betraktes du som postmenopausal.

Hevelse kan forekomme oftere i perimenopause enn i overgangsalderen eller postmenopausen. Under perimenopause endres hormonene dine raskt. Dette kan føre til høyere nivåer av østrogen. Østrogener indusere kroppen din for å holde tilbake vannet, noe som kan føre til hevelse.

Hevelsen er ikke det unike symptomet opplevd av kvinner i perimenopause og overgangsalder. Fluktuerende hormoner kan også føre til:

 • Varme blinker
 • Problemer med søvn
 • vaginal tørrhet
 • Stemningsendringer
 • vektøkning

Du kan også prøve hevelse i overgangsalderen på grunn av Gassakkumulering i ditt gastrointestinale system. Dette kan være relatert til:

 • dietten
 • trening
 • understreke
 • røyk
 • Ingressed Air
 • A’annen helsetilstand

Det er sannsynlig at hevelse etter overgangsalderen er relatert til en av disse faktorene i stedet for hormoner. Dette skyldes at etter overgangsalderen, svinger hormonene dine ikke så mye som i løpet av perimenopause og overgangsalder.

Finn ut mer: De beste bloggene på overgangsalderen i året; år »

Behandling og forebygging av hevelse

Du kan redusere hevelse ved å bringe ulike livsstilsendringer. Disse endringene i atferd kan også hjelpe deg med å forhindre hevelse.

 • Endre kostholdet ditt: Unngå maten som forårsaker hevelse. Disse inkluderer fettstoffer, grønnsaker notater for å forårsake ekstra og melkegass. Også, hopp over maten for forseggjort, som har høye nivåer av sukker og salt.
 • Trening oftere: Prøv å trene flere ganger i uken, og hold virksomheten din varierer fra kardiovaskulære øvelser til de som styrker.
 • Unngå tyggegummi og karbonatiserte drikker: De kan fylle luftens mage, slik at du slår med den hovne buken.
 • Unngå å røyke og # 8217; Alkohol: De kan øke hevelsen.
 • Drikk rikelig med vann: Du kan prøve hevelse hvis du ikke er nok hydratisert.

Det finnes andre måter å forebygge og behandle hevelsen som involverer motisiner (OTC) og reseptbelagte:

 • Anti-hevelse medisiner: Disse er tilgjengelige fra disken. En apotek eller lege kan råde deg til å prøve.
 • Piller for reduksjon av vann; også som vanndrivende, er bare tilgjengelig på resept av legen. De kan hjelpe kroppen din til å unngå å beholde for mye vann.
 • Hormonelle prevensjonspiller: prevensjonspiller kan hjelpe deg med hevelse og andre symptomer på premenstruelt syndrom, hvis du fortsatt har syklusen, fordi de kan stabilisere hormonene dine. Du må diskutere med legen din hva som fungerer for kroppen din.
 • Hormonal terapi av overgangsalderen: Dette er en behandling som noen kvinner velger under overgangsalderen. Juster nivåene av østrogen og progesteron. Dette terapeutiske alternativet bør diskuteres med legen din på grunn av bekymringene om bivirkninger.

Er hovent eller vektøkning?

Under perimenopause og overgangsalder, kan du ikke være sikker på at jeg har hevelse eller få fett. Hormonelle endringer under perimenopause og overgangsalderen kan gjøre kroppsfettet raskere enn vanlig, spesielt i mageområdet. Dette er ikke bare et tegn på overgangsalderen. Du kan også øke vekten på grunn av aldring, oppførsel knyttet til livsstil og familiehistorie.

Hevelsen skal bare skje for en kort periode, sannsynligvis rundt perioden med menstruasjonssyklus hvis du er i perimenopause eller når som helst etter å ha spist en stor mengde mat, spist veldig raskt eller spist mat som forårsaker hevelse. Magen din vil stikke og forandre seg om dagen med hevelse. Magen din vil ikke svinge i størrelse i løpet av dagen hvis du opplever en vektøkning.

L’Vektøkning er et symptom på overgangsalderen, og du kan vedta noen endringer i livsstil for å unngå ekstra pounds. Spis et godt balansert lavt salt og sukker diett, nok sovende og trening regelmessig vil hjelpe med vektøkning, samt hevelse. L’Vektøkning setter deg i fare for å utvikle helsemessige forhold som diabetes og hjertesykdom.

Når skal du se en lege

Hevelsen som fører til menstruasjonssyklusen eller under hormonelle svingninger i overgangsalderen, er vanligvis vanlige symptomer. Langvarig eller smertefull hevelse bør undersøkes umiddelbart av legen. Føl deg hovent i uker om gangen kan være et tegn på kreft til eggstokkene eller A & # 8217, annen helsetilstand.

Outlook

Det er svært sannsynlig å skje hevelse på et bestemt tidspunkt under perimenopause og overgangsalder eller etter overgangsalderen. Det er flere årsaker til hevelse. Hormoner kan være den viktigste skyldige hvis du fortsatt opplever din periode. Hevelsen bør falle etter overgangsalderen, som kan gi deg lettelse.