Frontotemporal Demens: Symptomer, Behandlinger og årsaker

COS’er den frontenotemporal demens?

Frontotemporal demens er ikke en tilstand. Det er flere lidelser som påvirker forsiden og tordenværet i hjernen. Personligheten, følelsene, oppførselen og ordet styres i disse områdene i hjernen. Disse forstyrrelsene betyr at hjernen mister funksjonen til hjerneceller.

Frontotemporal demens er noen ganger kalt demens av frontal lobe. Han var kjent som Picks sykdom, fra navnet Arnold plukke, legen som oppdaget ham.

Hva er symptomene på frontotemporal

Symptomene på frontotemporal demens er avhengig av områdene i hjernen som er berørt. De fleste symptomene kan deles inn i to kategorier: atferd eller språk.

Vanlige atferdsmessige symptomer på frontotemporal demens inkluderer:

 • Upassende handlinger
 • Apati eller mangel på interesse eller entusiasme i aktivitetene
 • Mangel på inhibering eller moderasjon
 • Med utsikt over # 8217; hygiene og personlig pleie
 • Kompulsiv oppførsel

De vanlige symptomene knyttet til språket i Frontotemporal Dementia inkluderer:

 • Vanskeligheter med å snakke eller forstå talen
 • Språkanropsproblemer
 • Tap av lesing og skriftskap
 • Vanskelighetsgrad med sosiale interaksjoner

De tre typene av frontotemporal demens

Leger og forskere deler frontotemporal demens i tre kategorier. Disse inkluderer:

 • Frontototemporal Demenia Behavioral Variant: Det påvirker personligheten og oppførselen
 • Progressiv Primær Aphasia: Først slår ordet og deretter oppførselen
 • Progressiv aphasi ikke flytende: betyr at folk mister evnen til å huske og uttale ord

Typen av frontotemporal demens bestemmes av de mest åpenbare symptomene. Du kan ha mer enn en type demens. Dette er kjent som blandet demens.

Hva er årsakene til frontotemporal demens?

Forskere har ikke identifisert en eneste årsak til denne typen demens, men de har noen ideer. Hjernen til noen mennesker utvikler unormale proteinkonstruksjoner, kalt pick-ups.

Forskere identifiserte også uregelmessige proteiner som kunne spille en rolle. Disse proteinene, som finnes i cerebrale celler av individer avdøde med demens, kan påvirke hjernens funksjon. Forskere vet ikke hvorfor disse proteinene vokser eller hvordan de skal hindre dem.

Hva er risikofaktorene for frontotemporal demens?

Frontotemporal Demensia har en kjent risikofaktor: genetikk. Forskere har funnet forskjellige gener relatert til sykdommen. Hvis en av dine familiemedlemmer er diagnostisert med frontotemporal demens, har du større risiko.

Men ikke alle de som har en familiehistorie, vil utvikle et problem. Det er også anslått at mer enn halvparten av individer med diagnose av frontotemporal demens har ikke en familiehistorie forbundet med sykdommen.

Hvordan frontotemporal demens er diagnostisert

Legene kan ikke diagnostisere frontotemporal demens med en enkelt test. I stedet vil legene dine forsøke å utelukke andre forhold eller sykdommer som forårsaker lignende symptomer.

Noen av testene som brukes til å diagnostisere Frontotemporal demens, inkluderer:

 • Blodprøver: De kan bidra til å identifisere andre mulige årsaker.
 • Neuropsykologiske tester: Disse testene styrer din mening og minnesferdighetene dine og hjelper til med å avgjøre hva slags demens du måtte ha.
 • Cerebral Imaging: Legen vil verifisere tilstedeværelsen av blodtumorer eller blodpropper.
 • MR: En magnetisk resonance test (MR) gir leger A’detaljert bilde av hjernen din.
 • TC-skanning: En Computered Tomography Scan (TC) skaper bilder av din lagdelte hjerne.

Hvordan Frontotemporal Demensia behandles?

Frontotemporal demens kan ikke helbredes. Behandling tar sikte på å håndtere og lindre symptomer.

Vanlige behandlinger inkluderer:

Medisinering

Noen antidepressiva kan bidra til å redusere atferdsproblemer forårsaket av hjerneendringer. Antipsykotiske stoffer brukes også til å behandle atferdsproblemer. Disse behandlingene regnes som bruk av off-label-stoffer.

Bruk av off-label-stoffer betyr at et stoff som er godkjent av FDA for et formål, brukes til et annet formål som ikke er godkjent. Imidlertid kan en lege fortsatt bruke stoffet til dette formålet. Dette skyldes at FDA regulerer tester og stoffene, men ikke hvordan legene bruker narkotika til å behandle sine pasienter. Så legen din kan foreskrive et stoff i måten han føler seg bedre for din omsorg.

Ytterligere informasjon om Off-Label Pharmacy Behandlinger.

Logg ut

Talterapi kan hjelpe deg med å lære å håndtere språkproblemer. En tale terapeut kan også hjelpe deg med å finne alternative måter å kommunisere på.

Livsstilsendringer kan hjelpe Frontotemporal Demensia?

Narkotika kan være effektive for behandling av demens, men også livsstilsbehandlinger kan hjelpe. Hjelper folk til å finne et komfortabelt miljø kan hjelpe dem med å takle demens symptomer.

L’Miljøet er viktig. Opprettholde et miljø som ikke turbiner noen er viktig. Pass på at hjemmet ditt er godt opplyst og har den minste støyen. Personer med atferdsproblemer må være i familiemiljøer. Det kan også være nødvendig å unngå store folkemengder.

Personer med språkproblemer må kanskje være i miljøer der kommunikasjonen er enklere. De vil kanskje holde verktøyene for å kommunisere, som papir og penn, alltid med dem.

Hva er utsiktene for frontotemporal demens?

I de tidlige stadiene kan symptomene og tegnene på frontotemporal demens bli behandlet og behandlet med gode resultater. Frontotemporal demens i avansert stadium kan ta år å utvikle seg. Ved å utvikle sykdommen kan det bli nødvendig 24 timers hjelp på xnumx.

Frontotemporal demens forkorter livet til en persons liv. Tilstanden vil etter hvert gjøre en person som har problemer med kroppsfunksjoner som:

 • svelge
 • tygge
 • bevege seg
 • Blære og # 8217 kontroll; tarmen

Disse endringene kan forårsake alvorlige lunginfeksjoner, til urinveiene og huden.

I henhold til L’S-foreningen, de fleste med en frontotemporal demensforstyrrelse lever i gjennomsnitt fra seks til åtte år etter at de første symptomene dukket opp. I Noen tilfeller, Folk lever bare to år.

Få hjelp til FrontOtemporal Demensia

Hvis en kjære har problemer med å snakke eller åpenbare endringer i atferd, gjør en avtale for å snakke med legen din. Prøv å delta i avtalen med dem. Lag en liste over hendelser du la merke til. Kan hjelpe en lege å avgjøre hvilke skritt for å forplikte seg til å diagnostisere symptomer.

Hvis du har blitt diagnostisert med en demens av frontotemporal demens, eller du tar vare på noen som er berørt, finn støttegrupper i ditt område. L’Helseutdanningskontor på ditt lokale sykehus skal kunne hjelpe deg med å finne støttegrupper. Lære å takle effekten av frontotemporal demens kan være vanskelig, men det er nyttig.