Fremskritt av Ar og Nyresykdom

På’reumatoid artritt

L’reumatoid artritt (Ra) er en type inflammatorisk sykdom som vanligvis innebærer fellesrom blant de små beinene i hendene. Fellesbelegget er angrepet av kroppens immunsystem. Disse leddene blir røde, smertefulle og hovne. Over tid kan beinene utrydde og forårsake vridning eller deformasjon av fingrene.

Fremskritt Ra

Med fremdriften av sykdommen kan flere ledd påvirkes, inkludert hofter, skuldre, albuer, knær og til og med mellomromene mellom ryggvirvlene i ryggraden. Hvis ikke behandlet, kan betennelsen også begynne å skade hovedkroppen organer. De mest berørte er hud, øyne, hjerte, blodårer, lunger og nyrer.

Hvordan slår barna nyrene

Du har lenge trodd at betennelsen på grunn av AR-påvirkningen på nyrefunksjonen. L’Betennelse er måten kroppen beskytter når C & # 8217, det er noe galt, som en sykdom eller en skade. L’betennelse bidrar til å helbrede sårede eller syke vev. Men over tid, # 8217; kronisk betennelse har en innvirkning på hele kroppen, forårsaker stress og skadelig eller ødeleggende celler og stoffer.

Forskning indikerer at de med AR er mer sannsynlig å ha en nyresykdom. Så mange som en av fire Folk utvikler redusert langsiktig nyrefunksjon. Nyere studier viser at en kombinasjon av risikofaktorer, sammen med AR, kan være feilen. En nylig studere av Mayo Clinic lister flere faktorer som kan bidra til nyresykdom hos pasienter med AR. Disse inkluderer:

 • Høyere nivåer av betennelse i det første året fra diagnosen
 • Høyt blodtrykk
 • fedme
 • Bruk av kortikosteroid medisiner, som prednison eller kortison
 • Høyt kolesterol
 • Diett rik på salt
 • Kronisk bruk av ikke-steroid antiinflammatoriske stoffer

Selv om L’Ar ikke nødvendigvis forårsaker nyresykdom, er det mer sannsynlig å utvikle nyreproblemer dersom andre forhold også gjør nyrene som hardt.

Beskytte deg

En av de beste tingene du kan gjøre for å beskytte deg mot nyre sykdom relatert til # 8217; AR sjekker betennelsen. Legen din vil trolig foreskrive reseptbelagte legemidler kjent som dmard eller anti-reumatiske stoffer som endrer sykdommen. Dmards arbeider for å kontrollere betennelsen i # 8217;. Du kan også ta motbenk antiinflammatoriske stoffer som ibuprofen eller naproxen.

Legen bør også sjekke ut regelmessig for nyreproblemer. Du kan kjøre blodeksamen eller rutinemessig urin for å sikre at nyrene fungerer som de skal. Test skal utføres minst en gang på # 8217; år, basert på din generelle helse og legen din anbefalinger.

For andre risikofaktorer, du og legen din må du samarbeide for å redusere risikoen for nyresykdom. Snakk med legen din om:

 • Fordelene og risikoen for kortikosteroidmedikamenter
 • miste vekt eller opprettholde en sunn vekt
 • Vedta et lavt natrium diett
 • Overvåke blodtrykk og finn måter å holde det under kontroll
 • overvåke kolesterolnivået og eventuelle narkotika- eller kostholdsendringer som måtte trenge

L’Øvelse er det eneste som kan hjelpe med nesten alle disse faktorene. En vanlig og delikat trening kan lindre betennelsen, kontrollere vekten og lavere blodtrykk. L’Viktig er ikke overdrive. Gjør bedriften din med lav innvirkning eller uten påvirkning og hvilt når det er nødvendig. Legen din eller fysioterapeut kan hjelpe deg med å skape et godt operativsystem som er enkelt for ledd.

L’Ar er en kronisk sykdom, og hvis ikke klarte riktig, kan det føre til andre helseproblemer. Heldigvis bør nyresykdom ikke være en av disse. Noen enkle livsstilsendringer og et vakkert øye kan gjøre en forskjell.