Forvaltning av avanserte eggstokkreft symptomer

Lever med avansert eggstokkreft

Mens de tidlige stadiene av eggstokkreft De er lettere å håndtere avanserte stadioner, de første stadiene forårsaker svært få tydelige symptomer. Dette er ikke tilfelle av avansert eggstokkreft eller på et avansert stadium.

Avansert eggstokkkarsinom Forårsaker betydelige symptomer. Det er viktig å samarbeide med legen din for å håndtere disse symptomene, siden hver av dem kan kreve spesifikk behandling.

I mange tilfeller vil behandlingen begynne å lindre symptomer, men det er viktig at du er klar over potensielle bivirkninger. Du, legen din og din Cancer Care-team kan skape en plan for når symptomene blir problematiske eller smertefullt.

Her forklarer vi de vanligste symptomene på avansert eggstokkreft og hvordan man skal klare dem.

Bekken eller magesmerter

I innledende stadier av eggstokkreft, smerte i Quest’området kan enkelt ignoreres, vanskelig å identifisere eller tilskrives en «8217, annen tilstand. Men avansert eggstokkkarsinom forårsaker ofte mye smerte og ubehag i bekkenet Og abdominal Regioner i kroppen din.

Behandling

Den vanligste behandlingen for smerte symptomer er stoffet. En lege kan hjelpe deg med å veilede deg om de riktige dosene av ytelse medisiner (OTC), for eksempel paracetamol (Tylenol) eller Anti-inflammatoriske smertestillende midler Som l’aspirin eller # 8217; ibuprofen (Motrin, Advil).

Hvis smerten din ikke er håndterbar med benk-top-stoffer, kan legen din foreskrive en opioid, som kan bidra til å lindre sterkere smerte. Svært ofte antok morfin antatt at en pille er foreskrevet for personer med kreft.

Andre opioidalternativer for å lindre smerte inkluderer:

Noen mennesker med eggstokkreft kan også finne alternative terapier som er nyttige for å håndtere smerten. For eksempel, de som lever av magesmerter, kan prøve:

 • akupunktur
 • massasjeterapi
 • Avslappingsteknikker, for eksempel meditasjon
 • Guidede bilder
 • Kiropraktorbehandling

Forstoppelse

Forstoppelse Det kan være det mest åpenbare tegn på A’intestinal obstruksjon.

Store eggstokkreftkreft kan blokkere tarmen og forhindre at kroppen fungerer som den skal. Dette kan føre til betydelig smerte og ubehag, spesielt når blokken blir verre.

Blokken kan også føre til andre symptomer, inkludert:

Behandling

Hvis forstoppelse skyldes en blokk av en svulst, kan behandlingen variere avhengig av kirurgiske alternativer eller alternativene for å redusere svulsten for å lindre obstruksjonen.

Legen kan være i stand til å utføre kirurgi for å fjerne blokken eller kan plassere en midlertidig åpning for å komme seg rundt blokken.

Noen individer kan finne ut at deres tarm fortsatt er i stand til å jobbe selv gjennom en Obstruksjon, så behandling inkluderer å bidra til å legge til rette for intestinale bevegelser gjennom:

Noen stoffer kan også bidra til å håndtere symptomene på forstoppelse, inkludert:

 • avføringsmiddel, som Miralax
 • steroider for å redusere betennelsen
 • Anti-kvalme stoffer, som ondansetron (Zofran)
 • Octreotide, en hormonell terapi på resept

I noen tilfeller kan forstoppelse også bli forårsaket eller forverret av opioidmedikamenter, slik at legen vil samarbeide med deg for å endre doseringen etter behov.

Nyresmerter

Nyresmerter Det er vanskelig å oppdage, spesielt fordi det kan virke som ryggsmerter.

Noen ganger kan eggstokkreft spre seg og påvirke urinsystemet. Kreftkreft kan blokkere en eller begge ureters.

urreterier De er ansvarlige for å flytte flytende avfall (urin) mellom nyrene og blæren. Hvis en eller begge disse rørene låser, vil urinen ikke nå blæren. Som et resultat kan du prøve hevelse og smerte.

Til slutt vil nyrene skade hvis du ikke behandler blokken og trykker på trykket.

Behandling

Hvis begge urinderene er låst, må du kanskje plassere et spesielt rør for å tømme urinen under behandling av kreft. Røret kan plasseres på kroppen inne for å tømme urinen fra nyrene i blæren eller hele kroppen for å trekke ut urinen direkte fra nyrene.

Abdominal hevelse

Opphovning Og opphovning I # 8217; magen kan være et tegn på eggstokkreft på et hvilket som helst stadium. Det kan også være et symptom på mange andre ikke-dødelige forhold. Det er derfor mange mennesker ofte Ignorer dette symptomet.

I de siste stadiene av eggstokkreft kan hevelse og hevelse imidlertid bli mer irriterende. OTC-rettsmidler kan ikke lindre dette ubehag, men legen kan samarbeide med deg for å redusere sekundær hevelse.

Den sekundære hevelsen er hevelsen forårsaket av andre faktorer, som for eksempel mat eller drikke du inntar.

Behandling

Octreotide reseptbelagte legemiddel kan bidra til å lindre symptomer på abdominal hevelse ubehag. Videre kan adressering av sekundær hevelse bidra til å redusere generell ubehag.

Du kan redusere sekundær hevelse ved å unngå:

 • Kullsyreholdige drikker
 • bearbeidet mat
 • Mat som produserer gasser som brokkoli, kål og bønner

Du kan også gjøre delikate bevegelser som mulig.

Vekttap

Uventet vekttap, eller miste mye vekt uten å prøve, er et annet avansert eggstokkreft symptom.

Det er viktig at du jobber med legen din og en registrert lege eller ernæringsfysist for å sikre at du mottar riktig strømforsyning.

Få den rette typen kalori fra a Sunn diett Det er bedre enn å spise kalorier bare for å prøve å holde vekt.

Behandling

Legen kan foreskrive dem en Stimulerende Dell’Appetitt Hvis du har mistet interessen for mat. Et kosttilskudd, som en smoothie, kan hjelpe deg med å ansette kaloriene du trenger lettere.

Hyppig urinering

Når kreftcellene vokser, kan de ekspandere og begynne å skyve på naboene som blæren. Trykket på blæren og på urinsystemet kan få deg til å føle behovet for å gjøre det urinere.

Behandling

Hvis du er i stand til å urinere alene, bruk på badet, kan ofte hjelpe med å lindre noen av de ulemper som kommer fra større haster.

Legen din kan også anbefale Livsstilsendringer som å ha på seg undertøy for inkontinens. Hvis C’det er en blokk i urinen forårsaket av veksten av kreftceller, kan det være nødvendig å tømme urinen gjennom en prosedyre.

Ascites

Kvinner med avansert eggstokkreft kan eksperimentere ascites, Også kjent som akkumulering av væske i # 8217; Abdomen. Denne opphopningen av væsker kan starte av flere grunner.

I noen tilfeller reiser tumorceller i # 8217; Abdomen forverrer det omkringliggende vevet. Dette betyr at væsken akkumuleres.

Kreftceller kan også blokkere lymfesystemet og forhindre drenering av overskytende væske fra # 8217; Abdomen. Dette forverrer hevelse og hevelse, som kan gjøre tilstanden svært ubehagelig.

Behandling

I noen tilfeller er behandlingen for ascittene det samme som kreftbehandling fordi reduksjonen av kreftceller kan bidra til å redusere hevelse og dannelse av væsker.

I noen tilfeller a paracentese prosedyre Det vil renne overflødig abdominal væske for å lindre hevelse og hevelse.

Ta bort

Det er alltid viktig å være oppmerksom på kroppen din og symptomene som oppstår.

Snakk med legen din dersom du begynner å legge merke til et av de beskrevne symptomene, spesielt hvis du har blitt diagnostisert med eggstokkene eller du har en høyere risiko.