Clavicle Smerte: 7 Årsaker

Beskrivelse

Din kragebenk (Clavicle) er beinet som forbinder brystbenet (brystbenet) til skulderen. Klavel er et ganske solidt ben, litt i form av s.

Brusk forbinder kragebenet til en del av skulderbenet (scapula) kalt Acromion. Denne forbindelsen kalles akromoklavikulær ledd. L’Andre ender av kragebenet forbinder til brystbenet Alle’sternoclavicular articulation. Gi en’se på en bodymap for å lære mer om # 8217; Collarbone anatomi.

Smerten i kragebenet kan skyldes en brudd, leddgikt, A’Beninfeksjon eller A’annen tilstand relatert til posisjonen til kragebenet.

Hvis du har en plutselig smerte i kravelen etter en ulykke, en sportsskade eller et annet traumer, gå til beredskapsrommet. Hvis du oppdager en mer døve smerte, utvikler seg i en av dine klosser, sikre en avtale med legen din.

Mer vanlig årsak: Clavicle Fracture

På grunn av sin posisjon i kroppen er kragebenet utsatt for å bryte hvis C & # 8217, det er en alvorlig kraft mot skulderen. Det er en av mest vanlige bein I menneskekroppen. Hvis du faller voldsomt på en skulder eller faller med stor styrke på armene som strekkes, løper risikoen for en brudd på kragebenet.

Andre vanlige årsaker til en knust krageben inkluderer:

 • Sportsskader. Et direkte slag mot skulderen i fotball eller annen kontaktsporter kan forårsake en brudd på kragebenet.
 • Bilulykke. En bil- eller motorsykkelulykke kan skade skulderen, brystbenet eller begge deler.
 • Hendelse ved fødselen. Mens du flytter langs fødselskanalen, kan en nyfødt bryte en krageben og ha andre skader.

Det mest åpenbare symptomet på en kragebenkfraktur er en plutselig og intens smerte på breakingstedet. Smerte blir vanligvis verre når du beveger skulderen din. Du kan også høre eller føle en støy eller en strengende følelse med en hvilken som helst skulderbevegelse.

Andre vanlige tegn på en ødelagt krageben inkluderer:

 • opphovning
 • ekkymose
 • ømhet
 • Stivhet i treffarmen

De nyfødte med en ødelagt krageben kan ikke flytte den sårede armen i noen dager etter fødselen.

For å diagnostisere en brudd på kragebenet, vil legen nøye undersøke lesjonen på jakt etter blåmerker, hevelse og andre tegn på brudd. En røntgenstråle av kragebenet kan vise nøyaktig posisjon og ruptur-enheten, samt om leddene har vært involvert.

For en liten pause består behandlingen hovedsakelig i å holde armen immobilisert i flere uker. Alle’Jeg vil nok starte et band. Du kan også ha en vaktmester for skuldrene dine som litt tilbake begge skuldrene for å sikre at beinet helbreder i sin korrekte posisjon.

For en seriøs pause kan kirurgi trenge å gjenopprette kragebenet. Du kan trenge pinner eller skruer for å sikre at de ødelagte delene av # 8217; bein helbrede sammen på riktig måte.

Hvilke andre årsaker er vanlige?

Det er andre årsaker til smerte i feil krage av frakturer. Disse inkluderer:

L’slitasjegikt

L’slitasje og # 8217; Armyoklavikulær ledd eller # 8217; sternoclavikulær artikulasjon kan forårsake artrose i en eller begge ledd. L’leddgikt kan utlede fra en gammel skade eller bare fra daglig bruk i en periode på mange år.

Symptomene på slitasjen inkluderer smerte og stivhet i # 8217; slått artikulasjon. Symptomene har en tendens til å utvikle seg sakte og forverres gradvis over tid. Ikke-steroide anti-inflammatoriske stoffer (fans), som L’ibuprofen (Advil) eller naproser (Aleeve), kan bidra til å redusere smerte og # 8217; betennelse forbundet med slitasjegikt.

Kortikosteroid injeksjoner kan også bidra til å lindre betennelse og smerte i lengre tid. Du vil kanskje unngå aktiviteter som forårsaker smerte og stivhet. Legen kan anbefale kirurgi for å reparere artikulasjonen i sjeldne tilfeller.

Thoracic magesyndrom

Din thoracic-utgang er et mellomrom mellom din kragebenk og din høyeste ribbe. Plassen er full av blodårer, nerver og muskler. De svake musklene i skulderen kan tillate at klavelet glir nedover, trener et trykk på nerver og blodkar i # 8217; thoraxutgang. Kan forårsake smerte til kragebenet, selv om selve beinet ikke er skadet.

Årsakene til brystsyndromet inkluderer:

 • skulderskader
 • dårlig holdning
 • repeterende stress, som å løfte noe tungt mange ganger eller konkurransedyktig svømming
 • fedme, som betyr alle leddene
 • Medfødt defekt, hvordan bli født med en ekstra ribbe

Symptomene på brystsyndromet varierer i henhold til hvilke nerver eller blodkar som er interessert i den skiftende kragebenet. Noen symptomer inkluderer:

 • Clavicle Pain, Shoulder, Neck eller Hand
 • Muskuløs atrofi i den kjøttfulle delen av tommelen
 • Prikking eller nummenhet til en arm eller fingre
 • svekket seg
 • Smerte til armen eller hevelse (som indikerer en blodpropp)
 • Fargeendring i hånd eller fingre
 • Svakhet i armen eller nakken
 • En smertefull knutepunkt til kragebenet

Under en fysisk undersøkelse kan legen be deg om å flytte armene, nakken eller skuldrene for å verifisere tilstedeværelsen av smerte eller grenser til mobiliteten din. Imaging tester, inkludert røntgenstråler, ultralyd og MR-skanninger, vil hjelpe legen din se hvilke nerver eller blodårer komprimeres av kragebenet.

Den første behandlingslinjen for thoracic streng syndrom er fysioterapi. Du vil lære øvelser for å forbedre styrken og fleksibiliteten til skuldermusklene og for å forbedre stillingen din. Dette bør åpne grepet og lindre press på blodkar og på nerver involvert.

I de mest alvorlige tilfellene er det mulig å utføre kirurgi for å fjerne en del av ribben og utvide thoraxutløpet. Det er også mulig kirurgi å reparere skadede blodkar.

Felles skade

Skulderen kan bli såret uten beinbrudd. En lesjon som kan forårsake bemerkelsesverdig smerte i kragebenet er en adskillelse av den armoklavikulære artikulasjonen (AC). En adskillelse av AC-skjøten betyr at ligamentene som stabiliserer artikulasjonen og bidrar til å holde beinene på plass, er revet.

AC-fellesskader er vanligvis forårsaket av et fall eller et direkte slag mot skulderen. En liten separasjon kan forårsake smerte, mens en mer alvorlig lacerasjon av ligamentet kan mishandle kragebenet. I tillegg til smerte og ømhet rundt kragebenet kan en hevelse over skulderen utvikle seg.

Behandlingsalternativer inkluderer:

 • Hvile og is på skulderen
 • en verge som passer for å bidra til å stabilisere artikulasjonen
 • kirurgi, i de mest alvorlige tilfellene, for å reparere de revet ligamentene og muligens kutte en del av kragebenet for å tilpasse den riktig til artikulasjonen

Posisjon for å sove

Selv sove på den ene siden og utøve uvanlig trykk på en kragebenk kan forårsake smerte til kragebenet. Denne ubehag vil vanligvis forsvinne. Du kan også være i stand til å unngå det helt hvis du tar P’vane å sove på ryggen eller på den andre siden.

Mindre vanlige årsaker

Smerte til kragebenet har noen potensielt alvorlige årsaker som ikke er relatert til brudd eller endringer i kragebenet eller # 8217; skulderledd.

Osteomyelitt

L’osteomyelitt er en’beininfeksjon forårsaker smerte og andre symptomer. Potensielle årsaker inkluderer:

 • en pause der A’enden av kragebenet perforerer huden
 • Lungebetennelse, sepsis eller en annen type bakteriell infeksjon i andre deler av kroppen som gjør veien mot kragebenet
 • Et åpent sår nær den vedlagte kragebenet

Symptomene på # 8217; osteomyelitt i kragebenet inkluderer smerte i kragebenet og ømhet i # 8217; område rundt kragebenet. Andre tegn kan omfatte:

 • hevelse og varme rundt’infeksjon
 • feber
 • kvalme
 • Pus som drenerer gjennom huden

Behandlingen av osteomyelitt begynner med en dose antibiotika. Alle’Start kan du få intravenøse antibiotika på sykehuset. De kan følge orale narkotika. Antibiotisk behandling kan vare noen måneder. Til og med noen pus eller væske på stedet for’infeksjon må dreneres. Den berørte skulderen må kanskje immobiliseres i flere uker mens den helbreder.

Kreft

Når kreft forårsaker smerte mot kragebenet, kan det være fordi kreft faktisk utbredt alle’bein eller fordi de nærliggende lymfeknuter er involvert. Du har lymfene i hele kroppen. Når kreft har spredt seg til dem, kan du merke smerte og hevelse i knuter over kragebenet, under armen, nær lysken og nakken.

Neuroblastom er en type kreft som kan påvirke lymfeknuter eller flytte til beinene. Det er også en tilstand som kan slå små barn. I tillegg til smerte, inkluderer symptomene:

 • diaré
 • feber
 • Høyt blodtrykk
 • Akselerert hjerterytme
 • svette

Tumorer som vokser i en kragebenk, en skulder eller en arm kan behandles med strålebehandling eller kirurgi, avhengig av sykdommen og dens fremgang.

Hva kan jeg gjøre hjemme?

En liten smerte i kragebenet som kan være relatert til muskulær strekk eller en mindre lesjon, kan behandles med en modifisert versjon av rismetoden hjemme. Dette er for:

 • Hvile. Unngå aktiviteter som vil teste skulderen din.
 • Is. Plasser ispakker på sårområdet i ca 20 minutter hver fjerde time.
 • Komprimering. Du kan enkelt pakke et såret kne eller ankel i en medisinsk bandasje for å begrense hevelse og # 8217; intern blødning. I tilfelle smerte i kragebenet, kan en lege nøye vikle skulderen, men prøv ikke å gjøre det alene. Hold armen og skulderen immobilisert i en slynge kan bidra til å redusere ytterligere skader.
 • Høyde. Hold skulderen over hjertet for å redusere hevelse. Dette betyr at du ikke legger deg ned for de første 24 timene. Sov med hodet mitt og skuldrene litt hevet, om mulig.

Kjøp medisinske bandasjer.

Når skal du se en lege

Smerten som vedvarer i mer enn en dag eller gradvis forverret, bør be om et besøk til legen så snart som mulig. Eventuell lesjon som forårsaker en synlig endring i stillingen av kragebenet eller skulderen, må behandles som en medisinsk nødsituasjon. Hvis forsinkelser i medisinsk behandling, kan du gjøre helbredelsesprosessen vanskeligere.