Foruncolo vs Carbuncle: Funksjoner, årsaker og behandling

Foruncoli (koks) og karboner (bunker av koils) er skader som dannes på huden rundt en hårfollikkel. Fordi disse vekstene virker lik, bruker noen mennesker begge vilkårene som er utskiftbare.

Men koks og karboner er ikke akkurat det samme.

Denne artikkelen vil forklare forskjellene mellom de to typer skader, samt utforske deres likheter, årsaker og komplikasjoner.

Foruncoli vs carbonchio: hvordan å forstå forskjellen

Hovedforskjellen er at koking er en, koking på huden, mens en CarbonChio er en gjeng eller en samling av koker.

Tarboardene skjemaet når en infeksjon på 8217 reiser mer dypt til huden inne.

Disse lesjonene er like som de produserer klumper full av pus og vises også på lignende deler av kroppen. Dette inkluderer områder med hår og friksjon.

Noen mennesker har svarte og karbuller på baksiden av nakken, under armene, på lårene eller i inguinens område.

Hva er symptomene på koker og karboner?

I tillegg til antall lesjoner på huden, har koker og karboner spesifikke egenskaper som skiller dem.

Symptomer på kokes

Hvis du utvikler en D’kokepunkt, vil du ha en fremspring eller en knutepunkt på huden. Det kan være rosa eller rødaktig og er smertefullt eller ømt for berøring. Smerte kan være mild eller moderat, avhengig av kokenes størrelse.

Kokene starter vanligvis små og så forstår de gradvis, måler opptil to inches. En brutt koking frigjør en hvitaktig eller gulaktig utslipp.

Karbon symptomer

Karbohydrater forårsaker også et knutepunkt på huden som vanligvis er større enn en D’kokepunkt, som måler opptil fire tommer. Egenskapene til en Carbonchio ligner en D’kokepunkt, som du kan ha rosa rosa lesjoner fulle av pus.

Fordi karbokplater er en dypere infeksjon, vil du sannsynligvis oppleve andre symptomer. Disse kan inkludere:

  • feber
  • frysninger
  • Økt smerte
  • utmattelse

Hva er årsakene til koks og karboner?

Her er en titt på de vanlige årsakene og risikofaktorene for koker og karboner.

Årsaker til koking

Den vanligste årsaken til foruncolo eller koking er Staphylococcus Aureus-bakterien (s. Aureus).

Bakterien lever normalt på huden. Men hvis du har et sår, som en kutt eller riper, kan bakterier trenge inn i huden din, utløser en «8217; infeksjon og en D’koking.

Årsaker til karboner

A’Staph infeksjon forårsaker også koke. I dette tilfellet reiser bakteriene imidlertid mer dypt til huden inne, utløser en «8217, mer alvorlig infeksjon.

Alle kan utvikle koke eller karboner, men noen mennesker driver en større risiko. Dette inkluderer de med et svakere immunforsvar. Kroppene deres kan ikke være i stand til å bekjempe infeksjonen.

Diagnusdiagnose er en annen tilstand som gjør infeksjoner vanskeligere å kjempe. Også, hvis du har et eksem eller en tilstand som svekker huden, kan bobler og karbohydrater utvikle seg.

Hvordan behandle koker og karboner?

Behandling for disse abscessene avhenger av typen lesjon og alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Dinnercle behandling

Du vil sannsynligvis ikke trenge en lege for en enkeltkoking. Kokene helbreder generelt alene i løpet av et par uker. Du kan imidlertid ta vare på tiltak for å akselerere helbredelsesprosessen.

Påfør en varm og fuktig pakke på huden hele dagen. Dette kan myke kokingen, og hjelper det å sprenge før. Men du bør ikke ta eller briste en D’kokepunkt. Dette kan spre infeksjonen.

Du kan også bruke en aktuell antibiotikakrem på huden og ta en benk analgetisk som paracetamol eller # 8217; ibuprofen for å redusere smerte.

Vask alle klærne som brukes til en pakke i varmt vann for å hindre diffusjonen av & # 8217;. Vask også hendene etter å ha tatt vare på koken.

Hvis koken ikke helbreder alene, sikre en avtale av legen. Du må kanskje tømme kokingen på kontoret ved å praktisere et lite snitt i skaden.

CarbonChio behandling

Du kan bruke de samme selvbehovstiltakene for en CarbonChio. Men siden disse er dypere infeksjoner, vil du sannsynligvis trenge et oralt antibiotika.

Hvis du har Obstinat CarbonChio som ikke forbedrer, kan legen din tømme den selv på kontoret.

Hva er potensialet (men sjeldne) komplikasjoner av koker og karboner?

Alvorlige komplikasjoner kan oppstå med disse lesjonene, selv om det er usannsynlig. Her er hva du skal se etter med begge typer.

Komplikasjoner av Forluncolo

De mindre boblene vil trolig helbrede uten problemer. Hvis du har en større lesjon, kan du imidlertid ha arr som ikke helt forsvinner.

Også, C’er risikoen for at bakterier sprer seg til andre deler av kroppen. Dette kan forårsake en sekundær infeksjon som:

  • cellulitt
  • endokarditt
  • osteomyelitt
  • sepsis
  • cerebral abscess

CarbonChio komplikasjoner

Ovennevnte komplikasjoner kan også forekomme med karboner.

C’er risikoen for å utvikle en blodpropp bak øyets øyehøyde hvis en forkolor eller en karbonett er utviklet på ansiktet. Symptomene på en blodpropp i ansiktet inkluderer en sterk hodepine og en sterk øye smerte.

Når skal du se en lege

Med en forcolo må du bare konsultere en lege hvis symptomene ikke forbedrer seg etter 2 uker eller hvis A’koking på ansiktet forstyrrer utsikten.

Hvis du har tarbord, vil du sannsynligvis trenge et antibiotisk resept for denne dypere infeksjonen, og kontakt legen din. Du bør også konsultere legen din dersom du utvikler feber eller har tilbakevendende hudlesjoner.

L & # 8217;

Koking og et karbon kan være smertefullt, men helbreder generelt om et par uker og har lav risiko for sekundære infeksjoner.

Likevel, det bringer noen tvil til legen din oppmerksomhet, spesielt hvis du har en recuraring eller en økning i smerte eller monstre tegn på komplikasjoner.