Forståelse av Medicare tilbakebetaling regler

Hvis du har originalt Medicare, mesteparten av tiden trenger du ikke å bekymre deg for å sende inn refusjonsforespørsler. Imidlertid er reglene i Medicare Advantage og Medicare Del D litt annerledes.

Sentrene for Medicare og Medicaid (CMS) etablerer refusjonsrenten for alle tjenester og utstyr som tilbys til mottakerne i Medicare. Når en leverandør aksepterer et oppdrag, er han enig i å akseptere Provisjoner etablert av Medicare. Leverandører kan ikke fakturere forskjellen mellom deres normale pris og prisene etablert av Medicare. De fleste Medicare-betalinger sendes til tjenesteleverandører som er dekket av del A og del B.

Husk at du er ansvarlig for betaling av noen kopier, medforsikring og deductius på grunn.

Ifølge Kaiser Family Foundation var Medicare-betalinger like $ 731 milliarder I 2018 for tjenester til personer dekket. De femti-fem prosent var for deler A og B, 32 prosent for Medicare Advantage-betalinger og 13 prosent for narkotika dekket av side d.

Del på Pinterest1166558738

Typer av Medicare-tilbakebetaling

Vi gir en’se på hovedtyper av Medicare leverandører for originale Medicare (del A og B) og hvordan refusjonen fungerer.

Deltaker leverandør

De fleste leverandører kommer tilbake til denne kategorien. De signerte en kontrakt med Medicare å akseptere L & # 8217;. Samtykke til å godta prisene etablert av CMS for dekket tjenester. Leverandører vil fakturere direkte til Medicare, og det er ikke nødvendig å sende inn en tilbakebetaling forespørsel.

I sjeldne tilfeller kan en leverandør mislykkes eller nekte å presentere en klage og kunne direkte regne tjenestene; Men hvis de aksepterer salget, er de ansvarlige for presentasjonen av klagen.

Hvis du ikke var i stand til å gjøre leverandørarkivet, kan du også be om tilbakebetaling til din Medicare Administrative Contractor (Mac). Vi vil diskutere som i detalj litt & # 8216; senere.

Opt-Out leverandør

Disse leverandørene aksepterer ikke Medicare og signerte en kontrakt som skal utelukkes. Hvis du vender deg til en opt-out leverandør, må du betale for alle tjenester. Priser kan være overlegen til Medicare priser, og det er ikke mulig å presentere en klage for disse utgiftene, med mindre de er en del av akuttmedisinsk behandling. Du er ansvarlig for direkte betaling av leverandøren.

Leverandøren skal gi deg informasjon om deres innvendinger. Det er en god ide å bekrefte at en leverandør aksepterer en Medicare-oppdrag for å unngå stor eller uforutsigbar gjeld. Opt-Out-leverandører er den minste kategorien. Et eksempel på en opt-out leverandør er en psykiater, hvorav mange ikke aksepterer Medicare.

Ikke-deltakende leverandør

Hvis leverandøren ikke er en deltakende leverandør, betyr det at det ikke godtar oppdraget. De kan akseptere Medicare-pasienter, men de har ikke avtalt å akseptere Medicare-prisen etablert for tjenester.

Dette kan bety at du må betale opptil 15 prosent mer enn tariffen godkjent av Medicare for en tjeneste. Stater kan begrense denne hastigheten til en 5% økning, også kalt & # 8220; begrensende ladning & # 8221;. Dette er det maksimale beløpet som kan belastes med Medicare-pasienter etter 20% medforsikring.

Ikke-deltakende leverandører kan fortsatt godta noen betalinger til medisinering for bestemte tjenester, men ikke alle. Imidlertid faller ikke slitesterkt medisinsk utstyr (DME) i regelen om begrensende kostnader.

Noen ikke-deltakende leverandører vil fakturere til Medicare, men andre kan be deg om å betale dem direkte og sende inn din Medicare-tilbakebetaling forespørsel.

Spesielle omstendigheter

I noen tilfeller kan en leverandør be deg om å signere en forhåndsvarsel om mottakeren (Abn), et fritakskjema fra ansvaret som forklarer hvorfor en leverandør mener at en bestemt tjeneste ikke kan dekkes av Medicare. Modulen må være veldig spesifikk for hvorfor leverandøren mener at en tjeneste ikke kan dekkes. Det kan ikke være en generell generell melding.

Signering l’ABN, godta forventede priser og godta ansvaret for å betale for tjenesten dersom Medicare nekter refusjonen. Pass på at du stiller spørsmål om tjenesten og be din leverandør for å presentere et krav til Medicare først. Hvis du ikke angir det, vil du bli belastet direkte.

Medicare-tilbakebetaling og del a

Medicare del til dekker:

  • sykehus
  • Innenriks helse
  • Kvalifisert sykepleie

Alle servicekostnader er dekket av Medicare dersom det er en deltakende leverandør som aksepterer Medicare-stillingen. Du er ansvarlig for din del (kopi, fradragsberettiget og medforsikring).

I noen tilfeller kan det være nødvendig å presentere en klage hvis strukturen ikke presenterer klagen eller hvis du mottar en faktura fra en leverandør fordi leverandøren eller leverandøren ikke har en kontrakt med Medicare.

Du kan sjekke statusen for alle dine refusjonsforespørsler dekket kostnader på to måter:

  • Gjennom Medicare Sammendragsmelding sendte hver 3. måned
  • Adgang MyMedia.gov For å se statusen til klager

Medicare refusjon og del B

Medicare del B Deksler:

  • medisinske besøk
  • Ambulatoriske klinikker
  • Reseptbelagte legemidler levert av en helsepersonell
  • Noen forebyggende omsorg som mammogrammer og koloskopi
  • Noen vaksiner

Noen ikke-deltakende leger kan ikke sende inn en klage til Medicare og tjenestene kan direkte regne. Når du velger en lege, må du kontrollere at du godtar L’Medicare-oppdrag. Ikke-deltakende leverandører kan be deg om å betale på forhånd og presentere en klage.

Medicare betaler ikke for tjenester utenfor USA, unntatt i spesielle forhold som A’nødsituasjon når en lege eller en amerikansk struktur ikke er i nærheten. Medicare bestemmer disse sakene på individuell basis etter at du har presentert en forespørsel.

Medicare betaler tjenester ombord på skip i medisinske nødsituasjoner eller skade situasjoner. Du kan presentere en klage hvis du har del B, hvis legen din du bryr deg, er autorisert til å trene i USA, og hvis du er for langt fra en amerikansk struktur når nødsituasjonen oppstod.

Refusjon av Medicare og Medicare Advantage (Del C)

Medicare fordel eller del C fungerer litt annerledes fordi det er en privat forsikring «. I tillegg til dekning av del A og del B, kan du få ekstra dekning som dental, se, reseptbelagte legemidler og mer.

De fleste bedrifter vil presentere klager for tjenester. Fordi Medicare Advantage er en privat plan, ber du aldri om en refusjon til Medicare for en ventende beløp. Du vil presentere en klage til privatforsikringsselskapet for å refundere hvis du har fakturert de dekkede kostnadene direkte.

Ulike alternativer er tilgjengelige for Advantage-planer, inkludert HMO og PPO. Hver etasje har nettverksleverandører og offline. Avhengig av omstendighetene, hvis du ser en oversiktsleverandør, må du kanskje presentere en klage for å bli refundert fra planen. Pass på at du spør toppen av rotreglene når du registrerer deg. Hvis du har belastet en dekket tjeneste, kan du kontakte forsikringsselskapet for å spørre hvordan du skal presentere en klage.

Medicare-tilbakebetaling og del D

Medicare del D eller reseptbelagte legemiddel dekning leveres via private forsikringsplaner. Hver etasje har sin egen rekke regler om hvilke stoffer som er dekket. Disse reglene eller lister kalles skjema og hva du betaler er basert på et nivåsystem (generisk, merkede stoffer, spesielle, etc.).

Apoteket (detaljhandel eller korrespondanse) hvor kravene er sammensatt vil presentere forespørslene om dekket narkotika. Du må betale betaling og # 8217; Mulig medforsikring. Hvis du betaler et stoff du selv, kan du ikke presentere en klage til Medicare. Eventuelle klager vil bli videresendt til forsikringsselskapet ditt.

I noen tilfeller, hvis stoffet ikke er dekket eller kostnaden er høyere enn forventet, kan det være nødvendig å spørre informasjonsplanen på dekning.

Hvis du har betalt et stoff, kan du be om tilbakebetaling ved å fylle ut en Modell Deksel Bestemmelsesforespørselsskjema. Hvis du ikke har betalt stoffet, kan du eller legen din, spørre din plan A & # 8220; Bestemmelse av dekningen & # 8221; eller en unntak Å få stoffet dekning. Du kan også sende en fil anke Skriftlig for å få stoffet dekning.

Medicare og Medigap Refund

Medicare betaler 8217; 80% av de dekkede kostnadene. Hvis du har Original Medicare, er du ansvarlig for de resterende 20% ved å betale fradrag, kopier og medforsikring.

Noen mennesker kjøper en, komplementær eller medigap forsikring gjennom en privat forsikring for å betale en 20% del. Det er 10 forskjellige etasjer som tilbyr ulike dekningsalternativer.

Medigap vil bare betale artiklene godkjent av Medicare, og du kan ikke kjøpe Medigap hvis du har en Medicare Advantage-plan. Det er ingen nettverksrestriksjoner med Medigap-planer. Hvis leverandøren aksepterer oppdraget, aksepterer Medigap.

Hvis du vender deg til en leverandør som aksepterer Medicare-oppdraget, når forespørselen ble presentert for Medicare, kan balansen betales av Medigap-planen. Husk å vise Medigap-kortet sammen med Medicare-kortet til leverandøren din på tidspunktet for tjenesten.

Etter at Medicare har betalt sin andel, blir balansen sendt til Medigap-planen. Planen vil da betale en del eller alt avhengig av planenes fordeler. Du vil også få en forklaring på fordelene (EOB) som beskriver hva som er betalt og når.

Hvordan er en Medicare-tilbakebetaling forespørsel?

Som nevnt ovenfor, er det sjeldent at du bør sende inn en klage hvis du har original Medicare (del A og B) og tjenesteleverandøren er en deltakende leverandør.

Du kan se eventuelle ventende kompensasjonsforespørsler ved å sjekke Medicare Sammendrag Alert (sendt hver 3. måned) eller gå til MyMedia.gov.

Bunnlinjen

Original Medicare betaler mest (80%) av kostnadene dekket av side A og del B hvis du besøker en deltakende leverandør som aksepterer posisjonen. Vil også akseptere Medigap hvis du har ekstra dekning. I dette tilfellet vil det sjelden være nødvendig å sende inn en tilbakebetaling forespørsel.

Du kan holde oversikt over alle ventende forespørsler ved å undersøke Medicare Online Sammendrag MERK eller når den kommer via post.

Du har et år fra din tjenestedato for å presentere en klage hvis den aldri har blitt presentert av leverandøren.

I noen tilfeller må du kanskje betale for dine tjenester og sende inn en tilbakebetaling forespørsel. Prosessen er enkel å følge og # 8217; Hjelp er tilgjengelig. Hvis du har spørsmål, kan du ringe i-800-Medicare eller gå en Statlig helsepersonell (SKIP).

Ikke send med Medicare-forespørselsskjemaer hvis du har Private Medicare Advantage, Medigap eller Medicare Del D. Medigap er betalt etter at Medicare løser klagen.

For Private Medicare Advantage og Part D Private Plans, må du sende forespørselen direkte til planen. Det er en god ide å ringe planen og spørre hvordan du skal presentere en klage.