Flammer av kulde: Årsaker, ledelse og når du ber om hjelp

Du har sikkert hørt om en varm flush. Kulde blinker, som i noen tilfeller er relatert til varme blinker, kan være mindre kjent.

Et blits av kaldt er en følelse av prikking, rystelser og kulde som plutselig kan komme til kroppen din. Han kunne til og med skjelve eller bli blek. En kald blits er midlertidig og varer ofte ikke mer enn noen få minutter.

Mens kaldt blinker kan være forbundet med overgangsalderen, kan de også være forårsaket av andre hormonelle eller følelsesmessige endringer. Fortsett å lese for å lære mer om kaldt flushes.

Fordi kaldt flushes oppstår?

De kalde blinker oppstår ofte i reaksjon på:

 • hormonelle endringer, spesielt de som kommer med overgangsalder og perimenopause
 • Panikk eller angst angrep

Kulde blinker er et tegn på overgangsalderen?

Overgangsalder markerer slutten av menstruasjonen og din evne til å bli gravid. For de fleste kvinner i USA, skjer dette i gjennomsnitt, mellom L’alder 51 og 52.

Så langt som 85 prosent av kvinnene I overgangsalderen refererer til å ha varme blinker, som er korte og plutselige perioder med intens varme på ansiktet og brystet, men kaldt flushes kan også forekomme.

Dette skyldes at flytende hormoner i overgangsalderen og perimenopause kan forårsake dysfunksjon i # 8217; hypothalamus. L’Hypothalamus er den delen av hjernen som regulerer kroppstemperaturen.

En dysfunksjon Dell’hypothalamus kan forårsake midlertidig kropp overoppheting (varme blinker) eller kjøling (kaldt blinker). Noen ganger kan kuldegysninger oppstå når en varmeflush forsvinner, noe som gjør at du føler deg varm og kald.

Overgangsalder og perimenopause er ikke de eneste grunnene til at du kan ha varme og kalde blinker.

Kuldeblinkene kan være et tegn på overgangsalderen eller perimenopausen dersom følgende betingelser også er verifisert:

 • Endringer i menstruasjonssyklusen, inkluderer mindre frekvens eller oppsigelse av menstruasjon
 • Irritabilitet og svinger d’humør
 • utmattelse
 • vektøkning
 • vaginal tørrhet
 • tynnhår

Flampatet av kulde er et tegn på graviditet?

På samme måte som i overgangsalderen, kan hormonelle svingninger som oppstår under graviditeten, og etter fødselen til et barn kan skape temperaturendringer alle’inne i kroppen din.

Men mange gravide kvinner Rapporter å ha varmt, ikke kaldt, blinker. Men umiddelbart etter fødselen kan flammer av kulde. Disse kalde spylene kalles postpartum rystelser.

Postpartum Chills kan midlertidig produsere intense og ukontrollerbare kulderystelser. I et lite studio på 100 kvinner som nettopp hadde født, 32 prosent han hadde disse kuldegysninger. Noen forskere mener at rystelsene er forårsaket av blandingen av mors og fosterblod under arbeidskraft.

Moody Disorders kan forårsake kaldt blinker?

Utenfor hormoner er angstangrep en vanlig årsak til kaldt flushes.

Panikkanfall skjer ofte uforutsigbart og uten en åpenbar grunn. Under et panikkanfall, frigjør kroppen din adrenalin og andre kjemikalier som utløser reaksjonen av kroppen din og flykte og flykte. Som svar på det du ser som en overhengende fare, vil kroppen din akselerere, noe som kan påvirke ulike systemer, inkludert din evne til å kontrollere temperaturen.

Vanlige symptomer på et panikkanfall kan inkludere:

 • Et racing hjerte
 • skjelvende
 • frykt for å dø
 • åndedrettsproblemer
 • Kuldegysninger eller blits på grunn av frigjøring av stresshormoner som påvirker kroppens evne til å kontrollere sin indre temperatur

Hva å gjøre når du har en kald flush

Ikke c’det er mye at du kan gjøre for å stoppe en kald blits når den er satt. I stedet må du vente på at du skal passere og temperaturen din vil justere igjen. Imidlertid er det noen ting du kan gjøre for å redusere symptomene eller redusere risikoen for kulde blinker:

 • Legg til lag under en kald flush for å føle seg mer komfortabel.
 • Flytte under en kald blits. Dette kan hjelpe deg med å øke kroppstemperaturen, noe som kan få deg til å føle deg mindre kald.
 • Hvis du har hatt en varm flush, endrer du straks våte klær eller sengetøy. Dette kan bidra til å forhindre en påfølgende kald flush.
 • Behandle stress. Prøv yoga, narkotika, dyp pusting eller andre ting du finner avslappende.

Du bør se en lege for gjentatte kaldt flushes?

Hvis du er bekymret for dine kalde spyler, kontakt legen din. Hvis de påvirker ditt daglige liv, hvordan å avbryte søvn eller hindre deg i å nyte sosiale aktiviteter, kontakt legen din også.

Legen kan anbefale tester for å bestemme den underliggende årsaken. For eksempel kan de bestille en blodprøve for å bestemme nivåene av hormoner og andre kjemikalier.

Forbered deg på å svare på spørsmål som hva som skjer før, under og etter kaldt blits. For eksempel har du hatt kvalme eller svimmel, du har spist eller gjort trening, hvordan vanlige kulde blinker er, og du er veldig stresset? Du vil sannsynligvis også stille deg spørsmål om din siste menstruasjonssyklus, hvis relevant.

Avhengig av årsaken, kan legen anbefale behandlinger rettet mot den underliggende tilstanden. Behandle årsaken til den kalde flampingen er det første skrittet for å stoppe dem.

Outlook

Hormonelle ubalanser, l’angst og panikk er de viktigste årsakene til kaldt blinker og kan forstyrres som varme blinker. Snakk med en lege hvis dine kalde spyler er en nyhet, påvirke kvaliteten på livet ditt eller bekymre deg.