Som kronisk myeloid leukemi treffer kroppen

Hvis du nettopp har blitt diagnostisert med kronisk myeloid leukemi (LMC) eller hvis du bor der fra en PO & # 8216; Du kan ikke fullt ut forstå hvordan denne typen kreft påvirker kroppens blodceller. Gi en titt på denne infografiske og se hva som egentlig betyr å ha LMC for kroppen din og din generelle helse.

Del på Pinterest

LMC er en type kreft som starter i benmarget, hvor blodceller produseres.

Hver celle i kroppen din har genetisk materiale som forteller cellen hvordan man skal handle. Dette er DNA og er plassert på cellekromosomene inne. I LMC betyr uvanlige endringer i kromosomer at benmarget produserer for mange typer hvite blodlegemer kalt granulocytter.

Over tid, umodne hvite blodlegemer, kalt blasts, begynner å samle seg. Etter hvert som antallet blaster fortsetter å vokse, blir det vanskeligere for benmargene produserer hvite blodlegemer, røde blodlegemer og normale blodplater.

De fleste med LMC har en bestemt genetisk mutasjon kalt Philadelphia Chromosome. Selv om det er en’genetisk anomali, er Philadelphia-kromosomet ikke arvet, så du vil ikke sende det til barna dine.

Barn kan utvikle LMC, men det er mer sannsynlig treff i middelalderen eller senere. Det er generelt en type sakte vekstkreft.

I utgangspunktet kan du ha LMC med små eller helt fraværende symptomer. Noen første symptomer kan være ganske ubestemt og kan inkludere generell svakhet, tretthet og natt svette. Du kan også oppleve uforklarlig vekttap og feber.

Blod

Leukemi er blodkreft.

Benemarget ditt produserer tre typer blodlegemer:

  • Hvite blodlegemer, bekjempe infeksjoner og sykdommer
  • Røde blodlegemer, som bærer oksygen i hele kroppen
  • blodplater, nødvendig for blodkoagulasjon

Med LMC har du en’rikelig med umodne hvite blodlegemer. Disse eksplosjonene fortsetter å akkumulere i benmarg og blod. Som de reproduserer, overlapper de og senker produksjonen av sunne hvite blodlegemer, røde blodlegemer og blodplater.

LMC oversetter vanligvis til et stort antall hvite blodlegemer. De fleste av disse hvite blodlegemer er ineffektive eksplosjoner. Så du er faktisk kort av normale og sunne hvite blodlegemer. Dette kalles leucopenia. Du kan også være kort for nøytrofiler, en type hvite blodlegemer som bekjemper bakterielle infeksjoner. Dette kalles nøytropeni.

Disse abnormalitetene av hvite blodlegemer øker risikoen for å få alvorlige infeksjoner og andre sykdommer. Noen behandlinger for LMC kan forårsake en forverring av nøytropeni. Tegn på infeksjon inkluderer feber og tretthet.

En mangel på røde blodlegemer kalles anemi. Symptomer inkluderer generell svakhet og tretthet. L’anemi gjør ditt hjerte arbeid mer. Som det blir verre, kan det også føre til mangel på pust, uregelmessig hjerterytme og brystsmerter. Du kan ha kalde hender og føtter og huden din kan begynne å virke blek. Noen behandlinger for LMC kan forverre anemi;.

Trombocytopeni er når du er kort av blodplater. Siden dette forstyrrer koagulasjon, er du gjenstand for blåmerker, selv etter små påvirkninger. Du vil også oppdage det som bløder lett. Tannkjøttet kunne bløde etter å ha vasket tennene, eller du kan ha blod fra nesen uten en åpenbar grunn. Du kan også legge merke til små røde eller lilla poeng på grunn av en liten blødning like under huden (Peteches).

Ikke alle fag som lider av LMC har et lavt nivå av blodplater. Faktisk kan du ha for mange. Dette kalles trombocytose. Imidlertid kan disse blodplater være defekte, da kan blåmerker og blødninger fortsatt være et problem.

Som LMC utvikler seg, reduseres energien. Infeksjoner og blødninger kan forringes.

Lymfesystemet

Benmarget er en del av lymfesystemet og er her at LMC begynner. Blodstamceller for hvite blodlegemer, røde blodlegemer og blodplater produseres i benmarget.

Kromosomale anomalier fører til produksjon av unormale hvite blodlegemer. Over tid akkumuleres unormale hvite blodlegemer i beinmarg og blod. Som et resultat er rommet utmattet for hvite blodlegemer, røde blodlegemer og sunne blodplater. Det er også vanskeligere å utvikle nye, sunne blodlegemer.

Milen er en «8217; annen viktig del av lymfesystemet ditt. En del av hans arbeid filtrerer og lagrer ekstra blod. Med LMC kan dette føre til en hovent eller ugifte milt.

Et symptom på en ingrossata milt er smerten på venstre side, like under ribbenene. Du kan også føle deg full, selv når du ikke har spist eller spist veldig lite. Over tid kan du ikke ha mye appetitt, som kan få deg til å gå ned i vekt. Vekttap kan også skyldes noen rusmidler som brukes i behandlingen av LMC.

Hjerte

Noen av stoffene som brukes til å behandle LMC, kan forårsake hjerte symptomer. Dette gjelder spesielt hvis du har en historie med hjertesykdom eller andre helseproblemer.

Uvanlige, men alvorlige bivirkninger av noen medisiner for LMC inkluderer uregelmessig hjerterytme, venstre ventrikulær dysfunksjon og kongestiv hjertesvikt.

Muskuloskeletal system

Noen ganger migrerer leukemiske celler fra beinmarget til overflaten av # 8217;. Leukemiske celler kan også spre seg i leddene. Et symptom på benmetastaser er smerten av bein og ledd, og det er sannsynlig å verre med sykdomsfremgangen.

Noen stoffer som brukes til å behandle LMC, kan forårsake muskelsmerter, kramper og svakhet.

Fordøyelsessystemet

Kjemoterapi og andre behandlinger for LMC kan føre til problemer langs hele fordøyelsessystemet. Disse kan inkludere kvalme, oppkast og halsbrann. Du kan ha en betennelse på belegget i munnen, halsen eller Dell & # 8217;. Du kan ha diaré eller forstoppelse. Noen medisiner kan få deg til å miste smakfølelse og # 8217; lukt. Denne serien av symptomer kan føre til dårlig appetitt og vekttap.

Lær og hår

Kjemoterapi narkotika virker ved å ødelegge raskt voksende celler. En rekke disse stoffene brukes til å behandle LMC. Noen, men ikke alle, kan føre til midlertidig hårfall. De kan også påvirke neglene i hender og føtter, noe som gjør dem skjøre og svake. Andre stoffer kan forårsake hudproblemer, for eksempel kutane utbrudd, følsomhet og kløe.

Følelsesmessig helse

Kreft og behandling av kreft kan påvirke mental helse og følelsesmessig velvære. Det er ikke uvanlig å prøve tristhet, angst, frykt eller frustrasjon. Noen mennesker krysser en periode med sorg.

Hvis det kombineres med tretthet, smerte og andre fysiske effekter, kan det noen ganger føre til klinisk depresjon.