Hvordan raskt kurere en ankelforvrengning

Hva skjer når & # 8220; ruller & # 8221; ankel?

Slogateglene er en vanlig skade. De skjer hvis ankelen ruller inn eller ut plutselig. Denne abrupt-bevegelsen betyr at ankelleddet er flyttet ut av sted.

En ankelrulle mot interiøret kalles reverseringsforvrengning. Denne typen lesjon påvirker leddene og senene langs innsiden av ankelen. Disse senene bidrar også til å støtte foten av foten.

En ankelrull mot utsiden kalles reverseringsforvrengning. Omvendte forvrengninger påvirker de eksterne ankelbåndene.

Ligamenter er sterke og fibrøse stoffer som forbinder ankelbenene til benbenene. Både reverserings- og reverseringsforskjellene forårsaker forlengelse eller lacerasjon av ankelbånd. Dette oversetter til ulike grader av smerte og hevelse.

Årsakene til å konsultere legen din for en ankelforvrengning inkluderer:

 • ekstrem smerte
 • merkelig form
 • Alvorlig hevelse
 • Manglende evne til å gå mer enn noen få skritt
 • Begrenset rekkevidde av bevegelse

Jeg burde bruke ris for min ankelforvrengning?

Måten du bør behandle ankelforvrengningen avhenger av alvorlighetsgraden av lesjonen.

Milde forvrengninger kan ofte behandles hjemme. Den tradisjonelle rismetoden (hvile, is, kompresjon, høyde) ble ansett som en prøvd og sann tid. Men det kan ikke alltid være den raskeste måten å gjenopprette.

Noen eksperter, inkludert Dr. Gabe Mirin, en av de første tilhengere av ris og akkreditert for å ha laget.

Prisen er et annet akronym for en metode for styring av skader som forvrengninger og fremhever bare strategien for å beskytte Arto såret sammen med hvile, is, kompresjon og høyde. Anbefales for å beskytte eller holde det skadede området i de første øyeblikkene, timer og dag i lesjonen.

Kjøp kompresjonen og myke veiledere for ankelen online her.

Hvile eller aktivitet?

Sekund Institutt for kvalitet og # 8217; effektivitet i # 8217; helsevesenet (IQWIG), En lett trening kan bidra til å akselerere utvinningen etter hvile i en periode på en eller to dager. EN Stillingserklæring Publisert av National Athletic Trainers & # 8216; Association (NATA) indikerte at den søte øvelsen er god for blodet og bidrar til å akselerere helbredelse. Øvelsene som forsterker kjøtt- og ankelmusklene, kan være nyttige for å forbedre balansen og stabiliteten, redusere risikoen for skade.

En systematisk gjennomgang fullført av forskere på L’Amsterdams akademiske medisinske senter oppdaget at immobiliseringen av en ankelforvrengning med en veileder i maksimalt 10 dager kan bidra til å redusere hevelse og smerte. De oppdaget også at fullt immobiliserende en skade i mer enn fire uker kan faktisk forverre symptomene og negativt påvirke utvinningen.

Start med delikate styringsøvelser. Ikke fortsett med enhver øvelse som du ser ut til å forverre dine symptomer. Snakk med legen din eller fysioterapeut av treningstyper som kan være nyttige for deg.

Is eller varme?

Erklæringen om NATAs erklæring bemerket også at konvensjonell visdom på glasurforvrengninger ikke er basert på en meget solid forskning. Omvendt av medaljen, rapporterte søket i en rekke 2012 av Journal of Athletic Training Det har ikke funnet tilstrekkelig data for å si at glasur av en forvrengning ikke har noen effekt.

Hver skade er forskjellig og ris er fortsatt allment anbefalt, selv om FØDT. Hvis den slogede ankelglasset gir lettelse, feil.

Bruk en ispakke i 15-20 minutter hver annen eller tre timer for de første 72 timene. Dette kan ikke være hensiktsmessig for personer med helsemessige forhold, for eksempel diabetes, skade på det perifere nervesystemet (Perifer neuropati) O Vaskulær sykdom.

Ikke freek ankel i mer enn 20 minutter om gangen. Jo mer det er ikke noe å bedre i tilfelle isapplikasjon.

Komprimering

Komprimering bidrar til å redusere hevelse og gir ankel stabilitet immobilisere den. Du bør bruke en kompressorbandasje så snart en forvrengning oppstår. Vikle ankelen med en elastisk bandasje, som et ess bandasje, og la det stå i 48-72 timer. Vikle bandasjen komfortabelt, men ikke strengt.

Høyde

Hevende fot over livet eller hjertet reduserer hevelse som favoriserer eliminering av overflødig væske. Hold foten som hevet som mulig, spesielt i de tidlige dager.

Anti-inflammatoriske stoffer

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) kan være mer effektive hvis du bruker dem i løpet av 48-timers vinduet etter ankelforvrengning.

Mens piller som L’ibuprofen (Advil, Motrin IB) eller naproser (Aleve) kan være det første antiinflammatoriske stoffet som kommer til å tenke, det er også aktuelle alternativer du kan gni eller spray direkte på Smertens nettsted og opphovning. Aktuelle fans kan være like effektive som fansen du tar oralt. Fansen tilhører kan også være et godt alternativ hvis du har en tendens til å oppleve de vanlige bivirkningene av fans piller, for eksempel magesmerter.

Kjøp populære kremer, geler og spray fans online her.

Ankelen øvelser og strekker seg etter en forvrengning

Noen øvelser kan rehabilitere ankelen. Legen eller fysioterapeut kan anbefale en rekke bevegelser som er utformet for å gjenopprette styrke i # 8217; området for å unngå fremtidige forvrengninger.

De er spesielt nyttige. L’Trening for balanse og stabilitet, samt forlengelser designet for å forbedre fleksibiliteten og bevegelsesområdet. Før du kan begynne å trene foten, desto bedre. Dette vil bidra til å fremme helbredelse. Men overdriver ikke!

Her er noen øvelser for å prøve når du er i stand til:

 • Gå, med eller uten krykker.
 • Spor L’Alfabet med føtter Tips. Dette oppfordrer ankelbevegelsen i alle retninger.
 • Hold deg på et 24-sekunders ben til et minutt for å forbedre styrken.
 • Sitt på en stol med foten av den berørte benet som hviler på gulvet. Flytt kneet på den ene siden på # 8217; andre holder fotfoten. Gjør det i to eller tre minutter.
 • Strekk kalven ved å hvile hendene på en vegg og plassere sårbenet bak deg. Rett benet og hold posisjonen i 25 sekunder. Gjør det fra to til fire ganger.

Du kan også snakke med legen din eller fysioterapeut av «8217; bruk av motstandsbånd i trenings- og gjenopprettingsrutinen.

Anatomi av ankelen

Ankelen din er unikt designet for å støtte kroppsvekten din og # 8211; Mange ganger & # 8211; Når du går, kjør og forplikter deg selv i daglige aktiviteter.

Ankelen din består av:

 • muskler
 • nerver
 • Bones, brusk tepper
 • Ledd
 • LIGAMENTS
 • sener
 • blodårer

L’ankle ledd dannes av tre bein. Det fungerer som en glidelås for å la foten bevege seg lett i alle retninger. Disse beinene kalles:

 • Talus (ankelben)
 • Tibia (Shin)
 • Fibula (et lite bein som forbinder ankelen til kneet)

Ligament forbinder beinene mellom dem, holder dem sammen. Det er tre ledbåndsreisende, eksternt (sideområdet) av ankelen. L’inne (medialområdet) av ankelen inneholder deltoid-ligamentet. Flere leddbånd støtter også den nedre delen av benet der den møter ankelen.

Senonene kobler musklene til beinene. Den mest kjente ankelenen er Achilles. I ankelen bidrar senene stabilitet og styrke.

Selv musklene i underbenet på beinet er viktig. De jobber for å støtte funksjonen og evnen til å flytte ankel. Konditionering, strekker seg og styrker disse ledbåndene og musklene som støtter ankelen, kan bidra til å holde anklene sunne og stabile.

Ta vare på den langsiktige ankelen

En ankelforvrengning kan skje med noen, men det er flere ting du kan gjøre for å ta vare på dine langsiktige ankler og akselerere gjenoppretting: