Faser av hepatitt C: Akutt, kronisk, fin og mer

Beskrivelse

L’hepatitt C er en infeksjon på 8217, forårsaket av viruset Dell’hepatitt C (HCV) som fører til leveren betennelse. Symptomene kan være milde i mange år, selv om det oppstår skade på leveren. Mange mennesker med hepatitt c ende opp med kronisk hepatitt c som kan vare hele livet. Konsekvensene av [8217; langsiktig infeksjon inkluderer leverskade, leverkreft og til og med døden.

Tidlig diagnose og behandling er grunnleggende for å stoppe utviklingen av # 8217; hepatitt C og unngå større komplikasjoner.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan du sprer HCV og hvordan infeksjonen utvikler seg.

Hvordan spre hepatitt c.

Du kan inngå L’HCV gjennom kontakt med blod eller noen kroppsvæsker som inneholder HCV. Du er i fare for å kontrahere viruset hvis:

 • Del infiserte nåler
 • komme inn i vanlig kontakt med blod
 • Han hadde langsiktig renal dialyse
 • Å ha sex med flere partnere uten kondom

Mødre med HCV kan også formidle viruset til sine barn under fødsel, men ikke gjennom amming.

Tidlige alarmsignaler

I de fleste tilfeller er det ingen tidlige advarselsskilt. De fleste er blottet for symptomer og forblir uvitende om [8217; infeksjon. Andre opplever små symptomer, som tretthet og tap av appetitt, som har en tendens til å løse seg selv.

Hvem vi er 15 prosent 20 av folk som kontrakt HCV bekjemper ham uten behandling eller langvarig skade på sin egen helse.

Akutt hepatitt C

Den akutte fasen av’hepatitt C er de første seks månedene etter at HCV. De første symptomene kan omfatte:

 • utmattelse
 • tap av Appetit
 • gulsott eller liten guling av huden og øynene

I de fleste tilfeller løser symptomene innen noen få uker. Hvis immunforsvaret ikke kjemper infeksjonen alene, skriv inn den kroniske fasen. På grunn av mangel på symptomer, l’hepatitt c kan gå ubemerket i årevis. Det oppdages ofte under en blodprøve som går av andre grunner.

Kronisk hepatitt C

Hvem vi er 75 prosent 85 av personer med hepatitt C utvikler seg i kronisk fase. Men selv i kronisk fase kan det være år før symptomene oppstår. Progresjon begynner med leverbetennelse, etterfulgt av levercellerens død. Dette forårsaker arr og herding av levervev.

Hvem vi er 20 prosent av mennesker med kronisk hepatitt C utvikle levercirrhose i 15-20 år.

Hepatisk cirrhose

Når permanent cicatation vev erstatter sunne leverceller og lever mister evnen til å jobbe, snakker vi om cirrhosis. I denne tilstanden kan leveren din ikke lenger helbrede deg selv. Dette kan forårsake en rekke helseproblemer, inkludert en opphopning av væske i # 8217; magen og blødningen fra venene i # 8217; esophagus.

Når leveren ikke filtrerer giftstoffer, kan de akkumulere i blodet og kompromittere hjernens funksjon. Hepatisk cirrhose kan noen ganger bli til leverkreft. Denne risikoen er større hos mennesker som drikker overflødig alkohol. Behandlingen av cirrhose avhenger av fremdriften av tilstanden.

Terminal scenen

L’Kronisk hepatitt C kan forårsake alvorlige langsiktige helsekonsekvenser. L’hepatitt C på terminalstadiet oppstår når leveren er alvorlig skadet og ikke lenger kan fungere skikkelig.

Symptomene kan omfatte:

 • utmattelse
 • gulsott
 • kvalme
 • tap av Appetit
 • abdominal hevelse
 • forvirret tanke

Personer med cirrhose kan også oppleve blødning i # 8217; spiserøret, samt skade på hjernen og i nervesystemet.

En levertransplantasjon er den eneste behandlingen for leversykdom på terminalstadiet. De som har hatt hepatitt C og mottar en levertransplantasjon, ser nesten alltid en retur på & # 8217;. Siden sykdommen gjenoppstår, følger behandlingen av «8217 viral infeksjon vanligvis en transplantasjonskirurgi.

Faktorer som påvirker progresjon

Siden alkoholen behandles i leveren, kan overskytende alkoholforbruk akselerere leverskade. Skaden utvikler seg enda raskere i mennesker med et svekket immunforsvar, som de med hiv med hiv.

Folk som også har hepatitt B har større risiko for å utvikle leverkreft.

Menn med cirrhosis har en tendens til å utvikle seg raskere enn kvinner med denne tilstanden. Videre, folk over 40 år med cirrhosis fremgang i raskere tempo enn unge mennesker.

Hvis du tror du har L’hepatitt c på ethvert tidspunkt, kontakt legen din. Tidlig diagnose og behandling er den beste måten å forebygge og behandle alvorlig komplikasjon eller progresjon. Fordi det ikke er noen vaksine for hepatitt C, er det beste forebyggende målet å unngå situasjoner der du vil komme inn i kontakt med blodet av A & # 8217, en annen person.