Hvilken del av hjernen styrer talen: forskjellige deler av hjernen

Hjernen din er ansvarlig for nesten alle funksjonene i kroppen din og # 8217; tolkning av sensorisk informasjon fra verden som omgir deg.

Hjernen din har mange deler, men ordet styres hovedsakelig av den største delen av hjernen, hjernen.

Hjernen kan deles inn i to deler, kalt halvkule, som er forbundet med et bånd av nervefibre kalt en kallende kropp.

Din tale er vanligvis styrt av venstre side av hjernen din. I omtrent A Tredje Mancine mennesker, men ordet kan faktisk styres av høyre side.

Deler av hjernen som er involvert i språk

I de siste tiårene, C’Det var en forskningseksplosjon på # 8217; språkbehandling i hjernen. Det er generelt akseptert at ordet kontrollen er en del av et komplekst nettverk i hjernen.

Dannelsen av ordet krever mange forskjellige prosesser, fra å oversette tanker til ord, danner en forståelig setning og så beveger seg faktisk munnen for å utstede de riktige lydene.

Det er flere områder av hjernens notater for å spille en rolle i språk:

Hjerne

Hver hjernens halvkule kan også deles inn i regioner kalt Lobi, som inkluderer frontal, parietal, temporal og occipital lobes.

Lobene ligger på forsiden og siden av hjernen, foran lober og tidsmessige lobes, er hovedsakelig involvert i formasjonen og forståelsen av språket.

L’Broca-området

L’Broca-området ligger foran hjernens halvkule. Det spiller en viktig rolle i å snu ideene dine og tanker i ekte ord uttalt. L’Broca-området ble vist seg å være Mest & # 8216; aktiv umiddelbart før du snakker.

L’Broca-området bidrar også til å overføre informasjon til en og den andre delen av hjernen som heter Motor Cortex, som styrer bevegelsene i munnen. Det tar navn fra den franske legen, Pierre Paul Broca, som oppdaget Hjernen i 1861.

L’Wernicke-området

L’Wernicke-området er hovedsakelig involvert i forståelse og # 8217; behandling av tale og skriftlig språk. L’Wernicke-området ble oppdaget for første gang av Karl Wernicke i 1876. Det ligger i temporal lobe, like bak ørene. Temporal Lobe er også regionen der lyden behandles.

Buet fil

Den buede filen er et band av nerver som forbinder Wernicke-området og # 8217; Broca-området. Det hjelper deg med å danne ord, snakke tydelig og forstå konseptene i språklig form.

Lillehjernen

Cerebellum ligger på baksiden av hjernen. Cerebellum er involvert i å koordinere frivillige muskelbevegelser som å åpne og lukke munnen, flytte armer og ben, stå og holde balansen. Sjekk også L’Språkbehandling.

TIL å gjennomgå Publisert på’American Journal of Tale-Language Patologi antyder at cerebellum faktisk er viktigere for språket behandling av det som tidligere var tenkt på.

Motor Cortex

For å snakke tydelig, må du flytte musklene i munnen, tungen og halsen. Det er her at motoren Cortex kommer inn i spill.

Ligger i frontal lobe, tar motoren Cortex informasjonen fra Broca-området og forteller musklene i ansikt, munn, tunge, lepper og hals hvordan man beveger seg for å danne ordet.

Cerebral skade og språk

Hva skjer hvis en eller flere av disse delene er skadet, skadet eller unormalt?

Hvis du har problemer med å snakke eller forstå språket, er det en tilstand som heter Aphasia. Hvis du har problemer med å sette sammen de riktige muskelbevegelsene som er nødvendige for å produsere ordet, er det en tilstand som heter Aprassia.

Både L’Aphasia som aprassia er oftere forårsaket av et slag eller en hjernetrauma, vanligvis når venstre side av hjernen er rammet. Andre mindre vanlige årsaker er cerebrale tumorer og infeksjoner.

Symptomene på afasi eller aprassia er avhengig av hvor skade oppstår i hjernen og alvorlighetsgraden av skaden. Disse symptomene inkluderer:

Snakk sakte eller bite ord

Hvis det brøtområdet er skadet, kan en person ha problemer med å produsere lydene av ordet eller kunne snakke veldig sakte og fornærme sine egne ord. Talen er ofte begrenset til korte setninger på mindre enn fire ord. Dette kalles Afasi av Broca eller Non-Flyent Afasi.

En annen årsak er hvis slag eller skade skade hjerneområdene som styrer bevegelsene til musklene i munnen eller tungen.

Snakker i lange og meningsløse setninger

En skade på Wernicke-området kan indusere noen til å finne meningsløse ord eller uttale lange setninger som ikke har betydning. Personen kan ikke engang innse at andre ikke kan forstå dem. Dette kalles Afasi av Wernicke eller Flowing Aphasia.

Manglende evne til å gjenta ordene du nettopp har hørt

Hvis den buede fascilicus, er strålen av nerver som forbinder det brutte området og Wernicke-området, er skadet, kan en person ikke kunne gjenta språket som tidligere lyttet til. Dette kalles narkotika medikament.

Generell uførhet for å snakke og forstå språket

Utbredt skade på hjernens språklige sentre kan forårsake global aphasi. Personer med global aphasi vil ha problemer med å uttrykke og forstå språk.

Personer med neurodegenerative sykdommer, som Alzheimers sykdom, opplever ofte et tap av ordet sakte over tid. Dette kalles primær progressiv Afasi (PPA).

PPA er ikke Alzheimers sykdom, men kan være et symptom på Alzheimers sykdom. PPA kan også være en isolert sykdom uten de andre symptomene på Alzheimers sykdom. Noen mennesker med PPA har normale minner og kan fortsette fritidsaktiviteter og noen ganger til og med jobbe.

I motsetning til Dell’Aphasia som kommer fra hjerneslag eller hjernetrauma, kommer PPA fra den langsomme forverringen av ett eller flere områder av hjernen som brukes i språk og språk.

L & # 8217;

Ordet er basert på’aktivering av flere områder av hjernen som jobber sammen på en kooperativ måte.

L’Broca-området og Wernicke-området regnes som hovedkomponentene i hjernen som er involvert i språk, men også andre deler av hjernen spiller en viktig rolle i å koordinere musklene i munnen for å skape uttalt ord. For de fleste, L’hjernens aktivitet relatert til ordet foregår på venstre side av hjernen.

Skader eller skade på noen av disse delene kan føre til kjente språkproblemer som Aphasia eller Aprassia. Språkterapi er ofte nyttig for folk under disse forholdene. Selv om restaureringen av komplette språklige ferdigheter etter hjerneskade ikke alltid er mulig, kan forbedringer gjøres.