Enteroirial Campylobatery: Symptomer, årsaker og forebygging

Hva cos’er enterial campiloteriosi?

Campylobatteriosis Enterica er en infeksjon på 8217; – 8217 infeksjon; tynntarmen forårsaket av en klasse av bakterier som kalles campylobacter. Det er en av de vanligste årsakene til diaré og intestinale infeksjoner over hele verden. De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Anslå at mer enn 1.3 millioner mennesker i USA påvirket hvert år.

Vanligvis er bare et lite antall mennesker om gangen infisert. Det kan imidlertid også oppstå som et utbrudd. Med andre ord kan mange mennesker bli smittet på samme tid. En vanlig forurensningskilde kan forårsake en epidemi for en epidemi.

Hva er symptomene på det enteriske feltet?

Symptomene krever vanligvis to eller tre dager å manifestere. Noen mennesker kan ikke vise noen symptomer. Når symptomene oppstår, inkluderer vanligvis:

 • Diaré og noen ganger blodige avføringer
 • magesmerter
 • Abdominal kramper
 • Feber, hodepine og muskelsmerter, som vanligvis oppstår i løpet av de første 24 timene fra # 8217; infeksjon
 • Dehydrering, som også kan forårsake svimmelhet, kvalme, hodepine, tørr munn, tretthet og oligury (sjeldne vannlater)
 • en konstant følelse av at du må overvinne avføringen
 • Oppkast, som er sjelden

Diaré kan gjøre deg dehydrere. En alvorlig dehydrering kan potensielt være farlig for livet. Det er viktig å forbli hydrert ved å drikke mye vann og væsker som inneholder elektrolytter. I ekstreme tilfeller kan det være nødvendig å bli innlagt på sykehus for å motta intravenøse væsker, som administreres væsker gjennom venene.

Hva er årsakene til den enteriske campilen?

De fleste infeksjoner er forårsaket av en arter av bakterien som kalles Campylobacter Jejuni. Imidlertid kan Campylobacter Fetus og Campylobacter Coli også infisere mennesker.

Arter av campylobacterbakterier finnes ofte i fugler og kyllinger. Disse dyrene gir den ideelle livssituasjonen for bakterier. Når en kylling slaktes, kan bakteriene migrere fra # 8217; dyret til musklene. Dette er kjøttet vi ender med å spise.

Den vanligste måten å kontrakt infeksjonen er å spise rå eller lite kokt fjærfe. Selv folk som jobber rundt fjærfe, er til størst risiko for infeksjon.

Andre ting som kan øke dine muligheter for å bli smittet, inkluderer:

 • Reiser i utviklingsland
 • Mangel på ren mat eller vann
 • Krysset forurensning, for eksempel fra’ved hjelp av et skjærebrett som brukes til både rå kjøtt og grønnsaker klar til å spise
 • Drikker upasteurisert melk fordi en ku kan overføre bakterier til sin melk hvis den er infisert av Campylobacter-bakterier

Hvordan enterisk campilobatoriose er diagnostisert?

Legen din vil spørre deg om du har reist nylig ut av landet. De kunne også spørre om andre medlemmer av familien din som kunne være syk. Dette kan hjelpe dem å forstå hvis du er i fare for campylobacter infeksjon.

En avføringskultur er hovedmetoden for diagnose. En prøve av avføringen vil bli sendt til laboratoriet for å identifisere bakteriene som forårsaker infeksjonen. Dine avføring kan også undersøkes under mikroskopet. Tilstedeværelsen av røde globuler og hvite blodlegemer kan indikere en infeksjon på 8217;.

Hvordan Campylobiarious Enteric er behandlet?

L’Infeksjon løser vanligvis alene etter noen dager. De fleste helbreder vanligvis innen to dager uten noen spesifikk behandling.

I de mest alvorlige tilfellene kan det være nødvendig med opptil 10 dager før infeksjonen er løst.

Antibiotika kan være nyttig hvis de tas snart. Kan redusere varigheten av symptomene. De vanlig foreskrevne antibiotika er erytromycin, ciprofloxacin og azitromycin.

Hva er det langsiktige perspektivet?

For de fleste, bør symptomene begynne å forsvinne om en uke. Men L’Campylobacter infeksjon er farligere for eldre og personer med et kompromittert immunsystem.

Sjelden kan noen mennesker utvikle Guilla-Barré syndrom. I denne autoimmune-tilstanden angriper kroppens immunsystem nervene dine. Det kan oppstå noen uker etter den første infeksjonen og kan forårsake midlertidig lammelse. Noen mennesker kan også utvikle post-smittsom leddgikt, selv om dette også er sjeldent. Det antas at denne komplikasjonen skyldes en immunrespons. Arthritisen involverer vanligvis kne, men kan være migrerer og involverer forskjellige ledd.

Guillain Barre Syndrome & # 8220;

Hvordan kan du forhindre den enteriske campylobiasen?

For å redusere sjansene dine for å bli smittet, praktiserer god kjøkkenhygiene etter disse trinnene:

 • Bake alt kjøtt og fjærfe.
 • Vask hendene regelmessig og før du spiser.
 • Vask hendene umiddelbart etter å ha rørt rå kjøtt.
 • Bruk separate kuttere for kjøtt og andre matvarer.
 • Rengjør alltid kjøkkenutstyret ditt godt.
 • Unngå å drikke unpasteurisert melk.
 • Hvis du ikke er sikker på at 8217; vann eller melk er trygt, gjør det koke før du drikker.

Vedta disse tiltakene for å øve matssikkerhet kan bidra til å redusere forurensning og forhindre en infeksjon i & # 8217;.