Endre øyenfarge: Alternativer for kirurgi, sikkerhet og mer

Er det mulig å endre øyenfarge?

Fargen på øynene dine modnes helt i # 8217; barndommen. Fra anbudsalderen vil du ha naturlig brune øyne, blå, hassel, grønn eller grå for resten av livet ditt. Noen mennesker har fargede kontaktlinser for å øke intensiteten eller forandre øynene. Andre går til flere ekstreme tiltak.

En ny kontroversiell kirurgisk prosedyre som permanent endrer fargen på øynene, er å få bakken. Øvelsen, populær blant kjendiser, bruker en «kunstig iris for å drastisk endre øynene på øynene om noen få minutter. Mange leger advarer om at denne teknikken kan forårsake alvorlig øyeskader.

Midlertidig bytt øyefarge

Den enkleste og mest vanlige måten å midlertidig endre øyefarge på er å bære kontaktlinser. Du kan bytte fra et mørkt brunt øye til et klart hassel om noen sekunder (eller minutter, avhengig av hvor mye tid du bruker til å skrive inn kontaktlinser).

Fargede kontaktlinser er tilgjengelige i tre nyanser:

Ugjennomsiktig: De ugjennomsiktige linsene er solide og ikke-gjennomsiktige, og tilbyr en komplett fargeendring. Denne typen fargetone fungerer best for folk med mørke øyne som ønsker å bli betydelig klarere, som å gå fra mørkbrun til isgrå.

De mest populære ugjennomsiktige farger inkluderer:

 • blå
 • hasselnøtt
 • grønn
 • Fiolett
 • Grå
 • Amethyst
 • hud

Forbedring: Forbedrede fargekontaktlinser Forbedre øynene i øynene. Disse typer linser er gjennomsiktig og solid farge. Bidra til å definere kantene på # 8217; iris og legge til intensitet i øyet farge. Hvis du for eksempel har grønne grønne øyne og ønsker å endre dem i smaragder, vil forbedringslinser fungere godt.

Sikt: Synlighet Kontaktlinser Egentlig ikke endrer øyenfarge. Disse linsene har svake blå eller grønne flekker, som kan fremheve den naturlige fargen på øynene.

OBS: Dekorative kontaktlinser

Dekorative linser, eller Plano kontaktlinser, brukes ofte som mote eller kostyme tilbehør, spesielt under Halloween. For eksempel kan du lage kattøye og hvite iriser ved hjelp av Plano-kontakter.

Du kan kjøpe dekorative linser i butikker eller online, men L’American Optometric Association Anbefaler å få resept først. Lister over US Food and Drug Administration (FDA) Alle kontaktlinser som medisinske enheter, som betyr at å kjøpe dem er en gyldig oppskrift påkrevd.

Dekorative linser innebærer de samme risikoen for helsen til korrigerende linser hvis de brukes feil. Hvis du kjøper korrigerende eller gasspjeldlinser uten reseptbelagte eller sakte kjøp godkjent av FDA, har du muligheten til å få defekte eller antigeniske linser.

Dette kan øke risikoen for:

 • tåkesyn
 • Tap av syn
 • Kløe, rive og andre allergiske reaksjoner
 • Corneal slitasje (en ripe på øyet av øyet)
 • blindhet

Kontakt legen din umiddelbart hvis du manifesterer et av følgende symptomer etter bruk av kontaktlinser:

 • Øye rødhet
 • Vedvarende okulars smerte
 • Drenk fra øynene dine
 • Mildt tap av visning

Disse kan være symptomer på en eye infeksjon. FN og ubehandlet okularinfeksjon kan bli alvorlig og føre til blindhet.

Tilleggsinformasjon: Kronisk tørr øye og kontaktlinser »

Du kan endre øyenfargen permanent?

Irids implantatkirurgi utviklet i utgangspunktet for behandling av traumatiske øyeskader og medisinske forhold. Disse inkluderer # 8217; aniridia, når hele iris mangler, og fargen obserer, når det ikke er noen del av’iris.

Under denne prosedyren utfører legen en liten gravering i hornhinnen og legger inn A’silikonbasert kunstig iris, foldet for å tilpasse seg sporet. Åpne deretter den kunstige iris under hornhinnen slik at den dekker den naturlige iris. Vanligvis vil de bruke en lokalbedøvelse.

Til tross for medisinske formål, har prosedyren blitt stadig mer populær av estetiske årsaker. Mange velger å gjennomgå kirurgi for å endre øynene på øynene, selv om deres naturlige iris virker normalt.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at folk som har gjennomgått en kosmetisk planteoperasjon av iris, er mer sannsynlig å ha komplikasjoner.

Dette inkluderer:

 • Noe tap av syn eller blindhet
 • Høytrykk Glaukom Alle’# 8217; øye
 • Katarakt, som oppstår når det gjennomsiktige objektivet i’øye skyer
 • Lesjon til hornhinnen
 • Horny hevelse, kjent som hornhinnenødem
 • Uveitt, en form for øyebetennelse som fører til rødhet, smerte og sløret syn

Kosmetisk implantatoperasjon i Irride er en relativt ny og kontroversiell praksis som ennå ikke er helt undersøkt av medisinske forskere. Det er få eller ingen tester som viser at prosedyren er effektiv og trygg. Prosedyren ble ikke evaluert av A’Regulatory Agency i USA, og det har heller ikke blitt utsatt for kliniske studier. Av denne grunn må folk reise alle’fremmed for å få denne operasjonen.

En annen kontroversiell praksis for å permanent endre fargen på øynene fra brun til blå, inkluderer L’bruk av lav energi laser. Denne laseren fjerner pigment fra laget av flettet stoff i # 8217; iris, kjent som stroma. Gregg Homer, en forsker som grunnla Stroma Medical Corporation i 2009, har utviklet denne teknikken. Det er ikke ennå tilgjengelig for publikum generelt. Sekund Stroma nettsted, Denne prosedyren er for tiden klinisk eksperimentering.

Fargen på øynene kan endres over tid?

Det korte svaret: Nei. Melaninpigmentet bestemmer fargen på øynene. Øyne med mye melanin vil naturligvis være mørkere. Mindre melanin i øynene dine, jo mer lys.

For det meste vil fargen på øynene forbli det samme fra # 8217; barndommen. Forskningen har oppdaget at fargen på øynene kan endres i sjeldne tilfeller på grunn av skade eller genetiske faktorer.

Noen mennesker har to farger i andre enn en tilstand som heter Heterochromia. Denne tilstanden skyldes ofte skade eller øye traumer. Sjelden kan det skyldes en medfødt defekt som Waardenburg syndrom, Sturge-Weber syndrom, medfødt Horner Syndrome eller Parry-Romberg syndrom.

Pigmentary Glaukom kan også påvirke øyenfargen. Dette er en type åpent vinkel medfødt glaukom som kan utvikle seg over 20 eller 30 år.

Noen som er uttalt som våt på «8217; øye med en blanding av ren honning og varmt vann vil endre fargen over tid. Det er ingen vitenskapelig bevis for å støtte dette. Faktisk er det svært lite sannsynlig fordi blandingen ikke ville være i stand til å trenge inn i hornhinnen for å komme til # 8217;. Så mens Honning kan bidra til å lindre betennelse og behandle det tørre øyet, Det vil ikke forandre øyenfargen.

Bunnlinjen

L’American Academy of Ophthalmology han kom ut mot Estetisk kirurgi av’# 8217; iris i 2014. L’organisasjonen advarte om at prosedyren kunne føre til alvorlige komplikasjoner til øynene, inkludert tap av syn og blindhet. Mange oftalmologer er enige og undersøkt intervensjonen de siste årene. Selv om prosedyren kan være populær blant kjendiser, betyr dette ikke at det egentlig er sikkert langsiktig.

Hvis du vil endre øyenfarge, velger du en ikke-invasiv midlertidig endring, som bruk av fargede kontaktlinser. Bruk reseptbelagte eller dekorative kontaktlinser kan resultere i noen risikoer, men kontaktlinser kan være mye tryggere enn å gå under strykejern.

Les på: Øyeomsorg »