Endometrial Biopsi: Formål, prosedyre og risiko

COS’er en endometrial biopsi?

En endometrial biopsi er fjerning av et lite stykke stoff fra # 8217; endometrium, som er belegget av livmor. Denne stoffprøven kan vise cellulære endringer på grunn av unormale stoffer eller endringer i hormonelle nivåer.

Tilbaketrekkingen av en liten prøve av endometrielt vev hjelper legen til å diagnostisere visse medisinske forhold. En biopsi kan også verifisere tilstedeværelsen av livmorinfeksjoner som endometriteten.

En endometrial biopsi kan utføres i legenes studio uten bruk av anestesi. Generelt tar ferdigstillelsen av prosedyren ca. 10 minutter.

Fordi en endometrial biopsi utføres?

En endometrial biopsi kan utføres for å diagnostisere uregelmessigheter av livmoren;. Det kan også utelukke andre sykdommer.

Legen vil kanskje utføre en endometrial biopsi for:

 • Finn årsaken til postmenopausal blødning eller unormal livmorblødning
 • Skjerm for kreft Dell’endometrium
 • Vurder fruktbarhet
 • Sjekk ditt svar på hormonbehandling

Du kan ikke ha en endometrial biopsi under graviditet, og du bør ikke ha det hvis du har ett av følgende forhold:

 • En blodkoagulasjonsforstyrrelse
 • Akutt bekkenbetennelse
 • A’cervical eller akutt vaginal infeksjon
 • Livmorhalskreft
 • cervikal stenose eller alvorlig krympe krymping

Hvordan jeg forbereder meg på en endometrial biopsi?

Endometrial biopsi under graviditet kan føre til spontan abort. Fortell legen din dersom du er gravid eller hvis C & # 8217, det er en sjanse for at du kan være gravid. Legen din kan be deg om å ta en graviditetstest før biopsien for å sikre at du ikke er gravid.

Legen kan også ønske deg å beholde en oversikt over menstruasjonssyklusene dine før biopsien. Dette er vanligvis nødvendig hvis testen må utføres på en bestemt tid i løpet av syklusen.

Informer legen din om reseptbelagte eller motvirkende medisiner du antar. Du må kanskje avbryte # 8217; inntak av antikoagulanter før en endometrial biopsi. Disse stoffene kan forstyrre blodproblemet til å koagulere riktig.

Legen din vil sannsynligvis ønske å vite om du har hemorragiske lidelser eller hvis du er allergisk mot latex eller jod.

En endometrial biopsi kan være ubehagelig. Legen kan anbefale å ta ibuprofen (Advil, Motrin) eller en annen analgetisk fra 30 til 60 minutter før prosedyren.

Legen kan også administrere en liten beroligende før biopsien. Den beroligende kan forårsake døsighet, så du bør ikke kjøre til effektene er helt forsvunnet. Du kan spørre en venn eller et familiemedlem å følge deg hjemme etter prosedyren.

Hva skjer i en endometrial biopsi?

Før biopsien får du en dressing kappe eller en medisinsk skjorte å ha på seg. I et rom D’eksamen, vil legen ligge på et bord med føtter i parentesene. Så utfører de en rask bekkenundersøkelse. Også rengjør skjeden og livmorhalsen.

Legen kan sette en klemme på livmorhalsen for å holde den stå under prosedyren. Du kan føle et trykk eller en liten ubehag fra klemmen.

Legen setter deretter et tynt og fleksibelt rør som heter Pipella gjennom livmorhalsen, som strekker seg i flere centimeter i # 8217; livmor. Flytt deretter pipellaen frem og tilbake for å få et utvalg av stoff fra livmorforingen. L’hele prosedyren krever vanligvis ca. 10 minutter.

Stoffprøven er nedsenket i et fluidum og sendes til et laboratorium for analysen. Legen skal ha resultater om 7-10 dager etter biopsien.

Du kan legge merke til litt liten flekk eller blødning etter prosedyren, så du får en menstrual buffer å ha på seg. Selv de milde kramper er normale. Du kan kanskje ta en analgetisk for å lindre kramper, men sørg for at du spør legen din.

Ikke bruk pads eller ha sex i flere dager etter en endometrial biopsi. Avhengig av din bestått klinisk historie, kan legen din gi deg ytterligere instruksjoner etter prosedyren.

Hva er risikoen forbundet med en endometrial biopsi?

Som andre invasive prosedyrer, C’er en liten risiko for infeksjon. C’Det er også risikoen for å bore livmorveggen, men dette er veldig sjeldent.

Noen blødninger og lidelser er normale. Ring legen din dersom du har ett av følgende symptomer:

 • blødning i mer enn to dager etter biopsien
 • sterk blødning
 • feber eller kulderystelser
 • Sterk smerte i # 8217; underlivet
 • unormale vaginale tap eller # 8217; uvanlig lukt

Hva resultatene betyr?

En endometrial biopsi er normal når unormale eller kreftceller ikke oppdages. Resultatene anses å være unormale når:

 • Det er en godartet eller ikke-kreftlig vekst
 • Det er en fortykkelse av Endometrium, kalt endometrial hyperplasi
 • Kreftceller er til stede