Endocervical Gram Coloring: Formål, prosedyre og resultater

Hva så «8217; er en farging av gram endocervical (EGS)?

En farging av endocervical Gram (EGS) er en diagnostisk test som verifiserer tilstedeværelsen av unormale bakterier rundt livmorhalsen. Det handler om å trekke seg tilbake en liten prøve av stoff fra livmorhalsen, påfør den på et lysbilde og deretter farge prøven ved hjelp av spesielle fargestoffer. En laboratoriepesialist kan derfor identifisere noen bakterier som vises i fargen av endocervical Gram for å diagnostisere infeksjoner eller sykdommer.

For denne testen vil legen ta en liten prøve av stoff fra # 8217; # 8217 åpning; livmor kalt cervical kanal. Det vil da sende det til et laboratorium. I laboratoriet vil en spesialist gjelde for prøven en serie forskjellige farger, inkludert en flekk av gram. Disse stedene hjelper dem med å identifisere bakteriene tilstede. Spesialisten vil sjekke skjemaet, størrelsen og fargen på bakterier for å avgjøre om det er unormalt.

En farging av endocervical Gram er en vanlig måte å verifisere tilstedeværelsen av seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), for eksempel gonoré og klamydia. Kan også bidra til å bekrefte gonokokkartrittet, som er en komplikasjon av gonoré som forårsaker artikulær betennelse eller hevelse.

En farging av endocervical Gram kan også være kjent som en gram flekk av livmorhalsen.

Fordi jeg trenger en Gram Endocervical Coloring?

En endocervical Gram-flekk kontrollerer tilstedeværelsen av unormale bakterier ALL’inne eller rundt livmorhalsen. Legen kan også utføre denne testen hvis du mistenker at du har en ist. En endocervical Gram Coloring kan oppdage seksuelt overførbare sykdommer som:

 • Gonoré, som er en vanlig TSE med smertefull vannlating og unormal sekresjon
 • bakteriell vaginose, som er preget av en lukt som ligner en fisk og gråaktig utslipp
 • Klamydia, som er den mest diagnostiserte TSE, viser alltid symptomene og kan forårsake smertefulle og urineringsforhold
 • gonokokk leddgikt, som er en’inflammasjon i A’artikulasjon forårsaket av en Gonorrhea infeksjon

Hva skjer i løpet av en gram endocervical Coloring?

En endocervikal Gram-farging er veldig lik en PAP-test, som også utføres ved hjelp av en swab og et spekulum. Du kan finne testen litt & # 8216; ubehagelig eller pinlig. Men du bør ikke høre noen smerte.

Ikke ta en dusj (rengjør vaginalområdet med spesielle vasker) i 24 timer før fargen på endocervical Gram. L’tørking kan maskere bakterier i livmorhalsen.

En endocervical Gram-farging består vanligvis i noen grunnleggende trinn:

 • Du vil forandre deg i en kjole, og du vil spre den på et bord med føttene i brakettene ved bordet.
 • Legen vil bruke et metall eller plastverktøy kalt Speculum for å forsiktig strekke vaginale muskler. Dette vil tillate dem å få en bedre utsikt over livmorhalsen.
 • Legen din vil rengjøre livmorhalsen slik at det ikke er noen lekkasjer.
 • Dermed en steril og tørr bomullspinne mot den livmorhalske kanalen. De kan også rotere puten og la den være i noen sekunder for å tillate bakterier å sette inn på den.
 • Legen vil fjerne puten og spekulumet, slik at du kan endre klærne dine.
 • Legen vil sende bufferen til et laboratorium. En tekniker vil gni puten mot et lysbilde, og det vil farge det med en gram flekk. Laboratorieteknikeren vil da studere flekken til mikroskopet for å søke noen unormale bakterier.
 • Legen din vil kontakte deg for alle unormale testresultater. Noen leger ringer ikke når testresultatene er normale. Du kan spørre legen din om deres varselprosedyrer.

  Hva er risikoen forbundet med en Gram Endocervical Coloring?

  En farging av endocervical Gram er en enkel test. Det er ingen risiko eller komplikasjoner knyttet til en EGS. Imidlertid kan en EG-en forårsake litt blødning hvis livmorhalsen er betent.

  Hva testresultatene betyr?

  Et normalt testresultat betyr at spesialisten ikke fant unormale bakterier på # 8217; EGS. De normale testresultatene kan variere avhengig av laboratoriet.

  Hvis du mottar et unormalt testresultat, følg legen din. De kan be deg om å komme tilbake for en oppfølgingseksamen eller flere tester.

  Mange seksuelt overførbare sykdommer kan behandles med antibiotika.

  Hvis du har en MST, bør du kontakte enhver seksuell partner og oppfordre den til å søke etter tester og omsorg. De kan ikke ha noen symptomer, men har fortsatt en flekk og frasmer seg det uvitende.

  Spør legen din om du har spørsmål om resultatene fra EGS.