L & # 039; angst robberte meg fra glede av graviditet

En mor til to barn deler hvordan graviditeter kan være dramatisk forskjellig, avhengig av mentaliteten din.

Del på Pinterest

Jeg stirret på de to rosa linjene som om du prøver å dekode en skjult melding. Jeg hadde drømt om å være gravid siden jeg var på «8217; asyl, men det virket umulig å forstå at han hadde blitt sant.

Dette var en veldig ønsket graviditet. Vi var aktivt på jakt etter et barn da jeg ble unnfanget. Men i stedet for å hoppe fra glede satt jeg for å undersøke testen, og undersøkte den for å verifisere nøyaktigheten. Dette var min første indikasjon på at # 8217; angst ville ha farget min graviditetsopplevelse.

Da jeg fortalte foreldrene mine, var jeg gravid, # 8217; Jeg har umiddelbart kvalifisert. «Jeg er gravid, men ikke bli for spent også. Mine PCOS avslører meg for en større risiko for spontan abort. & # 8221; Jeg var redd for å føle seg glad, som om dette kunne irritere graviditeten.

Jeg har blitt konvertert med angst og obsessiv kompulsiv lidelse fra barndommen, begge paradoksalt tendes til å øke når gode ting skjer. Graviditeten var mitt største ønske, og jeg var skremt på ideen om å innrømme til meg selv at han kom ut av frykt, han kunne komme bort unna.

Venter på noe galt

Jeg tok alle forholdsregler for graviditet som seriøst seriøst. Min PCOS (Dell & # 8217 syndrom; Polycystisk eggstokk) Sett meg i større risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes, så jeg kutter all sukker og junk food fra kostholdet mitt. Jeg spiste så obsessivt sunn at umiddelbart etter fødselen til barnet mitt, veide 15 pund mindre enn da jeg var gravid.

Jeg lagde varme dusjer for å unngå overoppheting av barnet. Jeg spurte folket i underbutikken om å bruke en ny kniv til å skive min vegetariske sub i tilfelle det var kjøttrester på den første. Jeg ringte hotline for graviditet for å spørre om de duftende lysene kunne skade babyen min, og så har jeg fortsatt ikke slått på en etter at de fortalte meg at det var helt sikkert å gjøre det.

Hvis jeg hadde flyttet mer enn 2 timer uten vann, var jeg sikker på at jeg ville ha dehydrert, og jeg ville ha risikert et tidlig arbeidskraft. Jeg var redd for at jeg hopper over et måltid, en matbit eller et prenatal vitamin ville ha forhindret barnet mitt å ansette nok næringsstoffer. En gang jeg våknet på ryggen min og jeg ble panikk for å forstyrre oksygen til barnet mitt. Jeg stoppet også kjærtegne katten min dersom advarselen for gravide ikke å rengjøre avfallsbeholderne ble utvidet til selve katten.

Jeg forlot jobben, og jeg tilbrakte dagene mine besatt av å si: «Det er normalt?& # 8221; Jeg bodde i online graviditetssamfunn, og sørget for at du er fullstendig oppdatert på all informasjon og eksplisitt følge dem. Enhver tett i kroppen min sendte meg til å sende meldinger til alle menneskene jeg visste, og som noen gang hadde vært gravid for å spørre meg om jeg måtte være bekymret.

Min graviditet burde vært lett. Jeg hadde ikke morgenkvalme. Jeg følte meg ikke ubehagelig, ikke engang i de siste ukene. Jeg følte meg veldig fysisk. Objektivt, min graviditet var barnas lek. Selv legen min fortalte meg at graviditeten var D’enighet med kroppen min og jeg hadde en bedre graviditet enn de fleste.

Men jeg kunne fortsatt ikke nyte det. Mer presist, nektet jeg å nyte det.

Jeg nektet å kjøpe noe for barnet, eller å tillate gaver fra noen, til jeg hadde brukt 30 uker. Jeg nektet å lage en baby shower før barnet ble født av samme grunn. Jeg kunne ikke tillate meg å gjenkjenne at dette barnet skulle komme og ville vært i orden. Jeg kunne ikke slappe av.

Endelig skjedde det

To dager før fødselsdato, fødte jeg et barn på 8 pounds helt sunt. Det var først etter at han var her og trygg, jeg innså at # 8217; angst hadde fratatt meg til å nyte miraklet i graviditeten min.

Jeg ønsket å lage en baby shower. Jeg ønsket å bruke mindre tid besatt av forholdsregler og mer tid til å nyte den voksende magen. Jeg ønsket å gå tilbake i tid og forsikre meg om det faktum at alt ville gå bra, og det var fint å være lykkelig.

Da jeg fant ut å være gravid igjen 4 år senere, var alt annerledes.

Jeg spiste fortsatt sunn, unngikk kjøtt til lunsj og myk ost og tok de normale forholdsregler, men hvis jeg ville ha en sporadisk doughnut, spiste jeg en. Jeg jobbet før jeg var fremover, og jeg engasjert i nesten alle aktivitetene jeg gjorde før jeg var gravid. Jeg visste at små smerter her og der var de normale under graviditet, og jeg la meg ikke panikk.

Jeg late som ikke å ha hørt # 8217; angst økte med min andre graviditet. Jeg er fortsatt bekymret, ofte på en obsessiv måte. Men til tross for min angst, tillot jeg meg selv å nyte graviditeten.

Jeg ventet ikke før etter 20 uker for å fortelle folk. L’Jeg annonserte stolt umiddelbart etter vår 12-ukers ultralyd, og jeg snakket med glede regelmessig. Jeg likte å være gravid og trukket tilbake med kjærlighet på min andre graviditet. Jeg fødte et annet sunt barn på 8 pund.

Min andre graviditet lærte meg at det er mulig å ha en lidelse d’angst og fortsette å nyte graviditeten. Mens en PO & # 8216; av angst er det normalt under graviditet, er det en viktig ting som skjer i kroppen din! & # 8211; Den obsessive bekymringen for det punktet å være påtrengende eller hindre deg i å nyte graviditeten er et problem.

Hvis du befinner deg i forhold til min første graviditet, vennligst snakk med legen din. Du er ikke alene i denne erfaringen, og legen din kan hjelpe deg med å finne strategier for å håndtere din angst som er trygge for graviditet.

Behandle graviditetsangst

Hvis du skjønner deg å bekymre deg for noe som ikke er en nødsituasjon, skriv det. Hold en liste over spørsmål for å spørre legen din eller alle «Jordemor til din neste avtale, så la han gå. Før din neste avtale, se på listen og se om du fortsatt er bekymret for disse tingene, og i dette tilfellet ber om informasjon. Jeg lover deg at leger og jordmødre er vant til å føle alle bekymringer for graviditet i boken. Jeg er ganske sikker på at du personlig spurte dem alle.

Prøv å minne deg på at det er godt å nyte dette øyeblikket i livet ditt. Uansett om du er glad eller ikke, påvirker ikke’Resultatet av graviditet. Å nekte deg selv Gleden av graviditeten forbedrer ikke graviditeten og omvendt. Dette er vanskelig fordi IL’angst er ofte irrasjonell. Men hvis du kan forsikre deg om dette, vil det gjøre en stor forskjell.

TRUST DELL’Instinct. Hvis noe virker galt, er det ikke nødvendig å vurdere det bare angst. Evaluere om det er noe som skal adresseres umiddelbart. Hvis du tror det skal adresseres nå, som mangel på føtalbevegelse eller noe annet som ikke virker riktig, ring legen din eller # 8217, jordemor eller gå til sykehuset for å sjekke. Ok å sette deg rolig, selv om du føler deg paranoid om det. Men når du vet alt, er det bra, prøv å gå tilbake for å konsentrere deg om hva du elsker om graviditet.

Graviditet kan være en ekstraordinær opplevelse, selv når de lider av angst. Mens l’angst kan mørke en del av den graviditetsglansen, det er helt mulig å prøve både angst og spenning for livet som vokser i deg samtidig.

Heather M. Jones er en forfatter i Toronto. Skriver om foreldreskap, funksjonshemming, kroppsbilde, mental helse og sosial rettferdighet. Mer enn jobben din finner du på henne Dedikert portal.