Laser Hårfjerning mot elektrolyse: Hva er forskjellen?

Kjenn dine alternativer

Laser hårfjerning og L’elektrolyse er to populære typer langsiktige hårfjerningsmetoder. Begge lovene tar sikte på hårsekkene som ligger under overflaten av huden.

Sekund American Dermatological Surgery Company, Laser hårfjerning øker, med en økning på nesten 30 prosent fra 2013. Selv om elektrolysen øker popularitet, er det ikke så vanlig som laserterapi.

Fortsett å lese for å lære om fordelene, risiko og andre retningslinjer for hver prosedyre.

Hva du kan forvente fra laser hårfjerning

Laser hårfjerning bruker en liten stråling via høy temperatur laser. Målet er å skade hårsekkene nok til å senke betydelig hårvekst. Selv om durine-effektene lengre enn innenlandske hårfjerningsmetoder, for eksempel barbering, skaper ikke laserterapi permanente resultater. Du må motta flere behandlinger for langsiktig hårfjerning.

fordeler

Laser hårfjerning kan utføres nesten hvor som helst på ansiktet og kroppen, bortsett fra øyet. Dette gjør prosedyren allsidig i sin bruk.

C’er også en minimum eller null utvinningstid. Det er mulig å gjenoppta normale aktiviteter etter hver prosedyre.

Selv om de nye hårene fortsatt kan vokse, vil du legge merke til at de vokser i en mer subtil og klarere farge enn før. Dette betyr at når C’det er gjenvekst, vil det ikke virke tungt som før.

Denne prosedyren har en tendens til å fungere bedre hvis du har lett hud og mørkt hår.

Bivirkninger og risiko

Bivirkningene av laser hårfjerning kan inkludere:

  • blinkers
  • betennelse
  • opphovning
  • irritasjon
  • Pigmentering endres (vanligvis klare flekker på mørkere hud)
  • rødhet
  • opphovning

Mindre bivirkninger som irritasjon og rødhet har en tendens til å forsvinne innen få timer av prosedyren. Eventuelle symptomer som varer lenger, bør adresseres med legen din.

Arr og endringer i hudstrukturen er sjeldne bivirkninger.

Du kan minimere risikoen for bivirkninger og permanent hudskade som sikrer at du bare ser etter behandling av en sertifisert hudlege. Salonger og laserfjerning hjemme anbefales ikke.

AftersCare og oppfølging

Før prosedyren kan din hudlege bruke en analgetisk salve for å minimere smerte. Hvis du fortsatt føler smerte, snakk med legen din om L’Bench Analgetics Intake (OTC). Legen kan også foreskrive en steroidkrem for intens smerte.

Vanlige symptomer, som rødhet og hevelse, kan lindres ved å bruke is eller en kald pakke på det berørte området.

Laser hårfjerning deaktiverer hårvekst, i stedet for å fjerne dem, så du trenger oppfølging av behandlinger. Selv regelmessige vedlikeholdsbehandlinger vil utvide resultatene.

Du må også minimere L’soleksponering etter hver laser hårfjerning, spesielt i topptimer. L’Økt solfølsomhet som kommer fra prosedyren, setter deg i fare for solbrenthet. Pass på at du har solkrem hver dag. De Mayo Clinic Anbefaler også at du holder deg borte fra direkte sollys i seks uker før laser hårfjerning for å forhindre pigmenteringsavbrudd på solbrent hud.

Oppfølgingsavtaler er avgjørende for denne typen behandling. I følge Mayo Clinic, De fleste trenger en oppfølgingsbehandling hver seks uker, opptil seks ganger. Dette bidrar til å stoppe hårveksten etter den første laser hårfjerningsøkten. Etter dette punktet må du også se din hudlege for en vedlikeholdsavtale. Du kan gjøre det en eller to ganger året i henhold til dine behov. Og du kan utsette mellom en avtale og # 8217; andre.

Koste

Laser hårfjerning regnes som en valgfri kosmetisk prosedyre, så det er ikke dekket av forsikring. Den totale kostnaden varierer i henhold til antall økter som er nødvendig. Du kan også snakke med din hudlege av en betalingsplan.

Selv om laserbehandlingen for hjemmehår kan være fristende når det gjelder kostnad, er det ikke vist seg å være trygt eller effektivt.

Hva du kan forvente fra # 8217; elektrolyse

L’elektrolyse er en annen type hårfjerningsteknikk utført av en hudlege. Det forstyrrer også hårveksten. Prosessen fungerer ved å sette inn en epilatoranordning i huden. Bruk kortbølge-radiofrekvenser i hårsekkene for å hindre veksten av nytt hår. Dette skader hårsekkene for å hindre vekst og forårsaker eksisterende hårfall. Men du trenger fortsatt flere oppfølgingsavtaler for de beste resultatene.

I motsetning til laser hårfjerning, støttes elektrolyse av Food and Drug Administration (FDA) US Som en permanent løsning.

fordeler

I tillegg til å produsere mer permanente resultater, er L’elektrolyse er ekstremt allsidig. Kan bidra til å hemme ny hårvekst for alle hudtyper og hår. L’elektrolyse kan også brukes hvor som helst i kroppen, inkludert øyenbryn.

Bivirkninger og risiko

Mindre bivirkninger er vanlige, men har en tendens til å forsvinne innen en dag. Det vanligste symptomet er en lys rødhet på grunn av hudirritasjon. Smerte og hevelse er sjeldne.

Mulige alvorlige bivirkninger inkluderer den ikke-sterile nålinfeksjonen som brukes under prosedyren, så vel som arr. Se en sertifisert hudlege fra rådet kan minimere risiko.

AftersCare og oppfølging

Resultater Dell’elektrolyse er spioneringen som permanent på grunn av ødeleggelsen av hårfollikelen. I teorien, å ha skadet pilifier follicles, betyr at ingen nytt hår er i stand til å vokse.

Disse resultatene er ikke nådd i en enkelt økt. Dette gjelder spesielt hvis du utfører prosedyren på et stort område som ryggen eller på A’mer tykt hårvekstområde som pubic-regionen.

Sekund Cleveland Clinic, De fleste trenger oppfølgingsøkter hver uke eller i uken for å få optimale resultater. Når håret har forsvunnet, trenger du ikke lenger behandlinger. Det kreves ingen vedlikehold med elektrolyse.

Finn ut: Hvordan behandle og forhindre inngrodd pubic hår »

Koste

Som laser hårfjerning, l’elektrolyse er ikke dekket av forsikring. L’beløp som skal betales, avhenger av størrelsen på området som skal behandles og antall oppfølging som kreves. Noen leger bruker en timepris. L’elektrolyse koster mindre til hvert besøk, men du kan ende opp med å ha flere økter enn laserterapi.

Hjem Hepilators er tilgjengelig for salg, men er ikke effektive som profesjonelle enheter. Videre er disse maskinene ikke regulert av FDA for sikkerhet.

Hva er det beste?

Laserterapi og L’elektrolyse produserer både mer varige effekter enn barbering. Men elektrolysen ser ut til å fungere på sitt beste. Resultatene er mer permanente. L’elektrolyse innebærer også mindre risiko og bivirkninger og vedlikeholdsbehandlinger som trengs for laserfjerning er ikke nødvendig.

Ulempen er at elektrolysen må distribueres på flere økter. Det kan ikke dekke store områder samtidig som en laser hårfjerning kan gjøre. Ditt valg kan avhenge av hastigheten som du vil få en kortsiktig hårfjerning.

Også, utfør en prosedyre og så er den andre ikke en god ide. Kjør for eksempel elektrolysen etter at laser hårfjerning avbryter effekten av den første prosedyren. Gjør leksene dine på forhånd og snakk med din hudlege i’beste alternativet. Hvis du bestemmer deg for å endre hårfjerningsprosedyrene, må du kanskje vente flere måneder før du starter.

Les videre: Hvordan identifisere, behandle og forhindre infisert Ingrown Hair »