Emicolektomi: Prosedyre, Gjenoppretting, Risiko, Diet og annet

Ting

A’Emicolektomi er en type operasjon som utføres for å fjerne en del av # 8217; tarmen Crasso kalt Colon Colon. Dyret ditt kan delvis fjernes uten å påvirke måten det fungerer i fordøyelsessystemet ditt. Når den interesserte delen er fjernet, slås de resterende ender sammen uten innvirkning på fordøyelsen.

Denne prosedyren utføres hvis tykktarmen ble rammet av en tilstand eller har blitt kreftfremkallende. Noen vanlige forhold diskutert av A’Emicolektomi inkluderer:

 • Kreft i kolon eller # 8217; tarmen
 • traumer eller skade på bukområdet
 • Intestinal inflammatorisk sykdom (IBD), som ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom
 • polypper eller vekst av stoff i tykktarmen som kan bli kreft
 • Diverticolitis, som oppstår når viderekoblingene (små poser) i tykktarmen er infisert eller betent

Aksjer

Det er to hovedtyper av hemicolektomi, venstre og høyre.

I en «høyre emotikolektomi, den stigende kolon (den delen av tykktarmen som er festet til 10217; ytterste. Så l’mykt tarmen er festet til tverrgående tykktarmen (den delen av tykktarmen som krysser kroppen).

I A’venstre hicolektomi, er det nedstigende kolon fjernet. Dette er delen av tykktarmen som er festet til endetarmen. Etter at den ble fjernet, angriper kirurgen tykktarmen på tvers av rektum.

Helsehensyn

Du er sannsynligvis en god kandidat for denne operasjonen hvis du generelt er sunn, bortsett fra tilstanden som kanskje må behandles med en Emicolektomi.

Hvis du har visse forhold, kan du ha økt risiko for komplikasjoner fra prosedyren. Disse forholdene inkluderer:

 • svangerskap
 • hjertforhold
 • Blødning eller koagulasjonsproblemer
 • Cictrisk stoff fra en tidligere kolon eller abdominal kirurgi
 • overvektig eller overvektig
 • Avansert tykktarmskreft eller andre typer tarmkreft

Pass på at du snakker med legen din før du har risikointervensjon hvis du lider av en av disse forholdene.

Hvordan gjøre seg klar for intervensjonen

Før # 8217; intervensjon, kan en fullstendig fysisk eksamen være nødvendig. Dette gjør det mulig for legen å kontrollere eventuelle forhold som kan forårsake komplikasjoner under operasjonen;. Legen din vil gi deg beskjed hvis du trenger en stomi etter operasjonen;. Dette er når tykktarmen slutter seg til huden din direkte. Avfallet av tarmene tømmes så i en pose festet til stomien, kjent som en lomme for kolostomi.

Hvis du ansetter stoffer, spør legen din om du trenger å forstyrre # 8217; ansette før’kirurgi. Folk trenger generelt å forstyrre L’inntak av blodfluidanter, for eksempel warfarin (Coumadin) eller aspirin. Disse kan øke risikoen for komplikasjoner under operasjonen;.

Legen kan be deg om å ansette avføringsmidler noen dager før innsendelse av & # 8217. De hjelper til med å frigjøre fordøyelseskanalen. Dette trinnet kalles noen ganger intestinal preparat. Tøm tarmen kan forenkle prosedyren og redusere risikoen for infeksjon.

Det kan være nødvendig å raskt umiddelbart før’kirurgi. Legen kan foreskrive for ikke å spise eller drikke opptil 12 timer før prosedyren.

Fremgangsmåte

Når du ankommer

Når du ankommer for prosedyren, vil du bli registrert og brakt til et rom hvor du vil bli bedt om å ta på deg klærne og ha på seg sykehusskjorter. Så du strekker den på en seng eller et operativt bord. En lege vil gi deg den generelle anestesien, så du vil ikke være våken eller klar over resten av prosedyren.

Så du vil være koblet til en intravenøs drypp (IV) for å gi kropps næringsstoffer og for å holde smerte under kontroll. Et nasogastrisk rør vil bli satt inn gjennom nesen i magen. Et kateter vil bli satt inn i blæren for å tømme urinen;.

Den kirurgiske prosedyren starter kort tid etter.

Under intervensjonen

For å fjerne en del av tykktarmen, vil kirurgen sannsynligvis begynne med å praktisere noen små snitt i bukområdet. Dette er kjent som laparoskopisk kirurgi eller låshull. I noen tilfeller kan friluftsoperasjon være nødvendig. Dette betyr at huden og stoffet rundt tykktarmen må være helt åpen.

Etter å ha utført snittene, vil kirurgen fjerne den interesserte delen av tykktarmen. De vil også fjerne alle deler av # 8217; tarmene direkte forbundet med den delen av tykktarmen som er fjernet, for eksempel enden av endetarmen;. De vil også fjerne alle lymfeknuter og blodkar som er koblet til tykktarmen.

Når den interesserte delen av tykktarmen er fjernet, kobler kirurgen resten av tykktarmen. Hvis din stigende kolon er fjernet, koble du kolon alle & # 8217;. Hvis ditt synkende kolon er fjernet, vil det koble resten av tykktarmen til høyre. Denne gjenforeningen er kjent som anastomose.

I tilfelle at kirurgen ikke kan gjenvinne tykktarmen til en annen del av fordøyelseskanalen, kan det bli med i kolon til abdominal hud. Dette kalles stoma, og du må kanskje ha på seg en pose på # 8217; magen for å bevare avfallet etter # 8217;. Basert på operasjonen din, kan denne løsningen være midlertidig eller permanent.

A’Emicolektomi krever vanligvis omtrent to timer, men det kan ta lengre tid, avhengig av komplikasjoner under prosedyren.

gjenoppretting

A’Emicolektomi er en viktig operasjon. Du kan ikke være i stand til å gå tilbake til normale aktiviteter i flere uker eller senere.

Når du våkner fra # 8217; intervensjon, vil du sannsynligvis føle deg fast fra # 8217; anestesi. Alle’Start vil du ikke føle mye smerte på grunn av smertestillende stoffer som er gitt til deg gjennom en Delbo IV.

I de kommende dagene vil legen følge deg. Vil spørre hvor mye smerte du prøver og hvor mye du kan holde maten.

Før du kommer hjem fra # 8217; sykehuset, vil legen etablere hvis du har infeksjoner eller komplikasjoner på grunn av kirurgi. De må sørge for at du også kan passere faste gasser og avfall.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å bo på sykehuset i en eller to uker for å gjenopprette nok til å gå hjem, spesielt hvis du hadde en «8217; åpen emoticolektomi. Før du kommer hjem, vil legen trolig foreskrive narkotika som L’ibuprofen (Advil) for å hjelpe til med å håndtere smerte og docusate (Colace) for å forhindre forstoppelse. Mer informasjon om hvordan å håndtere forstoppelse etter operasjonen;.

Når du er hjemme, kan du ikke være i stand til å utføre normale daglige aktiviteter i ytterligere to eller tre uker. Du bør også løfte tunge gjenstander i minst seks uker.

Postoperativ diett

Selv uten en del av tykktarmen, kan du ikke merke noen vesentlig endring i fordøyelsen. Du må kanskje endre dietten.

Hvis du oppdager diaré eller kramper i den hyppigste magen, kan legen din anbefale noen av følgende matvarer for å bidra til å kontrollere intestinale bevegelser:

 • Applesauce
 • bananer
 • ost
 • Fiberrike matvarer eller kosttilskudd
 • D & # 8217 mel; havre eller hvete krem
 • Pasta
 • poteter
 • Delikat te
 • yoghurt

Legen din kan også råde deg til å drikke mer vann eller drikke med ekstra elektrolytter, for eksempel Gatorade, for å hindre deg i dehydrere.

Risiko

Det er risiko forbundet med anestesi og alle i seg selv. Kontakt legen din umiddelbart hvis du noterer ett av følgende:

Andre komplikasjoner kan inkludere:

Mer informasjon om hvordan du hindrer blodproppdannelse etter operasjonen;.

Outlook

Etter noen måneder vil snittene helbrede og ikke mer smerte i tarmene eller bukområdet.

Hvis Hemicolectomien har blitt utført for å behandle kreft, må du kanskje kontakte legen din for kjemoterapi eller andre behandlinger for å sikre at kreft ikke sprer seg.

Hvis du trenger å bære en lomme for kolostomi for en stomi, vil legen din følge deg. Du kan diskutere hvor lenge du må bruke den og når du kan fjerne den.

Du vil nok være i stand til å holde din normale diett. Du bør ikke merke noen viktig endring i intestinale bevegelser etter en Emicolektomi. Men i noen tilfeller må du kanskje gjøre endringer i kostholdet ditt eller livsstilen for å sikre at kolonet ditt forblir sunt.