Ekstrakorporeal opplevelse: hva skjer egentlig

Del på Pinterest

A’oppleve ut av kroppen (OBE), som noen også kan beskrive som en dissociativ episode, er det en følelse av samvittigheten din som forlater kroppen din. Disse episodene er ofte rapportert av folk som hadde en dødsopplevelse på 8217;.

Folk opplever generelt sin egen følelse av selvtillit, alt i ens fysiske kropp. Mest sannsynlig ser på verden rundt deg fra dette synspunktet. Men i løpet av en OBE, kan du føle at du var ute av deg selv, og så på kroppen din fra et annet perspektiv.

Det som virkelig skjer under en OBE? Din samvittighet forlater faktisk kroppen din? Eksperter er ikke helt sikre, men de har noen intuisjoner, som vi skal snakke senere.

Hvordan høre en OBE?

Det er vanskelig å definere nøyaktig hvordan en OBE føler seg.

Ifølge rapportene til folk som har levd dem, involverer de generelt:

 • en følelse av å flyte ut av kroppen din
 • En endret oppfatning av verden, hvordan å se fra bunnen høy
 • Følelsen av å se deg fra # 8217; høy fra den høye & # 8217;
 • følelsen av at det som skjer er veldig ekte

OBE forekommer vanligvis uten varsel og vanligvis varer ikke mye lenge.

Hvis du har en nevrologisk tilstand, som epilepsi, kan du være mer sannsynlig å lide av OBE og kan forekomme oftere. Men for mange mennesker vil en OBE skje svært sjelden, kanskje bare en gang i livet ditt.

Noen estimater tyder i det minste 5 prosent Folk prøvde følelsene forbundet med en OBE, selv om noen antyder at dette nummeret er høyere.

Er det samme som astralprojeksjonen?

Noen refererer til OBE som astrale projeksjoner. Men det er noen grunnleggende forskjeller mellom de to.

En astral projeksjon innebærer vanligvis en forsettlig innsats for å sende samvittigheten din fra kroppen din. Refererer vanligvis til samvittigheten din som reiser ut av kroppen din mot en plan eller åndelig dimensjon.

En OBE, D’en annen del, er vanligvis ikke planlagt. Og i stedet for å reise, sies det at din bevissthet vil variere eller bare oversvømme over din fysiske kropp.

Le unbe & # 8211; Eller i det minste deres opplevelser & # 8211; De er allment anerkjent alle i det medisinske samfunnet og har vært gjenstand for mange studier. Den astrale projeksjonen regnes imidlertid som en åndelig praksis.

Noe skjer fysisk?

C’Det er noen debatt som følelsene og oppfatningen knyttet til obsene finner sted fysisk eller som en slags hallusinatorisk opplevelse.

TIL 2014 Studio Han prøvde å utforske dette aspektet ved å observere kognitiv bevissthet i 101 personer som hadde overlevd på # 8217; hjertestans.

Forfatterne oppdaget at 13% av deltakerne har hørt en adskillelse fra ens kropp under gjenoppliving. Men bare 7% rapportert å være oppmerksom på hendelser som ikke ville ha sett fra sitt eget virkelige perspektiv.

Videre rapporterte to deltakere å ha hatt både visuelle og auditive erfaringer under hjertestanset. Bare en var god nok til oppfølgingen, men ga en nøyaktig og detaljert beskrivelse av hva som skjedde i omtrent tre minutter av hans gjenopplivning fra hjertestans.

Det er imidlertid ingen vitenskapelig bevis for å støtte # 8217; ideen om at en persons bevissthet faktisk kan reise utenfor kroppen.

Studien diskutert ovenfor prøvde å teste det ved å plassere bilder på hyller som bare kunne sees fra et høyere synspunkt. Men de fleste hjertestanser, inkludert arrangementet som involverte deltakeren som hadde spesifikke minner om hans gjenoppliving, fant sted i rom uten hyller.

Hva kan forårsake dem?

Ingen er sikker på de eksakte årsakene til OBE, men eksperter har identifisert forskjellige mulige forklaringer.

Stress eller traumer

En skremmende, farlig eller vanskelig situasjon kan forårsake et fryktrespons, som kan diskretisere fra situasjonen og føle at du var tilskuer, ser på hendelsene som foregår et sted utenfor kroppen din.

Sekund Forskning 2017 Gjennomgang l’kvinners erfaring i arbeidskraft, Le Obe under fødsel er ikke uvanlige.

Studioet har ikke spesifikt knyttet til OBE til post-traumatisk stressforstyrrelse, men forfatterne understreket at kvinnene som hadde OBE, hadde hatt et traumer under arbeidskraft eller en annen situasjon som ikke er relatert til fødsel.

Dette antyder at OBE kan oppstå som en måte å håndtere traumer på, men videre forskning er nødvendig på denne linken.

Medisinsk tilstand

Eksperter har knyttet til ulike medisinske og psykiske forhold til OBE, inkludert:

 • epilepsi
 • migrene
 • hjertestans
 • hjerneskade
 • Depresjon
 • angst
 • Guillain bars syndrom

Dissosiative forstyrrelser, spesielt depersonaliserings-derealiseringsforstyrrelsen, kan innebære hyppige følelser eller episoder hvor det ser ut til at du observerer deg fra utsiden av kroppen din.

Selv sovelig lammelse, en midlertidig tilstand av lammelse til den vigil som oppstår under REM-søvn, og som ofte involverer hallusinasjoner, ble lagt merke til som en mulig årsak til OBE.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at mange mennesker som har OBE med A’erfaring med pre-død også oppleve søvnforlamning.

Dessuten, Søk 2012 antyder at søvnvakninger kan bidra til dissosiative symptomer, som kan inkludere følelsen av å forlate kroppen.

Narkotika og narkotika

Noen mennesker rapporterer å ha en’OBE mens de er under L’# 8217 påvirkning;.

Andre stoffer, inkludert marihuana, ketamin, eller hallusinogene stoffer, som LSD, Det kan også være en faktor.

Annen opplevelse

OBE kunne også bli indusert, forsettlig eller ved et uhell, fra:

 • Hypnose eller meditativ trance
 • cerebral stimulering
 • Dehydrering eller ekstrem fysisk aktivitet
 • elektro-sjokk
 • Sensorisk deprivasjon

Risiko?

Eksisterende søk har ikke koblet til spontan unge til alvorlige helserisiko. I noen tilfeller kan du føle deg litt & # 8216, bedøvet eller disorientert etter.

Imidlertid kan OBE og dissosiasjonen generelt forårsake vedvarende følelser av følelsesmessig ubehag.

Du kan føle deg forvirret om hva som skjedde eller spør om du har et hjerneproblem eller en psykisk helsetilstand. Du kan ikke like følelsen av en OBE og bekymre deg for at det skjer igjen.

Noen hevder også at det er mulig at samvittigheten din forblir fanget ut av kroppen din etter en OBE, men det er ikke noe bevis for å støtte dette.

Jeg må se en lege?

Det enkle faktumet med å ha en OBE betyr ikke nødvendigvis at du må se legen din. Du kan ha denne opplevelsen en gang like før du sovner, for eksempel, og aldri igjen. Hvis du ikke har andre symptomer, har du sannsynligvis ingen grunn til å bekymre deg.

Hvis du føler deg ubehagelig for hva som skjedde, selv om du ikke har fysisk eller psykologisk tilstand, ikke C & # 8217, det er ikke noe galt for å nevne legen din opplevelse. Kan være i stand til å bidra til å ekskludere alvorlige forhold eller tilby noen forsikring.

Det er også en god ide å snakke med legen din dersom du har søvnproblemer, inkludert søvnløshet eller symptomer på søvnforlamning, som hallusinasjoner.

Gjenkjenne en nødsituasjon i & # 8217

Søk etter umiddelbar hjelp hvis du har hatt en OBE og du finner:

 • Sterk smerte i hodet
 • Blinkende lys i visjonen din
 • anfall
 • Tap av kunnskap
 • Lavt humør eller humørsvingninger
 • Selvmordstanker

Bunnlinjen

Hvis samvittigheten din virkelig kan la din fysiske kropp ikke har vært vitenskapelig bevist. Men i århundrer har mange mennesker hatt lignende følelser av deres bevissthet som forlot kroppen sin.

OBE ser ut til å være mer vanlig med noen forhold, inkludert noen dissosiative forstyrrelser og # 8217; epilepsi. Mange rapporterer også å ha en OBE i løpet av en dødsopplevelse på 8217, inkludert elektrisk støt eller skade.