Sukker, alkohol og diabetes: en god sukker erstatning i moderasjon

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er den sukkerholdige alkoholen?

L’Sugary alkohol er et søtningsmiddel som finnes i mange hypokaloriske, dietetiske og kaloriske matvarer. Gir en smak og en konsistens som ligner på de normale bordsukkeret. Dette gjør det til A’tilfredsstillende alternativ for folk som ønsker å begrense sukkerinntaket, som de med diabetes.

Siden den sukkerholdige alkohol ikke absorberes helt under fordøyelsen, gir den omtrent halvparten av mengden kalorier med hensyn til normalt sukker. Videre har det en mindre innvirkning på blodsukkernivået.

L’Sugary alkohol finnes naturlig i noen typer frukt og grønnsaker. Det er også produsert kommersielt. Det kan identifiseres på matetiketter fra forskjellige ingredienser navn. Disse inkluderer:

Navn på sukkerholdig alkohol

 • Xylitol
 • sorbitol
 • Maltitol
 • mannitol
 • laktitolo
 • isomalt
 • erytritol
 • glyserin
 • glyserin
 • glyserin
 • hydrogenisert stivelsehydrolyse

Kjøp sukkerholdig alkohol.

Til tross for navnet, er den sukkerholdige alkoholen ikke berusende. Inneholder ikke alkohol, selv i spor.

Ok, ta sukkeralkohol hvis du lider av diabetes?

L’Sugary alkohol er et karbohydrat. Selv om dens innvirkning på blodsukkeret er lavere enn det for ekte sukker, kan det øke blodsukkernivået hvis du forbruker for mye.

Les l’Ernæringsverdier Etikett på alt du spiser, inkludert matvarer uten sukker eller kalori. I mange tilfeller refererer disse utsagnene til bestemte porsjonsstørrelser. Å spise mer enn den eksakte dosen som er angitt, kan påvirke mengden karbohydrater som oppstår.

Hva er risikoen for å ha sukkeralkohol hvis du har diabetes?

Fordi matvarer med sukkeralkohol er merket som & # 8220; lavt sukkerinnhold & # 8221; o & # 8220; uten sukker og du kan anta at de er matvarer som du kan spise i ubegrensede mengder. Men hvis du har diabetes, kan du spise disse matvarene bety at du tar flere karbohydrater enn matplanen din tillater.

For å eliminere denne risikoen, teller karbohydrater og kalorier som oppstår av sukkeralkoholer. Inkluder i ditt generelle daglige matprogram.

Hva er fordelene?

Hvis du har diabetes, kan du oppdage at sukkeralkoholen er et godt sukkeralternativ. De positive effektene på helsen til den sukkerholdige alkoholen inkluderer følgende:

 • Det har en mindre innvirkning på blodsukkernivået.
 • L’insulin kan ikke være i det hele tatt nødvendig, eller bare i små mengder, for å metabolisere den sukkerholdige alkoholen.
 • Det har færre sukkerkalorier og andre høykaloritere søtsaker.
 • Forårsaker ikke karies eller skade tenner.
 • Smak og konsistens ligner sukker uten kjemisk ettersmak.

Det er bivirkninger fra # 8217; sukkerholdig alkohol? De er forskjellige hvis du har diabetes?

Enten du har diabetes eller ikke, kan du støte på bestemte bivirkninger fra # 8217; sukkerholdig alkohol. Dette skyldes at sukkerholdig alkohol er en type fodmap, kalt polyol. (FODMAP er et akronym som står for gjærbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler.)

Fodmaps er matmolekyler som noen mennesker finner hardt å fordøye. Spis mat som inneholder sukkerholdig alkohol kan fungere som en avføringsmiddel eller skape gastrointestinale sykdommer i noen mennesker. Disse symptomene kan bli mer alvorlige hvis du spiser mye.

Det finnes alternativer Alle’sukkeralkohol hvis du har diabetes?

Å ha diabetes betyr ikke at du aldri kan nyte søtsaker, selv om den sukkerede alkoholen ikke passer for deg.

I noen tilfeller kan du til og med være i stand til å nyte normalt sukker i små mengder som en del av ditt matprogram. Det er flere sukkersubstitutter for personer med diabetes du kanskje også foretrekker. Disse inkluderer følgende:

Kunstige søtningsstoffer

Kunstige søtningsmidler kan fremstilles syntetisk eller oppnås fra normalt sukker gjennom en kjemisk prosess. Siden de ikke gir kalorier og næring, er ikke-næringsrike søtningsmidler også definert.

Kunstige søtningsmidler kan være mye søtere enn naturlig sukker. De er ofte inkludert som ingredienser i lavt kalori mat og finnes i form av en pakke.

Kunstige søtningsmidler er ikke karbohydrater og øker ikke blodsukkeret.

Kunstige søtningsstoffer

 • Saccharina (Sweet’N Low, Sugar Twin). Sakkarinen (benzoisk sulfimid) var det første søtningsmidlet uten kalorier. Noen mennesker finner at den har en litt bitter smak. Kjøp Saccharina.
 • Aspartam (Nutrasweet, like). L’Aspartam er avledet fra # 8217; asparaginsyre og fenylalanin. Kjøp l’aspartam.
 • Sukralose (Splenda). Sucralose er avledet av sukker. Det kan ha en mer naturlig smak for noen mennesker enn sakkarinen og alle aspartamene. Kjøp sukralose.

Nye søtningsmidler

Nye søtningsmidler er avledet fra en rekke prosesser. De kan også være en kombinasjon av en eller flere forskjellige typer søtningsmidler. De inkluderer:

Nye søtningsmidler

 • Stevia (Truvia, også). Stevia er et naturlig søtningsmiddel avledet fra bladene på Stevia-anlegget. Fordi det krever behandling, noen ganger er det angitt som et kunstig søtningsmiddel. Stevia er ikke næringsrik og har et lavt kaloriinnhold. Kjøp Stevia.
 • Tagatose (Nunaturals Sweet Health Tagatose, Tagatesse, Sensate). Tagosio er et fettfattig karbohydrat søtningsmiddel avledet fra laktose. Har et lavt kaloriinnhold. Tagatosen kan brune og karamell, noe som gjør det til et godt sukkeralternativ for matlaging og matlaging. Kjøp tagatose.

Bunnlinjen

Å ha diabetes betyr ikke at du må helt gi opp søtsaker. Matvarer som inneholder sukkeralkohol som en ingrediens kan være et velsmakende alternativ som lett kan tilpasse seg de fleste matplaner.

Sukkeralkoholer har kalorier og karbohydrater, så det er viktig å holde D’øye beløpet du spiser. De kan også forårsake magesykdommer i noen mennesker.