Eggstokkreft etter hysterektomi: Det er mulig?

Eggstokkreft og hysterektomier

Hvis du har lidd A’hysterektomi, kan du anta at du ikke kan diagnostiseres med eggstokkreft. I mange tilfeller er en eller begge eggstokkene igjen på plass etter A’hysterektomi. Selv om fjerningen av livmoren reduserer risikoen for å utvikle eggstokkreft, er det fortsatt mulig.

Eggstokkreft er en kreft som utvikler seg fra eggstokkene. Eggstokkene er stedet der egg produseres og er hovedkilden til østrogen og progesteron kvinnelige hormoner. De fleste eggstokkene starter i epitelceller som dekker den ytre overflaten av Ovaio. Kreft kan også utvikle ALLE’interne bakterieceller som produserer egg eller i stromalceller som produserer hormoner.

En’hysterektomi er en kirurgisk prosedyre der livmoren er fjernet. Det finnes forskjellige typer hysterektomi:

 • Delvis eller sopelervisk hysterektomi: livmor er fjernet, men livmorhalsen forblir intakt.
 • Totalt eller panoramisk hysterektomi: livmor og livmorhalsen fjernes
 • Radikal hysterektomi: livmoren og livmorhalsen blir fjernet sammen med stoffet på begge sider av livmorhalsen og på den øvre delen av skjeden.

I alle disse prosedyrene er eggstokkene igjen i deres sted.

Typer hysterektomies

Sekund American Cancer Society (SCA), gjennomgår A’hysterektomi (selv når eggstokkene er igjen på plass), kan redusere muligheten for eggstokkreft med en tredjedel. Noen ganger fjernes de mislykkede rørene og begge eggstokkene under en hysterektomi på 8217. Dette kalles bilateral eller bso salpingo-ovariektomi.

Uten Ovaie er risikoen for å utvikle eggstokkreft lavere, men C & # 8217, er fortsatt noen risiko. Dette skyldes at eggstokkceller kan migrere til perineum, som er området mellom skjeden og # 8217;. Hvis denne migrasjonen fant sted før fjerning av eggstokkene, forblir disse cellene tilbake. Disse gjenværende eggstokkene kan bli kreft som eggstokkene. Og hvis de gjør det, er det fortsatt ansett som eggstokkreft, selv om eggstokkene fjernes før kreft utvikler seg. Kreft kan også utvikle seg fra Peritoneo-celler, stoffet som dekker veggen til # 8217, underlivet, og selv om dette ikke er eggstokkrefiskere, oppfører seg mer eller mindre på samme måte som eggstokkreft og behandles på samme måte.

Hva kan jeg gjøre for å hindre eggstokkene kreft?

Noen kvinner er genetisk forberedt på å utvikle eggstokkreft. I dette tilfellet kan du vurdere vedtaket av forebyggende tiltak. A’alternativet er å fjerne eggstokkene. Når dette er gjort på forhånd, kalles det profylaktisk bilateral ovariektomi.

Uten Ovaie kan du fortsatt bli diagnostisert med eggstokkreft, men risikoen din er betydelig lavere. Hvis du tar BRCA1 eller BRCA2-genmutasjoner, kan det redusere risikoen fra # 8217; 80 til 90 prosent, ifølge Mayo Clinic. Kvinner som bærer disse gener er også i større risiko for brystkreft, slik at fjerning av eggstokkene før overgangsalderen også kan redusere risikoen for positive brystkreft til hormoner.

Hva er symptomene på eggstokkreft?

Uavhengig av typen hysterektomi du har, bør du fortsatt sende inn vanlige eksamener. Imidlertid er det ingen rutinemessig screeningstest for eggstokkreft. Tegnene på eggstokkreft kan virke i utgangspunktet ganske vag og liten. Noen vanlige symptomer inkluderer:

 • Abdominal hevelse og irritasjon
 • Vanskelighetsgrad å spise eller følelse av mat
 • Hyppig vannlating eller behov for å urinere ofte
 • utmattelse
 • Magebrennende eller magesmerter
 • ryggsmerter
 • smertefullt
 • forstoppelse

Hvis forårsaket av eggstokkreft, svarer disse symptomene ikke på behandling eller reduksjon over tid. Det er viktig å rapportere symptomer på legen så snart som mulig fordi kvinner som er diagnostisert og behandlet i de tidlige stadiene, har en bedre prognose.

En bekken eksamen er et godt utgangspunkt, men du kan ikke alltid føle små svulster i bassenget. Imaging Tests, som L’transvaginal ultralyd eller magnetisk resonans kan bidra til å oppdage tumorer. Det kan også være nyttig en blodeksamen for antigenet forbundet med Ca-125 tumor.

Imidlertid er den eneste måten å bekrefte diagnosen av eggstokkreft med en biopsi av egghjelp eller et annet mistenkelig stoff.

Data og data på eggstokkreft

Eggstokkreft er en relativt sjelden form for kreft. De National Cancer Institute (NCI) plasserer livsrisikoen for en kvinne på … 1.38%. Denne risikoen er større for å bære kvinner av visse genetiske mutasjoner. Ca 39% av kvinnene med mutasjon BRCA1 og L’11-17% med BRCA2-mutasjonen vil ha eggstokkreft innen 70 år.

Mange faktorer påvirker ditt individuelle perspektiv. En av disse er fasen av diagnosen. Overlevelsesraten knyttet til fem år for alle eggstokkreftstadier er 44%, ifølge ACS. Når diagnostisert og behandlet i de tidlige stadiene, når femårsoverlevelse 92%. Dessverre oppdages bare ca 15% av eggstokkene i fase 1. Derfor er det så viktig å være oppmerksom på symptomene på eggstokkreft og rapportere dem til legen så raskt som mulig.