Plantar Nedgang: Muskler, funksjon og mer

Cos’er plantarfleksjonen?

Plantarfleksjonen er en bevegelse der den øvre delen av foten peker bort fra beinet. Bruk Plantar-feksjonen hver gang du er på føttene eller peker tærne.

Det naturlige området for bevegelse av hver person i denne stillingen er forskjellig. Flere muskler styrer plantarfleksjonen. Eventuelle skader på disse musklene kan begrense ditt bevegelsesområde og påvirke evnen til å utføre aktiviteter som krever plantarfleksjon.

Hvilke aktiviteter involverer denne bevegelsen?

Du bruker Plantar Flexion mer når:

  • Du strekker seg og peker bort fra deg.
  • Hold deg på Tiptoe, som når du prøver å nå noe på en høy hylle.
  • Trykk på pedalen på Accelerator på bilen din.
  • Han danser på spissen av føttene (på tipsene).

I mindre grad, bruk også plantarfleksjonen mens du går, kjører, svømmer, danser og går på sykkel.

Hvilke muskler brukes?

Plantarfleksjonen innebærer en koordinert innsats mellom forskjellige muskler i ankelen, foten og benet. Disse inkluderer:

Gastrocnemium: Denne muskelen er halvparten av kalvemuskelen. Kjører langs baksiden av benet på benet, bak kneet til Achilles-senen i hælen. Det er en av de viktigste musklene som er involvert i Plantar Flexion.

Soleo: Solo-muskelen spiller også en viktig rolle i Plantar-flexionen. Som gastrocnemium er det en av kalvemuskulaturene i baksiden av beinet. Kobler seg til senen D’Achilles på hælen. Du trenger denne muskelen for å skyve foten din bort fra bakken.

Plantar: Denne lange og tynne muskelen går langs baksiden av benet, fra # 8217; enden av lårbenet til Achilles-tendonen. Plantarmuskelen fungerer sammen med Tendon D’Achilles å bøye ankelen og kneet. Bruk denne muskelen hver gang du kommer opp til tiptoe.

Flexor Hallucis Longus: Denne muskelen er i dybden i beinet. Løper langs bunnen av benet opp til # 8217; Alluce. Det hjelper deg med å bøye «Alluce, slik at du kan gå og holde deg i en vertikal stilling mens du er på tiptoe.

Lange fingre av fingrene: Dette er en annen av de dype musklene i underbenet på beinet. Begynner tynn, men gradvis utvidet mens du beveger deg langs benet. Hjelp til å bøye alle fingrene unntatt L & # 8217;.

Baklig tibial: Den bakre tibial er en mindre muskel som er dypt i underbenet. Er involvert i både plantarfleksjon og i # 8217; reversering, når fotplanten roteres mot interiøret mot interiøret mot # 8217;.

Peroneus Longus: Også kalt Fibularis Longus, driver denne muskelen langs siden av underbenet opp til # 8217;. Fungerer med back tibial muskel for å holde ankelen stabil mens du er på tiptoe. Er involvert både i plantarfleksjon og i # 8217; Eversion, når man setter fotfabrikken mot utsiden, vekk fra # 8217; andre fot.

Peroneus Brevis: The Peroneus Brevis, også kalt Muscle Fibularis Brevis, ligger under den lange peroneøse. & # 8220; Brevis & # 8221; betyr & # 8220; kort & # 8221; Latin. Peroneo Brevis er kortere enn den lange peroneøse. Bidra til å holde foten stabil mens du er i plantarfleksjonen.

Hva skjer hvis disse musklene er skadet?

En skade på en av musklene som støtter Plantar Flexion, kan begrense din evne til å bøye foten eller bli på tiptoe. Ankel lesjoner, inkludert forvrengninger og frakturer, er en av de vanligste årsakene til plantarfleksjonsproblemer.

Disse kan skje i sporten der du må bytte retning veldig raskt, for eksempel basketball eller i aktiviteter som inkluderer hoppet.

Når du sårer musklene eller beinene i ankler, svulmer området og inflammer. Hevelse begrenser bevegelse. Avhengig av hvor seriøst sår er, kan du kanskje ikke peke på’store beats eller til tiptoe til den helbreder.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Forvridningen av den milde ankelen behandles vanligvis med rismetoden:

  • Hvile ankelen. Ikke legg vekt på den sårede ankelen. Bruk krykker eller en verge til å gå til såret helbreder.
  • Is. Dekke en isbryte med en klut og hold den på det skadede området i ca 20 minutter om gangen, flere ganger om dagen. Kulden vil redusere hevelsen. Bruk isen de første 48 timene etter en skade.
  • Komprimering. Sett en elastisk bandasje rundt den skadede ankelen. Dette vil også bidra til å kontrollere hevelsen.
  • Heve. Hviler den skadede ankelen på en pute for å løfte den over ditt hjerte nivå. Å øke lesjonen vil bidra til å minimere hevelse.

Forvrengninger helbreder vanligvis innen få dager eller uker. Hvis ankelen er brutt, kan det være nødvendig å ha på seg en kritt. Mer alvorlige frakturer kan kreve kirurgi for å plassere den ødelagte beinet. Kirurger bruker noen ganger en tallerken eller skruer for å holde beinet på plass mens den helbreder.

Hvordan forebygge skade

Styrke musklene i ankelen, benet og foten som støtter plantarfleksjonen, vil holde den fleksible foten, beskytte ankelen og forhindre fremtidig skade. En fysioterapeut kan lære deg hvordan du utfører disse øvelsene riktig.

Bruk tilstrekkelig fottøy kan også hjelpe deg med å unngå skade. Sett tilbake i form når du kjøper et nytt par sko. Unngå høye hæler, spesielt høye og stramme hæl som ikke tilstrekkelig støtter ankelen.

Kontakt en podiater eller en ortopedisk kirurg for å få råd om hvordan du holder føttene og anklene og forhindrer eventuelle plantarfleksjonsproblemer før de kan starte.