Dysfunksjon av Sphincter of Oddi: Behandling og typer

Beskrivelse

Sphincter of Oddi er en muskuløs ventil som åpner og lukker. Tillater fordøyelsessaft, galle og bukspyttkjertel juice å flyte riktig gjennom kanalene fra leveren og bukspyttkjertelen alle’tynntarmen. Disse fordøyelsessaftene er nødvendig for fordøyelsen.

Når sphincter av Oddi ikke fungerer riktig, åpner den ikke når den skal. Det er faktisk A’obstruksjon på sphincter-nivået, som kan skyldes fibrose, betennelse eller tone i høykhincter. Dette forhindrer at galle og bukspyttkjertel juice skal strømme riktig i # 8217; Tenuous tarmen, som fører til en sikkerhetskopi av fordøyelsessaftene som kan forårsake sterke smerter ALL’Abdomen.

Aksjer

Det er to typer sphincter av Oddi (SOD) dysfunksjon. Man oppstår når fordøyelsessaften dateres tilbake til gallleverandalene, forårsaker en & # 8220; galle dysfunksjon & # 8221;. L’andre skjer i bukspyttkjertelen, forårsaker en betennelse på 8220; pankreatitt & # 8221;.

Disse to typer dysfunksjon av Oddi Sphincter kan videre delt inn i tre kategorier. Med kategori I har pasientene smerte, unormale blodprøveresultater, forsinket drenering av kontrastmedium under ERCP og unormale resultater på Imaging (vanlig bilisk kanal dispensert for bildypen I og bukspyttkjertelkanalen dalert for bukspyttkjertelen). Med kategori II har pasientene smerte og bare en eller to av de forrige kriteriene. Med kategori III dysfunksjon er det ingen åpenbare laboratorium eller anomalier og anomalier og # 8217; Det eneste tegn på et problem er magesmerter.

Det er vanskeligere å diagnostisere dysfunksjonen i typen III sphincter av Oddi enn de andre, og kan være vanskeligere å behandle, siden prosentandelen av pasienter som viser forbedringer etter at terapiene er lavere.

Symptomer

Symptomene på dysfunksjon av Oddi Sphincter kan gå og komme over tid. De kan også variere i tyngdekraften fra en begivenhet til en ALL’andre. Vanlige symptomer inkluderer:

 • Magesmerter, som er det mest utbredte symptomet (vanligvis epigastrisk smerte eller høyre øvre kvadrant)
 • frysninger
 • diaré
 • feber
 • kvalme
 • Han retched

Våre initiativer

Eksperter er ikke akkurat trygge enn det som forårsaker dysfunksjonen i Oddi. Men de mistenker at det kan være relatert til mikrolithiasisen (tilstedeværelsen av mikroskopiske beregninger i gallen) og all betennelse i den første delen av den første delen av den tynne tarmen.

Det ser ut til at noen mennesker er mer utsatt for å utvikle dysfunksjon i Oddi’s Sphincter enn andre. De som er mer sannsynlig å utvikle dysfunksjon av oddens sphincter, er folket som galleblæren ble fjernet. Videre kan middelaldrende kvinner være mer utsatt for tilstanden.

Diagnose

Hvis du har legens symptomer på dysfunksjon i Oddi, vil disse forsøke å utelukke andre mulige årsaker til symptomer. Noen alvorlige forhold som må ekskludere, inkluderer bukspyttkjertelkreft eller gallekanaler, magesår eller beregninger i gallekanaler. Hjertighetsforhold, som L’Ischemia, kan også forårsake smerte som kommer fra # 8217; Abdomen.

Legen kan utføre blodprøver eller bruke bildebehandlingsstudier for å hjelpe med diagnosen. De kan bestilles ultralyd, hepatobiliary scintigrafi eller kolongiaopankreatografi med magnetisk resonans (MRCP). De kan også kjøre manometrien til sphincter av Oddi, en prosedyre som inkluderer bruk av et lite plastrør som er satt inn i bukspyttkjertelen og / eller bilkanalene for direkte å måle trykket på sphincter av oddi. Du vil sitte for manometriprosedyren. Oddi’s Sphincter Manometri er gullstandarden for diagnosen. Det er imidlertid også en invasiv test, så det er nødvendig å evaluere risikoer og fordeler.

Behandling

Mat å unngå

Ikke C’Det er mye vitenskapelig litteratur om kostholdsbehandlinger for dysfunksjon av Oddi-sphincter, heller ikke det er et bestemt kosthold for personer med dysfunksjon av sphincter av Oddi. Men du kan merke at noen matvarer utløser dine verste symptomer på andre. Noen mennesker føler seg dårlig hver gang de spiser, mens andre er påvirket av spesifikke matvarer bare i sjeldne tilfeller.

For å avgjøre hva utløsermatene dine er, kan du prøve en slettingsdiett, men husk at denne tilnærmingen ikke støttes av vitenskapelig forskning. Et slettingsdiett innebærer systematisk fjerning fra dietten av matvarer som er kjent for å utløse symptomene på dysfunksjon av sphincter av Oddi i noen mennesker. Disse inkluderer:

 • Kaffe og andre drinker som inneholder koffein
 • sjokolade
 • Rødt kjøtt og svinekjøtt, selv om det er tynt
 • Stekt mat, fett eller fettete
 • krydret mat
 • alkohol
 • Frukt, spesielt sure frukter
 • Rå fibrose grønnsaker

Du kan finne instruksjonene for elimineringsdietet her. Hold en matdagbok for å registrere hva slags og hvor mye mat og drikkeforbruk på hvert måltid i løpet av dagen. Legg merke til hvordan du føler deg etter å ha spist og full. Noen mennesker med dysfunksjon av Oddi Sphincter rapporterer en forbedring av symptomene når de jucer eller blander maten i eliminasjonsfasen. Dette gjør det lettere for kroppen absorberer næringsstoffer og setter mindre stress på sphincter av Oddi.

Dressing

Nitrater og blokkere av kalsiumkanalene ble brukt til å lindre symptomene. Disse stoffene kan noen ganger stoppe spasmene som er knyttet til dysfunksjonen i Sfinkteren av Oddi og bør tilbys først hos pasienter med type III sods før du foreslår invasive terapier.

Endoskopisk terapi

For de med alvorlig smerte fra feil i Oddi, kan legen anbefale en sphincterotomi. Under denne prosedyren blir du sedated eller utsatt for anestesi. Din gastroenterolog vil presse et subtilt endoskopisk verktøy gjennom munnen din i # 8217; mykt tarmen, hvor spinneren av Oddi er, og vil kutte muskelen. Legen vil også verifisere tilstedeværelsen av galleberegninger Alle’Interiør av gallekanalene.

Naturlige rettsmidler

Noen sier at følgende naturlige og alternative behandlinger for dysfunksjonen i sphincteren av Oddi bidrar til å lindre sine symptomer. Det skal imidlertid bemerkes at disse rettsmidler ikke har vist seg å være effektive i behandling av sykdommer. Videre kan noen av disse rettsmidler påvirke eller forstyrre effektiviteten av noe stoff du tar regelmessig. Så sjekk med legen din før du prøver noen alternativ behandling.

Prognose og forventet levealder

Anbruundomiene kan gi smertelindring og andre symptomer for personer med dysfunksjon av Oddi Sphincter. Men denne typen prosedyre er vanligvis forsøkt bare etter at legemidlene ikke klarte å lindre smerteforstyrrelser fra Oddi Dysfunksjon. Dette skyldes at forstyrrelser er vanskelige prosedyrer med høy risiko for komplikasjoner. Risiko kan variere fra mild betennelse i bukspyttkjertelen til alvorlige infeksjoner som involverer lange sykehusopptak.

Å ha sagt det, med tilstrekkelig behandling eller narkotika, opp til 70 prosent av mennesker med dysfunksjon av Oddi Sphincter eksperimenter en langsiktig lettelse, avhengig av type sod.

Oddi Sphincter Dysfunction reduserer ikke nødvendigvis levetiden til en person, selv om det i stor grad kan redusere livskvaliteten. De med alvorlige tilfeller av dysfunksjon i Oddi’s Sphincter kan ha en «8217; lavere forventet levetid enn den generelle befolkningen og de med milde tilfeller av uorden.

Outlook

Dysfunksjonen i Sphincter of Oddi er en vanskelig og ubehagelig medisinsk tilstand. For å føle seg bedre, er det viktig å følge behandlingsplanen og unngå matvarer som utløser symptomene. Snakk med legen din dersom behandlingsplanen ikke ser ut til å forbedre hvordan du føler. De vil jobbe med deg for å finne en måte å få deg til å lette.