Hva en COS & # 039; er en TV på de øvre lemmer?

Hva så «8217; er en dyp venøs trombose av de øvre lemmer?

En dyp venetrombose (TVP) oppstår når en blodpropp dannes i en dyp vene ALLE’kroppsinteriør. Blodpropper kan danne seg når blod tykner og samles. Hvis en blodpropp dannes, er det mulig å bryte og reise gjennom blodet.

Noen ganger kan en blodpropp nå lungene og begrense blodstrømmen. Dette er kjent som lungeemboli (EP). Blodproppene som dannes i kalvene eller i bassenget, er mer sannsynlig å løsne og forårsake en EP sammenlignet med blodpropper i andre områder.

Hvis du noen gang har hatt å stå stille i lang tid, for eksempel under en lang flytur med fly, kan du ha hørt om risikoen for å utvikle en blodpropp i beinet og hva de skal gjøre med det. Under forskjellige omstendigheter er det mulig å utvikle denne typen blodpropp over livet.

Øvre LIMB TVP (UEDVT) kan vises i nakken eller armene og reise til lungene. Denne typen TVP kan også føre til en EP.

Hvem vi er 10 prosent av alle TVPS forekommer i øvre lemmer. UEEDVTS påvirker 3 på hver 100.000 mennesker.

Hva er symptomene på en uedvt?

Symptomene på en Uedvt er vage. Dette fordi de også kan være symptomer på andre forhold. Disse symptomene kan omfatte:

 • skuldersmerte
 • nakkesmerter
 • Hevelse i armen eller hånden
 • Bluish hudfarge
 • Smerte som reiser til arm o ALLE’underarm
 • Svakhet i hånden

Noen ganger har uedvt ingen symptomer.

Hva er årsakene til en uedvt?

UedVt har flere mulige årsaker:

Anstrengende aktivitet

Selv om A’anstrengende aktivitet kan føre til en UEDVT, kan en UEDVT også forekomme på grunn av noe vanlig hvordan man skal transportere en tung ryggsekk. Spesielt kan aktiviteter som båtliv eller lansering av en baseballball skade den indre fôr av et blodkar og forårsake en blodpropp. Dette er kjent som spontan uedvt. Disse er generelt sjeldne.

Når de oppstår, blir denne typen UEDVT vanligvis manifestert i unge idrettsutøvere, ellers sunt. Vanligvis forekommer hos menn, men dette forholdet kan endres som de fleste kvinner er involvert i # 8217; atletikk, observerer Richard Becker, MD, leder av helseavdelingen og kardiovaskulære sykdommer og direktør og medisinske sjef, lunge og vaskulær institutt til University of Cincinnati College of Medicine. Denne årsaken rundt 20 prosent av alle Uedvt.

Traume

En brudd som involverer humerus, krageben eller ribber eller et traumer til de omkringliggende musklene, kan skade Vicin-blodkarene. Dette kan forårsake en UEEDVT.

Medisinske prosedyrer

Medisinske prosedyrer som l’innsetting av en pacemaker eller et sentralt venøst ​​kateter kan føre til uedvt. Dette er en sekundær årsak til en UEDVT. En mulig forklaring er at et kateter, som er et tynt og fleksibelt rør, kan skade blodkarene når legen legger inn den eller mens den gir stoffer. Tilstedeværelsen av et fremmedlegeme i din vene kan også begrense blodstrømmen. Begrenset blodstrøm er en risikofaktor for TVP.

UedVt kan også forekomme hos personer som har et langsiktig narkotikamatisk kateter eller folk som har et kateter over livet for dialyse.

Fysiske anomalier

Folk som har en primær eller spontan uedvt på grunn av en anstrengende aktivitet kan ha en høyeste ribbe i brystet eller en unormal muskelinnføring. En ekstra ribbe er kjent som Cervical Rib. Det er ufarlig i de fleste omstendigheter, men kan irritere en blodåre eller nerver med gjentatte bevegelser, sier Becker. Den ekstra ribben kan være synlig på en røntgenstråle. Noen ganger kan det være behov for en TAC slik at legen ser den.

Thoracic streng syndrom kan også forårsake en uedvt. Hvis du har denne tilstanden, komprimerer din ribbe blodkar og nerver mens du forlater brystet og går inn i den øvre enden.

Blodkoagulasjonsforstyrrelser

Noen forhold kan forårsake blodkoagulasjon mer enn normalt. Når blodet er for koagulert, sies det å være en hypercoagulabel tilstand. Noen genetiske abnormiteter kan forårsake dette. Dette kan inkludere forhold hvor C’er en mangel eller A’anomali av noen proteiner involvert i blodkoagulasjon.

Noen ganger kan en Ueedvt utvikles på grunn av en «8217; annen medisinsk tilstand som kreft eller en bindevevsforstyrrelse som lupus. Av og til kan en lege diagnostisere en kreftrelatert TVP før du finner den. Forskere har dokumentert en sammenheng mellom TVP, spesielt UEDVT, og tidligere ikke oppdaget svulster.

Noen ganger kan en sekundær UEEDVT utvikle seg uten en åpenbar grunn.

Hvordan en UEEDVT er diagnostisert?

Folk med en sekundær uedvt kan være mer sannsynlig Å ha forhold som lett forårsaker blodkoagulasjon. Legen vil søke andre forhold knyttet til blodkoagulasjon for å vurdere risikoen for en UEDVT.

Legen kan bruke en eller flere av følgende bildebehandlingstester for å diagnostisere en UEDVT:

 • A’ultralyd
 • en tac
 • En magnetisk resonans

Hvordan en UEDVT blir behandlet?

Legen din kan behandle en UEDVT med følgende:

Blodfluidisering

Legene foreskriver vanligvis blodfluidanter for uedvt. En vanlig foreskrevet antikoagulant er warfarin (Coumadin). Hvis du tar Coumadin, trenger du periodiske blodprøver for å sikre at dosen av Coumadin er riktig.

Noen nyere blodfluidanter krever ikke overvåking. Dette inkluderer Apixaban, Rivaroxaban og Edoxaban. Legen din kan råde deg til å fortsette å bruke den fra en til seks måneder. Dette avhenger av posisjonen og alvorlighetsgraden av kluten, så vel som vedresponsen på behandling.

trombolitisk

Trombolytikkene er narkotika som kan oppløse en blodpropp. A’alternativet er å injisere stoffet i venen, slik at blodstrømmen fører medisinen til kluten. En et annet alternativ er å sette et kateter som bærer stoffet gjennom venen direkte til blodpropp. Katetermetoden fungerer best hvis legen din bruker mindre enn to uker etter at de første symptomene vises.

Denne metoden kan føre til alvorlige komplikasjoner, for eksempel indre blødninger og blødninger i hjernen. Legene reserverer vanligvis det for situasjoner hvor blodproppen forårsaker potensielt dødelige komplikasjoner.

Kirurgi

Fysiske tiltak kan også være hensiktsmessig for alvorlige UEEDVT-tilfeller. I kirurgi for UEDVT kan en lege åpne en vene og fjerne kluten. A’alternativet er å bruke et kateter til å passere en ballong over blodproppen. Når legen blåses opp ballongen, er det mulig å dra kluten ut av venen. Fysiske inngrep er risikabelt. Legene bruker dem hovedsakelig for behandling av alvorlig Uedvt.

Legen kan bruke en kombinasjon av disse tilnærmingene til å behandle UEDVT L & # 8217. L’beste tilnærming vil avhenge av:

 • Dine symptomer
 • din alder
 • Din generelle helse
 • L’clotage alder

Hva er perspektivet for folk som har en uedvt?

Primær uedvt er mindre vanlig enn den sekundære Uedvt. Den sekundære UEEDVT oppstår vanligvis med innsetting av en pacemaker eller et sentralt kateter eller andre medisinske prosedyrer. Hvis du mottar en rettidig diagnose og behandling for en UEDVT, vil det trolig være håndterlig.