Dobbel diagnose av bipolar lidelse og personlighet borderline

En dobbel diagnose er mulig?

Bipolar lidelse dekker et spekter av forstyrrelser i Dell’humøret preget av viktige endringer i humøret. Stemningsendringer kan variere fra stater D’Soul Tall Maniacal eller IpomaniaCali til States D’deprimert sjel. Borderline Disorder of Personality (BPD), D’En annen del, er en personlighetsforstyrrelse preget av ustabilitet i oppførsel, drift, i # 8217; humør og # 8217; selvbilde.

Mange av symptomene på bipolar lidelse og personlighet borderline lidelse overlapper. Dette er spesielt tilfelle av type 1 bipolar lidelse, som innebærer intense maniske episoder. Noen delte symptomer mellom bipolar lidelse og BPD inkluderer:

 • Ekstreme følelsesmessige reaksjoner
 • Impulsive handlinger
 • Selvmordsadferd

Noen hevder at BPD er en del av det bipolare spektret. Imidlertid er de fleste eksperter enige om at de to forstyrrelsene er skilt.

Ifølge en gjennomgang på forholdet mellom BPD og bipolar lidelse, om 20 prosent av personer med type 2 bipolar lidelse mottar en diagnose av BPD. For personer med type 1 bipolar lidelse, om 10 prosent Motta en diagnose av BPD.

Nøkkelen til differensierende lidelser er å se dem samlet. Dette kan hjelpe deg med å avgjøre om du har problemer med trender i & # 8217, annen støy eller hvis du har begge forstyrrelser.

Hvilke symptomer oppstår når en person har begge forholdene?

Når en person har både bipolar og BPD-lidelse, vil han vise unike symptomer for hver tilstand.

De unike symptomene på bipolar lidelse inkluderer:

 • Maniacal episoder som forårsaker ekstremt høye følelser
 • symptomer på depresjon i maniac episoder (noen ganger kjent som & # 8220; blandede episoder & # 8221;)
 • Endringer i mengden og kvaliteten på søvn

De unike symptomene på BPD inkluderer:

 • Daglige følelsesmessige endringer relatert til faktorer som familie og arbeidsstress
 • Intense relasjoner med vanskeligheter med å justere følelser
 • Tegn på autolesionism, for eksempel kutt, brannsår, slått eller skadet
 • Kontinuerlige følelser av kjedsomhet eller tomhet
 • Børster av intense rabies, noen ganger ukontrollable, oftest etterfulgt av følelser av skam eller skyld

Hvordan kan du motta en diagnose med begge forholdene?

De fleste som har en dobbel diagnose av bipolar lidelse og BPD mottar en diagnose før Dell ‘# 8217;. Dette skyldes at symptomene på en lidelse kan overlappe og noen ganger maskerer l’andre.

Den bipolare lidelsen blir ofte diagnostisert først fordi symptomene kan endres. Dette gjør det vanskeligere å oppdage symptomene på BPD. Med tid og behandling for en forstyrrelse, l’andre kan bli klarere.

Gjør et besøk til legen din og forklarer symptomene dine hvis du tror at du viser tegn på bipolar og BPD-forstyrrelser. De vil trolig føre til en vurdering for å bestemme naturen og # 8217; symptomer enheter.

Legen vil bruke den siste utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken (DSM-5) for å hjelpe dem med å gjøre en diagnose. De vil undersøke sammen med deg hver av symptomene dine for å se om de er i tråd med de andre problemene.

Legen din vil også evaluere din historie om mental helse. Ofte kan dette gi informasjon som kan hjelpe deg med å skille en lidelse fra # 8217;. For eksempel har både bipolar lidelse og BPD en tendens til å være kjent. Dette betyr at hvis du har en nær slektning med en eller begge forstyrrelser, er det mer sannsynlig å ha dem.

Hvordan bipolar og BPD-forstyrrelser behandlet sammen?

Behandlingene av bipolar lidelse og BPD er forskjellige fordi hver forstyrrelse forårsaker forskjellige symptomer.

Bipolar lidelse krever forskjellige typer behandling, inkludert:

 • Legemiddel. Narkotika kan inkludere Dell & # 8217 stabilisatorer; humør, antipsykotika, antidepressiva og anti-angst medisiner.
 • Psykoterapi. Eksempler er samtale, familie- eller gruppeterapi.
 • Alternative behandlinger. Dette kan inkludere elektrokonvulsiv terapi (ect).
 • Narkotika å sove. Hvis søvnløshet er et symptom, kan legen foreskrive søvnmedisiner.

BPD behandles hovedsakelig med Word-terapi, den samme typen terapi som kan bidra til å behandle bipolar lidelse. Men legen kan også foreslå deg:

 • Kognitiv atferdsterapi
 • Dialektisk atferdsterapi
 • Ordningen fokusert terapi
 • Systemopplæring for følelsesmessig forutsigbarhet og feilsøking (Stepps)

Eksperter anbefaler ikke at folk med BPDer bruker narkotika som hovedbehandling. Noen ganger kan stoffer forverre symptomene, spesielt selvmordstrender. Men noen ganger kan en lege anbefale medisiner for å behandle spesifikke symptomer, for eksempel humør eller depresjonsendringer.

Hospitalisering kan være nødvendig i behandlingen av mennesker med begge lidelser. Maniacal episoder som følger med bipolar lidelse kombinert med selvmordstrender utløst av BPD, kan indusere en person til å prøve å ta livet.

Hvis du har begge forstyrrelser, bør du unngå å drikke alkohol og gjøre bruk av ulovlige stoffer. Disse forstyrrelsene øker risikoen for en person av rusmisbruk, som kan forverre symptomene.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

 • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
 • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Hva er perspektivet for noen med en dobbel diagnose?

En dobbel diagnose av bipolar lidelse og BPD kan noen ganger forårsake alvorlige symptomer. Personen kan trenge intens sykehus omsorg i et sykehusmiljø. I andre tilfeller kan folk med begge lidelser trenge ambuluspleie, men ikke sykehusinnleggelse. Alt avhenger av tyngdekraften og # 8217; intensiteten til begge forstyrrelsene. En av lidelsene kan forårsake mer ekstreme symptomer på # 8217;.

Både den bipolare lidelsen og BPD er langsiktig tilstand. Med begge disse forstyrrelsene er det svært viktig å samarbeide med legen din for å utvikle en behandlingsplan som fungerer for deg. Dette vil sikre at symptomene dine blir bedre enn forverr. Hvis du tror at behandlingen ikke virker som den skal, snakk umiddelbart med legen din.