Diskektomi: Gjenoppretting, risiko, prosedyre og andre

Beskrivelse

Discektomi er en kirurgisk behandling for lav ryggsmerter med defekte eller skadede spinalplater. Kirurgen fjerner en del av disken for å lette presset på nærliggende nerver og redusere smertestillende smerter og lovlig smerte (iskias).

Du bør vurdere discektomi bare etter å ha prøvd første konservative tiltak Hvordan vente på at platen skal helbrede alene, smerte medisiner, ryggsøkninger og fysioterapi.

COS’er en glatt plate?

Spinalplater har en hard utendørsvegg med mykere gelatinøst materiale ALL & # 8217;. Skivene fungerer som puter og støtdempere mellom ryggradens bein (ryggvirvler). Som poster aldre, kan de begynne å hevelse mot ytre som et dekk for selvbøyelig bil. Noen ganger er diskvegget tårer, slik at det myke gelatinøse materialet er altfor å stikke mot den eksterne.

En plate & # 8220; gledet & # 8221; O & # 8220; Broken & # 8221; Det kan utøve press på nerver bunter, kalt nerve røtter, som kommer ut på begge sider av hver vertebra. Dette forårsaker smerte i nedre rygg og punkterende smerte (iskias) langs baksiden av en eller begge bena.

SCIATICA symptomer inkluderer:

 • smerte i korsryggen
 • Akutt smerte O & # 8220; Jobhals & # 8221; Elektrisk langs baksiden av benet
 • prikking ved foten
 • Svakhet til beinet

Discektomi kan bidra til å lindre ischias og smerte fordi under prosedyren er en del av den skadede eller defekte platen fjernet, noe som lindrer trykket på nerver. Discektomi er filen mer vanlig Spinal kirurgi i USA.

Når man vurderer discektomi

Du kan snakke med legen din om kirurgi hvis du har prøvd konservative behandlinger, men du fortsetter å prøve smerte. Til tross for konservativ omsorg, kan lav ryggsmerter og iskias ved å fortsette i flere måneder og bli kronisk. Du kan ha problemer med å gå eller stå, for å utføre normale daglige aktiviteter eller å gå på jobb.

I en Studie revisjon, Forskere har bare identifisert en studie som har funnet bevis på at tidlig discektomi kan gi bedre kortsiktig lettelse enn langvarige konservative behandlinger. Forskerne var ikke møtt forskjeller i resultatene etter ett eller to år. Videre forskning er nødvendig for å bedre forstå hvem som kan dra nytte av discektomi.

Nedenfor er noen konservative metoder som legen din kan anbefale før’intervensjon:

 • Vente. For et nytt tilfelle av ryggsmerter relatert til platen, forbedrer de fleste i flere uker.
 • Bruk benk-øverste smertestillende midler.
 • Påfør en elektrisk tallerken eller kalde pakker for å lindre ubehag. Finn ut mer om når du behandler smerte med varme i forhold til kald terapi.
 • Prøv fysioterapi.
 • Abonner på et komplett tilbake rehabiliteringsprogram, som er tilgjengelig i mange vertebrale kolonnesentre.
 • Prøv komplementære og alternative behandlinger, for eksempel spinalhåndtering (kiropraktikk), massasje, L’akupunktur og redusert stress basert på bevissthet.

Hvordan Discektomi fungerer

De fleste av deadcectomies krever omtrent en’nå og krever generell anestesi, noe som betyr at du vil være bevisstløs. Under intervensjonen vil du strekke med forsiden ned på et operasjonstabelt. Det finnes ulike typer diskusjoner som en kirurg kan utføre.

Standard eller «åpen» discektomi

Under denne typen operasjon utfører kirurgen en «8217, gravering for å gi et klart syn på disken. Bruk deretter kirurgiske verktøy for å kutte via disken.

Åpen discektomi inkluderer ofte en prosedyre som kalles laminektomi for å fjerne en del av vertebraens eksterne bue (Lamina). Dette kan bidra til å lindre press på nerver.

Mikrodiscektomi

Dette er en mindre invasiv versjon av Open Discektomi og er favoritt teknikken for de fleste kirurger. Under mikrodispektomi utfører kirurgen et lite snitt i ryggen og legger inn verktøy for å observere platen via video. Kirurgen fjerner også en liten del av laminaen for å gjøre det mulig å se disken. Dette kalles Emilaminectomy.

Etter å ha observert platen, kutter kirurgen en del av platen, som ville med standard discektomi. Forskjellen er at med mikrodiscektomi er i stand til å operere ved hjelp av en «8217; mindre gravering.

Perkutan discektomi

I perkutan descectomy eller # 8220; gjennom huden og kirurgen utfører en liten gravering. Bruk deretter en spesiell røntgenbildningsanordning, kalt fluoroskop, for å kjøre et tynt rør gjennom gravering og i kroppen av diskbrenneren. Kirurgen legger deretter spesielle verktøy gjennom røret for å fjerne diskmaterialet og redusere trykket på de nærliggende nerver.

Ulike teknikker brukes til å utføre perkutane disceker. Inkludere å fjerne diskmateriale ved hjelp av en laser i stedet for kirurgiske verktøy, L’injeksjon av et kjemikalie som oppløses diskmateriale eller behandling av disken med varme- eller radiobølger for å redusere den.

Gjenoppretting fra denne operasjonen

Etter å ha våknet opp fra # 8217; anestesi, vil du bruke en’nå eller to i oppvåkningsrommet. Mange mennesker kan gå hjem på samme dag. Du trenger noen til å følge deg hjemme.

Før du går hjem, må du sørge for at du får instruksjoner om hvordan du beholder’kirurgisk gravering. Ta antibiotika som en forholdsregel mot infeksjonen. Såret vil bli vondt i flere dager og kunne unnslippe væske.

Hvis kjente tegn på infeksjon i # 8217; gravering, kontakt din kirurg og be om umiddelbar medisinsk behandling. Tegn på infeksjon og # 8220; Red Flag & # 8221; Jeg er:

 • feber
 • opphovning
 • rødhet
 • smerte
 • en varme av varme rundt # 8217; gravering

Perioden som er nødvendig for å gå tilbake til normale aktiviteter, inkludert arbeid, varierer fra to til seks uker. I løpet av denne tiden vil kirurgen foreslå at du unngår å løfte vekter, brette deg eller sitte i lengre perioder. Disse aktivitetene setter vertebral kolonnen under stress.

L’Trening kan bidra til å forhindre bakgrunner av lumbagal og diskproblemer. Hvis du er overvektig, kan du til og med gå ned i vekt kan hjelpe. Rådfør deg med legen din eller fysioterapeut før du starter en tidsplan for ryggsmerter.

Discektomi Risiko

Discektomi er generelt trygt, men som med enhver operasjon, er det risikoen for komplikasjoner. Disse inkluderer:

 • Overdreven blødning eller blodpropper
 • infeksjon
 • Spinalvæske Lekkasje
 • Skader på blodkar eller ryggnerv
 • Beskyttende lagskader rundt ryggraden

Hvor effektiv descectomy er?

Kliniske tester Vis at discektomi reduserer kortsiktig smerte og funksjonshemning, sammenlignet med ikke å ha kirurgi. Men det garanterer ikke at symptomene ikke gjenoppretter i fremtiden.

utdanning De har definitivt vist at mikrodiscektomi er mer effektivt eller sikreste enn frilufts discektomi eller omvendt. Potensielt kan MicroDiscectomy redusere komplikasjoner og forkorte gjenopprettingstider fordi det krever en mindre «8217; mindre gravering.

Ta bort

Discektomi er en vanlig prosedyre for personer med kronisk ryggsmerter forårsaket av aldring eller skadede spinal disker. Eksperter anbefaler å prøve ikke-kirurgiske behandlinger først før’kirurgi. Legen kan foreslå en operasjon før hvis du har symptomer på skade på nerver som nummenhet, brennende eller følelser av & # 8220; Tingling & # 8221; og takt overfølsomhet. L’Øvelse for å styrke muskler og støtte ryggraden kan bidra til å hindre fremtidige rehancies av en smertefull plate. Her er forsterkningsøvelser for ryggen din, du vil kanskje prøve.

Kunstige disker kan tilby A’alternativ til discektomi. Fasilitetene er godkjent av US Food and Drug Administration som et alternativ til Spinal Fusion. Spinalfusjon er en prosedyre hvor en defekt plate er helt fjernet, og derfor blir to vertebraer sammensatt sammen med beintransplantater eller metallhardware.

Studier har ikke direkte sammenlignet med kunstige disker med discektomi. Samtidig har erstatning av platen risiko, som for eksempel lammelse eller større blødning hvis systemet mislykkes. Discektomi forblir den beste operasjonen for kronisk ryggsmerter relatert til platen som ikke forbedrer seg etter konservative behandlinger.