Diamine D & # 039 Fluor: bivirkninger, kostnader og sikkerhet av oral hygiene

COS’DIAMINE D & # 8217 FLUORIDE; SILVER?

Diamine D & # 8217 Fluor; Sølv (SDF) er et flytende stoff som brukes til å forhindre opplæring, vekst eller diffusjon av tannhulrom (eller karies) til andre tenner.

SDF består av:

 • Sølv: Hjelper å drepe bakterier
 • Vann: Gir en flytende base for blandingen
 • Fluor: Hjelp tennene dine rekonstruere materialene de er laget (kjent som remineralisering)
 • Ammoniak: Hjelper løsningen å forbli konsentrert slik at den er effektiv i det meste mot hulrommets resonans

L’Bruke SDF har blitt godkjent for første gang i Japan for mer enn 80 år siden. SDF var Godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) I 2014 for bruk i USA.

SDF regnes som en medisinsk enhet i klasse II. Dette betyr at bare milde risikoer (for referanse, kondomer og graviditetstester også er klasse II medisinsk utstyr).

Det selges i noen butikker for innenlands bruk, men det er mer vanlig og sikkert brukt i tannklinikker.

Hvordan å bruke?

De fleste tannleger bruker en flytende form for SDF som inneholder minst 38% av SDF-løsningen. Lokalt påført, noe som betyr at det påføres direkte på tennens overflate.

Mange tannleger bruker følgende trinn:

 • Bomull eller gasbind er plassert nær tennene interessert for å forhindre spytt fra tenner.
 • Fuktigheten fjernes fra tennens overflate ved hjelp av et vakuumsugingsverktøy.
 • SDF er påført det området som er opptatt av et hulrom.
 • Tannlegen din kan også bruke følgende for å maskere områdene som er berørt av karies:

  • glass
  • ugjennomsiktig
  • kroner

  L’SDF er mer vanlig brukt på områder som er berørt av hulrommet. Søket viser at SDF kan være like nyttig hvis det brukes som et forebyggende tiltak som skal brukes på sunne dentalflater.

  Forskning tyder også på at tannleger trenger ikke å behandle hulrom med fyllinger eller endringer i tannoverflaten før du bruker SDF.

  Tradisjonelt har mange tannleger brukt en fluoridmaling for å stoppe utviklingen av hulrommet. SDF har vist seg å være mye mer effektivt for å redusere hulromveksten enn maling. SDF krever også færre behandlinger over tid.

  Det er ikke noe fast antall applikasjoner som kreves for SDF-operasjonen. De fleste tannleger bruker bare SDF en gang på # 8217; år. Lakker må ofte brukes fire eller flere ganger alle «8217; år.

  Hvordan liker du din muntlige hygiene?

  • Det har blitt vesentlig demonstrert at SDF er effektiv for å bidra til å stoppe utviklingen av hulrommet etter at et hulrom har dannet seg. Tannleger kaller denne prosessresonansen til karies.
  • L’SDF hjelper til med å drepe bakteriene som bryter ned tennene på tennene, og hindrer dem i å spre seg til andre tenner.
  • L’SDF er ofte foreslått som A’mer praktisk alternativ til Cavity Drilling. Dette kan være nyttig for barn eller voksne som har angst for tannlegen eller ikke kan fullt ut engasjere seg i tannprosedyrer, for eksempel de med spesielle helsekrav.
  • L’SDF kan være nyttig som behandling av hulrommet hvis du er overdreven følsom for instrumentene og stoffene som brukes under hulrommet behandlinger.
  • SDF kan bidra til å holde karies på minimum eller hindre dem helt hvis du synes det er vanskelig å finne tid til vanlige tannkontroller eller føle seg ubehagelig med hulromsprosedyrer. Det er raskt, det krever ikke spesialutstyr og må generelt gjøres bare en gang på # 8217; år.

  Det er bivirkninger?

  Få skadelige eller negative bivirkninger ble funnet med SDF-bruk. SDF er allment vurdert av tannleger så trygt, selv på små barn.

  Du bør ikke bruke SDF hvis du har en allergiallergi; sølv, oral sår eller fokuserer, avanserte gingival sykdommer eller viktige dental karies som viste myke vev av tannen under emaljen. Disse forholdene kan ha smertefulle reaksjoner med syre eller L’ammoniakk i SDF.

  L’den eneste vanlige bivirkningen av SDF notert i hundrevis av studier Det er et svart sted rundt’område hvor SDF er påført. SDF kan også flekke overflatene som det kommer i kontakt når det brukes, for eksempel klær eller vev i nærheten av munnen.

  Noen søk anbefaler bruken av Kaliumjodid sammen med SDF For å minimere flekker. Denne blandingen kan også bli svart hvis den blir utsatt for lys.

  En studie oppdaget at en lignende behandling som bruker nano-fluorid d’sølv (NSF) begrenser den svarte fargen på SDF. Men videre forskning er nødvendig for å sikre at NSF er hvor effektiv som SDF i # 8217; stopp av karies i en lengre periode.

  Det kan være nødvendig å bruke NSF oftere enn SDF for å ha samme suksessnivå.

  Hvor mye koster det?

  Ifølge en presentasjon av # 8217; statens forening & Territorial Dental Director, den gjennomsnittlige kostnaden for en SDF-applikasjon på 8217 $ 75 for en enkelt behandling. Denne kostnaden er vanligvis tilsvarer ca $ 20- $ 25 per tann.

  SDF kan dekkes av visse helseforsikringsplaner eller være egnet for fleksible utgifterskontoer (FSA) tilgjengelig fra noen helsetjenesteleverandører fordi det er en medisinsk enhet i klasse II.

  Mange stater tilbyr nå Medicaid planer som dekker SDF-behandlinger. Et økende antall statlige lovgiver foreslått eller vurderer for tiden den ekstra SDF til Medicaid og andre helseplaner som er sponset av regjeringen.

  Ta bort

  SDF er A’trygt og smertefritt alternativ til tradisjonelle hulromboringsprosedyrer.

  Tannlegen din kan ikke anbefale SDF i alle fall av karies. Videre er det ennå ikke så allment tilgjengelig som lignende behandlinger, som fluormaling.

  Men SDF har vist seg å ha en stor suksess i # 8217; Arrest av utviklingen og diffusjonen av hulrommene. Enda mer effektive former fortsetter å bli testet som etterlater færre svarte flekker.