Abdominal smerte og mammaspenning: årsaker og behandlinger

Beskrivelse

Abdominal smerte er smerten som kommer fra brystet og bekkenet. Abdominal smerte kan lignes på en kramper, sår, kjedelig eller akutt. Det kalles ofte magesmerter.

Tenderness av brystet er når brystet ditt er smertefullt eller ømt for berøring. Bryst hevelse eller endringer i brystkonsistens kan følge tilstanden. Smerte kan være mild eller så alvorlig som å hindre daglige aktiviteter.

Når magesmerter og bryst ømhet oppstår sammen, er årsaken ofte relatert til endringer i hormonelle nivåer.

Mange kvinner lider av kramper på den nedre magen under menstruasjonen. Under menstruasjon forårsaker stoffer som ligner på hormoner muskelsammensetninger som hjelper livmor til å utvise belegget. Noen eksperter mener at alvorlige sammentrekninger begrenser blodstrømmen ALL’livmor, økende smerte.

Fluktuasjonene av østrogenhormoner og progesteron kan forårsake endringer i brystets følelse. Disse svingningene kan også forårsake endringer i brystets konsistens. Brystet ditt kan begynne å føle seg mer tett eller grovt til berøring, særlig på de eksterne delene. Hormonelle svingninger kan også føre til ubehag og magesmerter.

Her er ni mulige årsaker til magesmerter og brystspenning.

Prevensjonspiller (østrogen eller progesteron)

De prevensjonspiller, også kalt orale prevensjonsmidler, er medisiner du tar i munnen for å hindre graviditet. Fortsett å lese for å oppdage bivirkningene av prevensjonspiller.

Svangerskap

I gjennomsnitt varer en full graviditet 40 uker. Det er mange faktorer som kan påvirke graviditeten. Kvinner som mottar tidlig diagnose og prenatal behandling er mer sannsynlig å leve en sunn graviditet og gi lys et sunt barn. Mer informasjon om graviditet.

menstruasjon

Menstruasjon oppstår når livmoren mister belegget en gang i måneden. Belegget passerer gjennom en liten åpning i livmorhalsen og kommer ut gjennom vaginalkanalen. Mer informasjon om menstruasjon.

Premenstruelt syndrom (PMS)

Premenstruelt syndrom (PMS) er en tilstand som påvirker følelsene, fysisk helse og oppførsel av en kvinne i visse dager i menstruasjonssyklusen, vanligvis like før menstruasjonen. Symptomene på premenstruelt syndrom starter fra fem til 11 dager før menstruasjon og forsvinner generelt når menstruasjonen begynner. Mer informasjon om symptomene på premenstruelt syndrom.

Endometriose

L’endometriose er en forstyrrelse der stoffet danner belegget av livmoren vokser utenfor livmorhulen. Belegget av livmoren kalles endometrium. Mer informasjon om # 8217; endometriose.

Ovariecyster

Eggstokkene er en del av det kvinnelige reproduktive systemet. Noen ganger er det på en av eggstokkene mye væske utviklet på en av eggstokkene. Mange kvinner vil utvikle minst en cyste i livet. Mer informasjon om ovariecyster.

Ekstrauterin graviditet

I tilfelle av ekstrauterin graviditet, # 8217; befruktet egg stikker ikke til livmoren. I stedet kan det holde seg til egglederen, til bukhulen eller livmorhalsen. Mer informasjon om ektopisk graviditet.

Brystkreft

Brystkreft kan ikke forårsake noen symptomer i sine opprinnelige stadier. Svulsten kan være for liten til å bli hørt, men en’anomali kan ses på et mammogram. Hvis svulsten kan høres, er det første skiltet vanligvis en ny brystnokvn som før det ikke var. Mer informasjon om brystkreft.

Eggstokkreft

Eggstokkene er små organer i form av mandler som ligger på begge sider av livmoren. Jeg er stedet der egg produseres. Eggstokkreft kan forekomme i forskjellige deler av eggstokken;. Mer informasjon om eggstokkreft.

Når du ser etter medisinsk hjelp

De fleste symptomene på magesmerter og brystspenning vil redusere etter en menstruasjon eller med tiden. Men du bør konsultere en lege hvis symptomene dine fortsatt varer i to uker, eller hvis magesmerter øker eller påvirker din evne til å spise og drikke. Det er viktig å konsultere en lege umiddelbart hvis disse symptomene er ledsaget av feber.

Løs en avtale for å se legen din dersom du også har følgende symptomer:

  • menstruasjonskramper som forstyrrer livet ditt i flere dager
  • Sanguinolenta eller brun sekresjon fra brystvorten
  • Endring av klumper i brystvevet
  • Manglende evne til å sove eller utføre daglige aktiviteter på grunn av symptomer
  • Tap av kontroll på blærebevegelser eller # 8217; tarmen
  • Unilateral noduler i brystvevet
  • Positiv på Home Graviditetstest

Legen kan anbefale tester, som et mammogram eller en ultralyd, for å evaluere anomaliene i brystvevet.

Denne informasjonen er et sammendrag. Kontakt legen din dersom du mistenker at du trenger presserende omsorg.

Hvordan abdominal smerte og brystspenning behandles?

Behandlinger for magesmerter og bryst ømhet vil adressere de underliggende årsakene. Hvis du antar prevensjonsmidler eller hormoner, kan legen din anbefale justering av hormondoser for å redusere bryst ømhet. Det er nyttig å ha en veladfritt bh uten underwire. Dette kan bæres når det trengs for å redusere bryst ømhet, spesielt umiddelbart før’syklus start.

Hjemmehjelp

Spis et sunt kosthold, unngå overskudd av fett og salt og drikke rikelig med vann kan bidra til å redusere tilfeller av abdominal ubehag. Væsker som inneholder koffein, inkludert kaffe og te, kan bidra til magesmerter.

Bench-top-stoffer som ibuprofen, naproxance og paracetamol kan bidra til å lindre smerten av menstruasjonskramper. Også et varmt bad eller en elektrisk plate plassert på lavt magen kan hjelpe.

Hvis magesmerter forårsaker kvalme, drikker en drink som inneholder elektrolytter mens du spiser myke og insipid matvarer som eples saus og kjeks, kan hjelpe med symptomer. Du bør ta en graviditetstest hjemme hvis du lider av kvalme og magesmerter.

Hvordan kan jeg forhindre magesmerter og mammaspenning?

En sunn livsstil kan bidra til å forhindre noen symptomer på magesmerter og mammaspenning. Men siden disse symptomene ofte er relatert til normale hormonelle endringer i kroppen, er det få forebyggende passasjer som du kan påta seg. Rådfør deg med lege hvis symptomene dine er alvorlige.