Diabetes Årsaker: Hvordan få type 1 diabetes og type 2

Diabetes risikofaktorer

Diabetes er en kronisk sykdom som oppstår fordi kroppen ikke er i stand til å bruke blodsukkeret (glukose) riktig. Den eksakte årsaken til denne feilen er ukjent, men de genetiske og miljømessige faktorene spiller en rolle. Risikofaktorer for diabetes inkluderer fedme og høye nivåer av kolesterol. Noen spesifikke årsaker diskuteres nedenfor.

Insulin

Mangel på insulinproduksjon

Dette er hovedsakelig årsaken til type 1 diabetes. Oppstår når insulinproduksjonsceller er skadet eller ødelagt og slutter å produsere insulin. L’insulin er nødvendig for å bevege blodsukkeret i cellene i hele kroppen. Følgende mangel på insulin forlater for mye sukker i blodet og ikke nok i celler for energi for energi.

Motstand Alle’insulin

Dette er spesifikt for type 2 diabetes. Oppstår når insulinet normalt produseres i bukspyttkjertelen, men kroppen er ikke i stand til å bevege glukose til brenselceller. All’Begynnelsen vil bukspyttkjertelen skape mer insulin for å overvinne kroppens styrke. Til slutt cellene og de forbruker & # 8221;. På det tidspunktet bremser kroppen produksjonen av insulin, og lar for mye glukose i blodet. Dette er kjent som PrediaBete. En person med PriaBete har et nivå av blodsukker høyere enn normalt, men ikke høyt nok til diabetesdiagnose. Med mindre det er testet, kan personen ikke være oppmerksom på, siden det ikke er noen klare symptomer. Type 2 diabetes oppstår når insulinproduksjonen fortsetter å redusere og motstandsøkninger.

Symptomer på insulinresistens »

Gener og familiehistorie

Genetikk spiller en rolle i å bestemme sannsynligheten for at du utvikler en slags diabetes. Forskere omfatter ikke fullt ut rollen som genetikk i diabetesutvikling. I følge American Diabetes Association, Statistikk viser at hvis du har en forelder eller bror med diabetes, sjansene dine for å utvikle den alene.

Selv om søket ikke er avgjørende, synes noen etniske grupper å ha en høyere rate enn diabetes. Dette gjelder for:

  • afroamerikanere
  • Indianere
  • asiatisk
  • Pacific Islands
  • Hispanic amerikanere

Genetiske forhold som cystisk fibrose og hemokromatose kan både skade bukspyttkjertelen som fører til større sjanse for å utvikle diabetes.

De monogene former for diabetes kommer fra mutasjoner av et enkelt gen. De monogene former for diabetes er sjeldne, bare for å forklare dem 1 prosent 5 av alle tilfeller av diabetes som oppstår hos unge mennesker.

Svangerskapsdiabetes

En liten prosentandel av gravide kan utvikle graviditetsdiabetes. Det antas at hormonene utviklet seg i moderkaken forstyrrer kroppens insulinrespons. Dette fører til motstand mot motstanden mot insulin og høye nivåer av glukose i blodet.

Kvinner som utvikler svangerskapsdiabetes under graviditet, er til størst risiko for å utvikle type 2 diabetes senere i livet. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Selv kvinner som fødes til et barn som veier mer enn 9 pounds, er til størst risiko.

Alder

Sekund Mayo Clinic, Risikoen for å utvikle type 2 diabetes øker med L’alder. Din risiko øker spesielt etter 45 år. Men L’type 2 diabetes forekomst øker sterkt mellom barn, tenåringer og unge voksne. Sannsynlige faktorer inkluderer redusert trening, redusert muskelmasse og vektøkning med L’alder. Type 1 Diabetes er vanligvis diagnostisert ALLE’alder av 30 år.

Fedme

Overflødig kroppsfett kan forårsake motstand mot insulinet. Adiposo vev kan forårsake betennelse som kan føre til motstand mot insulinet. Men mange overvektige mennesker utvikler aldri diabetes og videre forskning er nødvendig på sammenhengen mellom fedme og diabetes.

Dårlig diett

En dårlig kraft kan bidra til type 2 diabetes. En diett rik på kalorier, fett og kolesterol øker kroppsstyrken til insulinet.

Kostholdstips for motstand Alle’insulin »

Trening

L’Øvelse betyr at muskulært vev reagerer bedre på insulinet. Derfor kan en vanlig aerob trening og motstandsøkning redusere risikoen for diabetes. Snakk med legen din på et treningsprogram som er trygt for deg.

Hormonelle forhold

Selv om sjeldne, kan noen hormonelle forhold også føre til diabetes. Følgende forhold kan noen ganger forårsake motstand mot insulinet:

  • Cushing Syndrome: Cushing Syndrome forårsaker høye kortisolnivåer, som er blodspenningenhormonet. Dette øker blodsukkernivået og kan forårsake diabetes.
  • Acromegalia: L’Akromegaly oppstår når kroppen produserer en overdreven mengde veksthormon. Dette kan føre til en overdreven vektøkning og diabetes hvis ikke behandlet.
  • Hypertyreoidisme: L’Hypertyreoidisme oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer en overdreven mengde skjoldbruskhormon. Diabetes er en av de mulige komplikasjonene i denne tilstanden.