Det høye kolesterolet er arvelig?

Beskrivelse

Kolesterol er tilgjengelig i forskjellige former, noen gode og andre dårlige. Mange faktorer, inkludert genetikk, kan spille en rolle i blodkolesterolnivået. Hvis en nær slektning har høyt kolesterol, er det mer sannsynlig å ha det alene. Men mange faktorer relatert til livsstil, særlig fysisk kosthold og mosjon, påvirker også kolesterolnivået også.

Fortsett å lese for å lære mer om risikofaktorer for kolesterol og ting du kan gjøre for å administrere nivåene dine.

Hva er årsakene til usunnt kolesterolnivå i kroppen din

Det er to hovedformer av kolesterol. Den første, LDL-kolesterolet, kalles ofte kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;. Det regnes som usunn å ha høye nivåer av LDL-kolesterol i kroppen. L’andre, HDL-kolesterol, er noen ganger referert til som kolesterol & # 8220; god & # 8221;. Høyere nivåer av HDL-kolesterol kan være et godt helseskilt.

Hvis legen din forteller deg at du har høyt kolesterol, refererer du vanligvis til høye nivåer av LDL-kolesterol eller høye nivåer av totalt kolesterol. Det totale kolesterolet kalles noen ganger også serumkolesterol. Er summen av LDL og HDL kolesterol og 20 prosent av triglyserider. LDL-kolesterol og totalt kolesterol kan brukes som indikatorer på risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer og andre komplikasjoner.

Ytterligere informasjon: Hva 8217; er serumkolesterol og fordi det er viktig? »

En rekke risikofaktorer bidrar til usunnt kolesterolnivå, inkludert genetikk, livsstilsvalg eller en kombinasjon av de to.

Familie HyperCholesterolemi Vs. Høyt kolesterol

Hvis du har en smal slektning, som en forelder, en bror eller en bestefar, som har høye nivåer av kolesterol, er mer sannsynlig å ha ham alene. Dette skyldes i stor grad overføringen av gener fra foreldre til barn som øker blodkolesterolnivået, for eksempel et gen som koder for en defekt reseptor. Dette er kjent som familie hyperkolesterolemi.

Familien hyperkolesterolemi er en form for arvet høyt kolesterol. Folk med denne tilstanden generelt nivåer av kolesterol høyere enn folk uten denne tilstanden, til tross for livsvalg. Dette skyldes at folk med denne tilstanden ikke kan regulere kolesterolnivåene effektivt som andre mennesker. Personer med familie hyperkolesterolemi kan ikke kontrollere sitt kolesterol gjennom kosthold og # 8217; Øvelse alene og kan i stedet måtte bruke medisiner.

Ha en genetisk risiko for høyt kolesterol garanterer ikke at du har høyt kolesterol. Det betyr bare at du har større risiko. Informer legen din om dine bekymringer. Kan hjelpe deg med å administrere kolesterol og overvåke nivåene dine slik at hvis du utvikler høyt kolesterol, kan du umiddelbart starte behandlingen.

Fedme eller bred omkrets av livet

Noen mennesker er genetisk forberedt alle fedme eller en omkrets av utbredt liv. Begge kan øke risikoen for høyt kolesterol. Selv livsstilsfaktorer spiller en rolle i disse to risikofaktorene.

L’fedme er definert som en kroppsmasseindeks (BMI) på 30 eller høyere.

En omkrets av brede liv er 40 eller flere tommelen for menn og 35 eller flere tommelen opp for kvinner. Fettet som akkumuleres i livet øker risikoen for høyt kolesterolnivå og andre kardiovaskulære komplikasjoner.

Høyt blodsukkernivå

Høye glukosenivåer kan øke LDL-kolesterolet og redusere HDL-kolesterolet. Høye blodsukkernivåer kan også skade belegget av arteriene. Dette kan øke risikoen for fettavsetninger i arteriene.

Som L’Fedme og livets omkrets, noen mennesker er genetisk mer forberedt alle’hyperglykemi. Selv livsstilsvalg, som brusrike dietter, candies eller andre matvarer som inneholder store mengder sukker, kan bidra til høye nivåer av blodsukker.

Livsstilsfaktorer

Noen risikofaktorer for høyt kolesterol kan fullstendig kontrolleres av livsvalg. Disse inkluderer kosthold, trening og røyk.

En diett rik på mettet og transfett kan øke kolesterolnivået. Matvarer som er rik på disse typer fett, inkluderer:

 • rødt kjøtt
 • Hele melk og yoghurt
 • Stekt mat
 • Høyt behandlede søtsaker

L’Øvelse kan øke HDL-kolesterolet og redusere LDL-kolesterolet. Dette betyr at den ekstra øvelsen til rutinen din kan bidra til å fremme sunne kolesterolnivåer i kroppen din.

Prøv å gjøre 150 minutter med moderat aerobic trening hver uke. I utgangspunktet trenger du ikke å begynne å trene så mye hvis du er ny for å trene. I stedet, gjort gate opp til det & Pass på at du snakker med legen din før du starter en ny treningsrutine. Legg også til motstandsøvelser, for eksempel vektløfting eller yoga, til treningsprogrammet ditt.

Røyking kan ha en negativ innvirkning på hjertesykdom. Dette skyldes at tobakk skader veggen av blodkar. Dette gjør fettforekomster mer sannsynlig.

Snakk med programdoktoret ditt for å slutte å røyke som kan fungere for din livsstil. Noen ganger må du kanskje prøve mer enn en måte å slutte å røyke. Å ha en støttegruppe kan hjelpe.

Tilleggsinformasjon: 14 Forslag til å slutte å røyke »

Komplikasjoner av høyt kolesterol

Høye nivåer av usunnt kolesterol kan redusere blodstrømmen gjennom fartøyene. Over tid kan dette øke risikoen for å utvikle følgende forhold:

 • slag
 • koronar hjertesykdom
 • Perifer arteriell sykdom

Diagnostisere høyt kolesterol

Høye nivåer av kolesterol er generelt asymptomatiske. For å bestemme kolesterolnivået ditt, trenger du en blodprøve. Din primære omsorgslege vil ta blodet ditt for å sjekke lipidnivåene. Dette kalles lipidpanel og er en standardprosedyre for de fleste grunnleggende leger. Resultatene vil vanligvis inkludere:

 • Totalt kolesterol
 • HDL-kolesterol
 • LDL-kolesterol, noen ganger inkludert partikkel teller i tillegg til den totale mengden
 • triglyserider

For de mest nøyaktige resultatene, bør du unngå å drikke eller spise noe annet enn vannet i minst 10 timer før testen. Generelt bruker legene følgende retningslinjer når de tolker resultatene av totalt kolesterol:

Totalt sunt kolesterol under 200 mg / d totalt kolesterol på latent risiko fra 200 til 239 mg / dl totalt kolesterol høyere enn 240 mg / dl

Legen vil også tolke andre tall for å få et mer komplett bilde av helsen din.

Når du skal gjøre testen

Hvis du har lav risiko for høyt kolesterolnivå, bør du begynne å motta Lipid Panel Screening fra # 8217; alder av 40 for kvinner og 35 for menn. Du bør ha nivåene dine test hvert femte år.

Hvis du har flere risikofaktorer for kardiovaskulære sykdommer og høyt kolesterol, bør du begynne å motta lipidpanel-skjermer på 20 år og hyppigere intervaller. Hvis resultatene viser at du har usunn kolesterol eller andre lipidnivåer, vil legen din jobbe med deg for å skape en behandlingsplan og overvåkingsplan.

Genetiske tester

Hvis du tror du er i fare for familie hyperkolesterolemi, kan legen din gi deg genetiske tester. Genetiske tester kan identifisere defekte gener og avgjøre om du lider av familiær hyperkolesterolemi.

Hvis det er positivt for familien hyperkolesterolemi, kan du trenge hyppigere lipidpaneler.

Behandling og forebygging

Behandling av høyt kolesterol kan være vanskelig, så du må kanskje bruke en kombinasjon av metoder for å administrere nivåer. Disse metodene kan omfatte:

 • Medisin på resept
 • Behandle andre forhold, for eksempel diabetes, som øker risikoen
 • Livsstilsendringer

Her er noen endringer du kan gjøre for å redusere risikoen for høyt kolesterol:

Sunt kosthold: Følg en diett rik på korn rik på fiber, proteiner og umettede fett vil senke det skadelige LDL-kolesterolet. Konsentrere deg om å spise sunne matvarer som:

 • grønne grønnsaker
 • Linser
 • bønner
 • Mel d’havre
 • fullkornsbrød
 • Lavfett Meieriprodukter
 • Magert kjøtt, som fjærfe

Unngå å spise mange matvarer rik på mettet fett av animalsk opprinnelse, som meieriprodukter rik på fett, høyt forvandlet desserter og rødt kjøtt.

Tren regelmessig: de Generell kirurg Anbefaler 150 minutter med moderat aerobic trening hver uke. Vurder også tillegg av noen motstandsøvelser for å øke muskelmassen.

Stopp eller redusere røyking: Hvis du trenger hjelp til å slutte å røyke, snakk med legen din. De kan anbefale programmer for å slutte å røyke. Det er også nyttig å ha en støttegruppe, så snakk med en intim venn eller et familiemedlem i målet ditt for å slutte å røyke og be dem om å hjelpe deg med å gi oppmuntring og støtte.

Hold en sunn kroppsvekt og en lav prosentandel kroppsfett: Prøv å peke på en BMI mindre enn 30. Videre skal menn sikte på en prosentandel av kroppsfett mindre enn 25 prosent og kvinner under 30 prosent. Hvis du trenger å gå ned i vekt i form av kroppsfett, bør du sikte på å etablere et kaloriunderskudd hver dag. En kombinasjon av et sunt kosthold og en rutine av fysiske øvelser bidrar til å holde en sunn vekt eller gå ned i vekt om nødvendig.

Begrens alkoholforbruk: Kvinner bør begrense alkoholen i ikke mer enn en drink om dagen, og menn skal være begrenset til ikke mer enn to drinker om dagen. En drink er vurdert 1.5 gram likør, 12 gram øl eller 5 gram vin.

Legen kan også anbefale reseptbelagte legemidler for å håndtere kolesterol. Disse inkluderer statiner, niacinderivater (niacor) og gallesyresekvester. Hvis du antar en av disse stoffene, bør de brukes i tillegg til sunne livsvalg.

Hvis du ikke klarer å kontrollere kolesterol med livsstilsendringer og narkotika, må legen din måtte kjøre L’Aeriere eller kirurgi for å redusere kolesterolnivået. L’Afteresi er en teknikk som filtrerer blod, men det brukes sjelden.

Outlook

Høyt kolesterol kan skyldes en rekke genetiske faktorer og relatert til livsstil. Hvis ikke klarte riktig, kan det føre til en rekke helsekomplikasjoner. Du kan bruke ulike metoder for å optimalisere kolesterolnivået, inkludert:

 • et sunt kosthold
 • trening
 • Unngå rusmisbruk
 • Medisiner foreskrevet av legen