Det er fordeler for å sove? Her er hva eksperter sier

Del på Pinterest

Hver forelder med et nyfødt har plassert det gamle spørsmålet & # 8220; når vi sover mer ???& # 8221;

Vi ønsker alle å forstå hvilken overnatting å sove, gi oss maksimal kontroll samtidig som vi opprettholder sikkerheten til vårt barn. Hvis barnet ditt sover bare når han er bortskjemt med deg, vil det være en lang natt og noen vanskelige beslutninger.

For å hjelpe deg med å gjøre det beste valget for familien din, undersøkte vi forskning og snakket med eksperter. Her er en oversikt over retningslinjene for’American Academy of Pediatrics (AAP), sammen med potensielle farer, fordeler og prosedyrer for å sove sammen med barnet ditt.

COS’er co-sleeping?

Før du utdyper fordelene med de forskjellige sovemetoder for nyfødte, er det viktig å understreke forskjellene mellom CO-Sleeping & # 8211; som generelt refererer til deling av sengen & # 8211; Og deling av rommet.

Ifølge en Politisk uttalelse 2016, L’AAP anbefaler deling av rommet uten deling av sengen. Med andre ord, # 8217; AAP anbefaler ikke å sove i det hele tatt.

D’Andre deler anbefaler AAP delingen av rommet fordi det har vist seg at det reduserer risikoen for plutselig dødsyndrom for spedbarnet (SIDS) opptil 50%.

Retningslinjer for sikker deling av rommet

 • Barn skal sove på ryggen, i foreldrenes rom, nær foreldrenes seng, men på en egen overflate. Denne sovende innkvarteringen bør ideelt sett vare på det første året av barnet, men minst de første 6 månedene etter fødselen.
 • En egen overflate kan inkludere en barneseng, en bærbar barneseng, en gårdsplass for spill eller en barneseng. Denne overflaten skal være solid og ikke tilbake når barnet lyver.
 • Barn som blir brakt til omsorgspersonen for å mate eller trøste seg selv, må rapporteres i deres barneseng eller barneseng å sove.

Co-Sleeping er trygt?

Co-Sleeping (dvs. deling av sengen) er ikke godkjent av # 8217; AAP. Denne avgjørelsen er basert undersøkelser Demonstrere at deling av sengen med barn oversetter til en høyere grad av SIDS.

Risikoen for SIDS er enda høyere hvis du røyker, drikker alkohol før du sover eller tar medisiner som gjør det vanskeligere å vekke. Sov også med et tidlig barn eller lavt fødsel, eller noe barn under 4 år, er mer risikabelt.

Dr. Robert Hamilton, Faap, barnelege av Providence Saint John’s helsesenter, sier at faren for SIDS er virkelig minimal. Imidlertid har barneleger vedtatt anbefalingen at små barn ikke skal sove med deg i sengen din, i solstoler eller sofaer.

«Det vi anbefaler er å gjøre nyfødte søvn i soverommet ditt. Plasser vugger i nærheten av sengen, spesielt for spedbarnene og for Mother’s Comfort & # 8220, sier Hamilton.

Men ikke alle eksperter er enige om at co-sovende er en negativ ting. James McKenna, PhD, er professor alle’Notre Dame University. Selv om det ikke er en lege, er det mye verdsatt for din forskning på å sove, amming og SIDS. McKennas arbeid undersøkt både sengedeling og romdeling.

McKenna indikerer et søk som er publisert i 2014 som endte Dele sengen for å være sikker i fravær av farlige faktorer, Når barn har mer enn 3 måneder. I den studien oppdaget forskerne uventet at delingen av sengen kunne være beskyttende i større barn.

Men det er viktig at foreldrene minner om at AAP hevder at delingen av sengen har for høy risiko, uavhengig av forholdene. De gjorde en uavhengig revisjon av den nevnte studien, sammen med en annen 19, da de skrev avsnittet om delingen av den politiske erklæringen i 2016.

Den uavhengige revisor han har erklært: Tydeligvis støtter disse dataene ikke en endelig konklusjon om at sengen deling i den yngre aldersgruppen er trygg, selv under mindre farlige omstendigheter.& # 8221;

Hvilken alder er trygg for å sove?

Når barn blir små, reduseres potensialet til SIDS betydelig. Dette er gode nyheter fordi det også er tiden da barn elsker å sove med foreldrene sine.

Når barnet ditt har mer enn 1 år, sier Hamilton at risikoen for sengeleder er svært lave, men skaper en tidligere som kan være vanskelig å bryte.

«Mitt råd til foreldrene starter alltid om kvelden med barn i sengen sin. Hvis du våkner i midten av natten, er det bedre å trøste dem, men prøv å holde dem i sengene sine. Det er ikke så mye bekymring for deres sikkerhet som en bekymring for kvalitet [hvile] & # 8220; sier Hamilton.

Retningslinjer for sikrere co-sovende

For de som deler sengen av en eller annen grunn, er disse råd for å prøve å gjøre det mindre farlig. Del en overflate å sove med barnet ditt, forklarer det fortsatt for en større risiko for spedbarnsdød relatert til å sove i forhold til å få det til å sove på en sikker overflate adskilt av deg.

Med dette i bakhodet, her er retningslinjene for en sikrere co-sovende:

 • Ikke sov på samme overflate med barnet ditt hvis du har tatt medikamenter eller beroligende midler, konsumert alkohol eller hvis du er for tretthet
 • Ikke sov på samme overflate med barnet ditt hvis du er en nåværende røyker. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Barn utsatt for passiv røyking etter fødselen har større risiko for SIDS.
 • Ikke sov på samme overflate hvis du røykt under graviditeten. EN 2019 Studio Han fant ut at risikoen for SIDS er mer enn doblet når moren hans røyker under graviditeten.
 • Hvis du deler en overflate å sove, legg barnet ved siden av deg, i stedet for mellom deg og din partner.
 • Barn under et år bør ikke sove med brødre eller andre barn.
 • Ikke sov på en sofa eller en stol mens du holder barnet ditt.
 • Sett alltid barnet på ryggen og sove, spesielt når den er innpakket.
 • Hvis du har veldig langt hår, lovlig når barnet er ved siden av deg, slik at de ikke bryterderes nakke.
 • En overvektig forelder kan ha problemer med å føle seg hvor nær barnet ditt handler om kroppen deres og bør alltid sove på en annen overflate fra barnet.
 • Pass på at det ikke er noen puter, brede ark eller tepper som kan dekke ditt ansikt, hode og nakke på barnet ditt.
 • Hvis barnet er i seng med deg for en fôr eller for enkelhets skyld, sørg for at det ikke er mellomrom mellom sengen og veggen hvor barnet kan bli fanget.

Hva skjer hvis jeg ved et uhell sovner mens jeg pleier min baby?

Hvis du etter å ha gjennomgått fordeler og ulemper, bestemmer du ikke å sove sammen, kan du fortsatt bekymre deg for å sovne mens du pleier barnet. Dr. Ashanti Woods, En barmhjertighet medisinsk senter barnelege, sier at hvis du tror du kan sovne i løpet av natten feed som er i ferd med å finne sted, så fôret bør finne sted i sengen i stedet for på sofaen eller i en lenestol.

; Hvis en forelder sovner mens du ammer en nyfødt, sier AAP at det er mindre farlig i en seng for voksne fri for tepper eller ark som på en sofa eller en stol og stoler.

Å sovne på en stol har større risiko for kvelning hvis barnet forblir fast mellom sin mor og stol armlen. Det er også risikabelt på grunn av risikoen for at barnet faller til armene.

Hvis du sovner mens du pleier barnet i sengen, sier skogen at du burde bringe den tilbake til barneseng eller i et eget rom umiddelbart etter at du våknet.

Ta bort

Deling av rommet, men ikke medsalen i samme seng, er innkvarteringen for den sikrere natten for alle barn fra 0 til 12 måneder. Fordelene ved å dele en seng med barnet ditt, ikke overskride risikoen.

Hvis du sover med barnet ditt på samme overflate, med vilje eller ikke, sørg for å unngå farlige forhold og følg retningslinjene nøye.

Søvn er verdifull for alle i det første året av livet til barnet. Med en’nøye vurdering og konsultasjon med legen din, vil du finne den beste innkvarteringen for å sove for familien din og inneholder sauene på kort tid.