Dermoide Cyster: Typer, bilder, symptomer, behandling, kirurgi

Hvilke dermoid cyster er?

En dermoid cyste er en lukket pose nær overflaten av huden som danner under utviklingen av et barn i # 8217; livmor.

Cyster kan formatere hvor som helst i kroppen. Det kan inneholde hårsekk, hudvev og kjertler som produserer svette og hudolje. Kjertlene fortsetter å produsere disse stoffene, noe som forårsaker veksten av cyster.

Dermoid cyster er felles. De er vanligvis ufarlige, men de trenger kirurgi for å fjerne dem. De løser ikke deg selv.

Dermoid cyster er en medfødt tilstand. Dette betyr at de er til stede ved fødselen.

Hva er de forskjellige typer dermoid cyster?

Dermoid cyster har en tendens til å danne nær hudoverflaten. Ofte blir de lagt merke til umiddelbart etter fødselen. Noen kan utvikle enda mer dypt til kroppen inne. Dette betyr at diagnosen kanskje ikke finner sted til senere i livet.

Posisjonen til en dermoid cyste bestemmer sin type. De vanligste typene er:

Periorbital dermoid cyster

Denne typen dermoid cyste danner vanligvis nær høyre side av høyre øyenbryn eller på venstre side av venstre øyenbryn. Disse cysterene er tilstede ved fødselen. Imidlertid kan de ikke være tydelige i måneder eller til og med noen få år etter fødselen.

Symptomene, hvis det er, er mindreårige. Det er få risikoer for et barns syn. Men hvis cysten er infisert, er det imidlertid viktig en rettidig behandling av Dell’infeksjon og kirurgisk fjerning av cyster.

Eggstokk dermoid cyster

Denne typen cyster danner i eller på A’eggstokk. Noen typer ovariecyster er knyttet til en kvinnes menstruasjonssyklus. Men en eggstokk dermoid cyste har ingenting å gjøre med Ovaio-funksjonen.

Som andre typer dermoid cyster, utvikler en eggstokk dermoid cyste før fødselen. En kvinne kan ha en dermoid cyste på A & # 8217, eggstokk i mange år til det oppdages under en bekkenundersøkelse.

Spinal dermoid cyster

Denne godartede cysten er dannet på ryggraden. Det sprer seg ikke andre steder. Kan være ufarlig og ikke presentere symptomer.

Denne typen cyster kan imidlertid trykke mot ryggsøylen eller ryggnivået. Av denne grunn bør den kirurgisk fjernes.

Bilder av dermoid cyster

Dermoid cyster forårsaker symptomer?

Mange dermoid cyster har ingen åpenbare symptomer. I noen av disse tilfellene utvikler symptomene bare etter at cysten har smittet eller vokst betydelig. Når symptomene er tilstede, kan de inkludere følgende:

Periorbital dermoid cyster

Cyster i nærheten av overflaten av huden kan blåses opp. Dette kan få deg til å føle deg ubehagelig. Huden kan ha en gulaktig farge.

En infisert cyste kan bli veldig rød og hovent. Hvis cysten eksploderer, kan den spre infeksjonen. L’område rundt øyet kan flamme mye hvis cysten er på ansiktet.

Eggstokk dermoid cyster

Hvis cysten har blitt ganske stor, kan du føle deg litt og # 8216; av smerte i bekkenområdet nær siden med cyster. Denne smerten kan være mer uttalt under menstruasjonssyklusen.

Spinal dermoid cyster

Symptomene på en spinal dermoid cyster starter vanligvis når cysten har blitt stor nok til å begynne å komprimere ryggmargen eller nerver i ryggraden. Størrelsen og posisjonen til cyster på ryggraden bestemmer hvilke nerver i kroppen som er interessert.

Når symptomene oppstår, kan de inkludere:

 • Svakhet og prikking i armene og bena
 • Vanskelighetsgrad å gå
 • inkontinens

Hva forårsaker dermoid cyster?

Legene kan se dermoid cyster selv i å utvikle barn som ennå ikke er født. Det er imidlertid ikke klart hvorfor noen utviklende embryoer har dermoid cyster.

Her er årsakene til de vanlige typer dermoid cyster:

Årsaker til periorbital dermoid cyster

En periorbital dermoid cyste danner når hudlagene ikke vokser sammen riktig. Dette gjør det mulig for hudceller og andre materialer å samle i mye nær overflaten av huden. Siden kjertlene som finnes i cysten fortsetter å utskille væsker, fortsetter cysten å vokse.

Årsaker til eggstokk dermoid cyste

En eggstokk dermoid cyste eller en dermoid cyste som vokser på en annen kropp, danner også under embryonisk utvikling. Inkluderer hudceller og andre vev og kjertler som skal være i lag av et barns hud, ikke rundt et indre organ.

Årsaker til Spinal Dermoid Cyster

En vanlig årsak til spinal dermoid cyster er en tilstand som kalles spinal dysrafisme. Forekommer i de tidlige stadiene av embryonisk utvikling, når en del av nevrale rør ikke lukkes helt. Det nevrale røret er samlingen av celler som vil bli hjernen og ryggmargen.

L’Åpning i nevrale kabelen tillater dannelsen av en cyste på den som vil bli barnets nestral.

Hvordan dermoide cyster er diagnostisert?

Diagnosen av en periorbital dermoid cyste eller lignende cyste nær hudoverflaten i nakken eller i brystet kan vanligvis utføres med en fysisk undersøkelse. Legen din kan være i stand til å flytte cyste under huden din og ha en god oppfatning av din størrelse og form.

Legen kan bruke en eller to imaging tester, spesielt hvis du frykter at cysten er nær A’følsomt område, som øyet eller nakke carotid arterien. Disse bildebehandlingstester kan hjelpe legen din til å se nøyaktig hvor cysten er, og hvis skaden på et «-følsomt område er i høy risiko. Imaging tester som legen din kan bruke inkluderer:

 • TC SCAN. En TC-skanning bruker et spesielt røntgenutstyr og datamaskiner for å lage tredimensjonale og lagdede visninger av stoffet Alle & # 8217;.
 • MR-skanning. En magnetisk resonans bruker et kraftig magnetfelt og radiobølger for å lage detaljerte bilder alle’kroppsinnredning.

Legen vil bruke en magnetisk resonans og en TC for å diagnostisere spinal dermoid cyster. Før du behandler en cyste, er det viktig at legen vet hvor nær nervene som kan bli skadet under operasjonen;.

En bekken eksamen kan avsløre tilstedeværelsen av en eggstokk dermoid cyste. En annen bildebehandlingstest som legen din kan bruke til å identifisere denne typen cyste kalles bekkenblanding. A’bekken ultralyd bruker lydbølger for å lage bilder. Testen bruker en enhet som ligner på en stav, kalt transduser, som gnides på bunnen av # 8217; magen for å lage bilder på en nærliggende skjerm.

Legen din kan også bruke en / 8217; transvaginal ultralyd. Under denne testen vil legen sette inn en stav i skjeden. Som med bekkenet ultralyd, vil bildene bli opprettet ved hjelp av lydbølgene som sendes ut av staven.

Hvordan dermoid cyster behandles?

Uavhengig av sin posisjon, L’det eneste behandlingsalternativet for en dermoid cyste er kirurgisk fjerning. Det er flere viktige faktorer å vurdere før’kirurgi, spesielt hvis cysten behandles i et barn. Disse inkluderer:

 • medisinsk historie
 • symptomer
 • Risiko eller tilstedeværelse av A’infeksjon
 • Toleranse for A’operasjon og rusmidler som trengs etter intervensjonen
 • Gravity of cysten
 • Foreldrepreferanse

Hvis du bestemmer deg for en operasjon, er det hva du kan forvente før, under og etter prosedyren:

Før # 8217; intervensjon

Følg instruksjonene som følger med legen før intervensjonen. De vil gi deg beskjed når du trenger å slutte å spise eller ansette stoffer før’kirurgi. Fordi for denne prosedyren brukes «8217; generell anestesi, du vil også trenge å ta transportavtaler for å gå hjem.

Under operasjonen

For periorbital dermoid cyste kirurgi, er det ofte mulig å øve en liten gravering i nærheten av et øyenbryn eller alle «8217; hår hengende for å skjule arret. Cyster fjernes omhyggelig gjennom gravering. L’hele prosedyren tar ca 30 minutter.

Ovarie dermoid kirurgi er mer komplisert. I noen tilfeller kan det gjøres uten å fjerne Ovaia. Dette kalles ovariecystektomi.

Hvis cysten er for stor eller det har vært for mange skader på eggstokken, må eggstokken og cysterene bli fjernet sammen.

Spinal dermoid cyster fjernes med mikrochurgi. Dette gjøres med svært små verktøy. Under prosedyren førte du deg med forsiden ned på et operativt bord mens kirurgen fungerer. Det subtile belegget i ryggraden (hard) åpnes for å få tilgang til cyster. Nervøs funksjonen overvåkes nøye under hele operasjonen.

Etter operasjonen

Noen cyste kirurgiske inngrep utføres som polikliniske prosedyrer. Dette betyr at du kan gå hjem på samme dag.

Vertebral kolonne kirurgi kan kreve en overnatting på sykehuset for å observere noen komplikasjoner. Hvis en spinalcyste har et for sterkt vedlegg til ryggraden eller nerver, vil legen fjerne det meste av cysten så trygt som mulig. Den gjenværende cysten vil bli overvåket regelmessig etter det.

Utvinning etter operasjonen kan ta minst to eller tre uker, avhengig av plasseringen av cysten.

Det er komplikasjoner av dermoid cyster?

Vanligvis er ubehandlede dermoidcyster ufarlige. Når de er i og rundt ansiktet og nakken, kan de forårsake en betydelig hevelse under huden. En av de viktigste bekymringene med en dermoid cyste er at den kan bryte og forårsake en omgivende stoffinfeksjon.

Spinal dermoid cyster som ikke behandles, kan vokse store nok til å skade ryggmargen eller nerver.

Selv om eggstokk dermoid cyster generelt er ikke-kreft, kan de vokse store nok. Dette kan påvirke posisjonen til # 8217; eggstokk i kroppen. Cysten kan også føre til en vri på eggstokken (vri). Ovarian vri kan påvirke blodbanen ALL’eggstokk. Dette kan påvirke evnen til å bli gravid.

Hva er perspektivet?

Fordi de fleste dermoid cyster er tilstede ved fødselen, er det lite sannsynlig å utvikle et senere liv i livet. Dermoid cyster er generelt ufarlige, men du bør diskutere fordeler og ulemper med kirurgisk fjerning med legen din.

I de fleste tilfeller, L’cyste fjerning kirurgi kan utføres trygt med få komplikasjoner eller langsiktige problemer. Fjernelsen av cyster eliminerer også risikoen som bryter og skiller en infeksjon på 8217, som kan bli et mer alvorlig medisinsk problem.