Depresjon vs komplisert smerte

Beskrivelse

Depresjon er en konstant følelse av tristhet som antas å komme fra en kjemisk ubalanse i hjernen. Det er mange typer depresjon, og noen som er rammet av depresjon, kan advare symptomene kort eller i mange år. Emosjonelle påvirkninger som stress forårsaker ikke større depressiv lidelse, men kan intensivere den. Depresjon behandles ofte med narkotika og terapi.

Komplisert sorg (CG), D & # 8217, en annen del, er forårsaket av andres død i nærheten av deg. CG, noen ganger kalt vedvarende kompleks sorgforstyrrelser, er mye sterkere enn normal smerte. Mange mennesker krysser forskjellige faser av sorg etter å ha mistet en kjære. Med CG, kan du ha problemer som skjer i måneder, år eller mer. Du kan også finne deg selv å unngå sosiale kontakter, og mister motivasjonen til å utføre daglige aktiviteter eller vil være død også.

Hvis du føler disse tingene etter å ha mistet en kjære, må du kanskje kontakte legen din for å snakke om behandling for din cg.

COS’Det er komplisert smerte?

CG har mange forskjellige beskrivelser. Det vanligste er at det er en akutt smerte som forårsaker lange perioder med lidelse etter å ha mistet en kjære. Mange leger mener at det er relatert til uorden i’tilpasning, dvs. når en lang og intens respons på en stressfaktor er vist.

Mange leger oppdager nå at CG har mange egenskaper av en lidelse. Når legene unngikk å behandle folk i sorg. Smerten har lenge vært ansett som en personlig, ikke-medisinsk kamp. Nye tester viser imidlertid at CG kan få deg til å føle deg ubrukelig og selvmord, som ligner på depresjon. Av denne grunn prøver legene nå å behandle komplisert smerte som en forstyrrelse, foreslå terapier og behandlinger for å redusere smerte i smerte i smerte.

Det er ikke noe eksakt nummer for hvor mange mennesker har eller har hatt cg. Et estimat angir det 10 millioner mennesker I USA har de sannsynligvis ganske alvorlige symptomer som skal utformes som en CG-lidelse.

Hvordan CG er forskjellig fra depresjon

I motsetning til CG, er depresjon en klinisk lidelse som starter i hjernen. Det er mange forskjellige typer depresjon. Den store depressive lidelsen (MDD) er en av de mest gjenkjennelige. L’MDD har symptomer som kan vare i årevis og kan forstyrre ditt daglige liv.

En annen type depresjon er psykotisk depresjon, kjent i det medisinske samfunnet som en større depressiv lidelse med psykotiske egenskaper. Dette kan forårsake hallusinasjoner. En annen type depresjon er postpartum depresjon, som oppstår når du lider av depresjon etter fødsel.

Depresjon kan også oppstå på grunn av smerte. Symptomene på depresjon kan bli verre etter en hendelse som en elsket død. Symptomene på depresjon og smerte kan overlappe, men behandles på forskjellige måter.

Depresjon er godt dokumentert. Ifølge L’Nasjonalt institutt for mental helse (NiMH), nesten 7 prosent Voksne i USA eksperimenterer depresjon hvert år.

Årsaker til komplisert smerte

CG er mer vanlig forårsaket av døden til noen du elsker. Hvis din søte halvdel eller en tett slektning plutselig dør, kan du ha problemer med å akseptere tapet ditt. Du kan prøve en «8217; intens tristhet i mange år. Dine relasjoner med venner, familie og kolleger kan bli påvirket. Du kan til og med trekke deg helt fra ditt personlige og profesjonelle liv.

CG har ingen organiske årsaker identifisert. Som depresjon kan det skje på grunn av:

 • Genetikk
 • Body Chemistry
 • personlighet
 • Ditt miljø

Kompliserte smertesymptomer

Sorg er en normal prosess. Imidlertid kan det forverre kvaliteten på livet ditt og føre til mer alvorlige symptomer når det varer lenge. Disse symptomene kan inkludere:

 • En sterk smerte når du tenker på den kjære som er tapt
 • Mer oppmerksomhet til minnene om den elskede elskede personen
 • En generell følelse av nummenhet
 • en følelse av bitterhet når du tenker på tapet ditt
 • et tap av formål eller motivasjon
 • Et tap av tillit til venner, familie og bekjente
 • L’Manglende evne til å nyte livet

Hvis du har disse symptomene i måneder eller år, må du kanskje spørre legen din om å kurere cg.

Depresjonssymptomer kan lignes på CG. Hvis du har blitt diagnostisert med depresjon, kan CG forverre symptomene. I tillegg til symptomene på den oppførte CG, kan depresjon forårsake andre unike symptomer, for eksempel:

 • Tristhet, angst eller konstant vakuumfølelse
 • Følelser av skyld eller impotens
 • Tap av interesse for hobbyer
 • Søvnløshet eller overdreven søvn
 • Fysisk smerte som ikke går bort med behandlingen
 • Selvmords tanker eller selvmordsforsøk

Du kan ha symptomer på både CG og depresjon på samme tid. Imidlertid må CG og depresjon behandles annerledes.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

 • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
 • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Risikofaktorer

CG er mer vanlig forårsaket av en uventet eller plutselig død av en elsket, spesielt døden til en venn, et barn eller et annet familiemedlem. Selv de voldelige dødsfallene, som de som på grunn av bilulykker eller naturkatastrofer, kan forårsake cg og, avhengig av omstendighetene, kan forårsake en annen tilstand som er kjent som en posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD).

En historie om traumer eller misbruk kan sikre at din normale smerte utvikler seg i cg mens tankene dine og kroppen din sliter med å akseptere ditt plutselige tap. En rapport som tidligere er avhengig av den elskede tapt personen, kan også forårsake angst som kompliserer smerten din.

Hvor komplisert smerte påvirker hjernen din

CG har vist seg å aktivere hjernen forbundet med belønningen. En studere Han fant ut at CG stimulerer curbumkjernen, som spiller en rolle i # 8217; forventning om en belønning. Denne delen av hjernen forårsaker vanligvis et ekstremt ønske om den tapte kjære personen som aldri er fornøyd. Dette kan forklare hvorfor CG kan vare lenge, da det kan sammenlignes med en avhengighet.

En annen studere viste at CG også kan stimulere hjernen Amygdala, forårsaker unngåelse. Dette kan ytterligere forklare hvorfor CG kan forlenges, da det kan få deg til å unngå å møte eller akseptere tapet av en kjære. Denne unngåelsen er ofte forbundet med ekstremt lyst, forverring av avhengighetsoppførsel som kan oppstå hvis denne tilstanden oppstår.

Behandlingsalternativer og håndtering

Legen kan anbefale en terapi for å behandle din cg. Komplisert smerte terapi (CGT) inkluderer teknikker som å fortelle historien om den kjære gjentatte ganger. CGT kan også hjelpe deg med å fokusere på bygging av dine personlige forhold og oppnåelsen av dine personlige mål.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at antidepressiva kan bidra til å kurere cg hvis du også er i terapi. Symptomene på depresjon kan utlede fra CG og forverre smerten din. CG kan også forringe den eksisterende depresjonen. Antidepressiva kan bidra til å lindre hjernens ubalanser som forårsaker depresjon og hjelper deg med å overvinne smerte.

Snakk med legen din

Hvis du har mistet en elsket, og du ikke kan overvinne det, kan du lide av cg. Ditt første skritt bør snakke med legen din. De kan hjelpe deg med å avgjøre om du lider av CG eller depresjon og hva som kan være den beste måten å behandle dem på.

Snakk med legen din om terapi og antidepressiva. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme om disse behandlingene er det riktige valget for å hjelpe deg med å møte og akseptere tapet ditt.

Spørsmål:

Min bror hadde en tragisk ulykke L’i fjor. Heldigvis overlevde det, men det vil aldri være det samme. Det er lammet og ute av stand til å snakke med meg eller svare på meg på noen måte. Jeg kjempet og jeg følte meg deprimert siden ulykken din. Det er mulig å ha en komplisert smerte hvis den kjære ikke nødvendigvis passerer?

Anonym

TIL:

Komplisert smerte kan forekomme som svar på andre signifikante situasjoner som ikke innebærer døden. Disse er noen ganger angitt som & # 8220; tap uten sorg & # 8221;. Noen eksempler på disse tapene kan omfatte separasjon fra en kjære person gjennom en skilsmisse eller tap av en jobb, kjæledyr eller eiendom. I ditt tilfelle, beskriv en situasjon som innebærer tap av broren din som du visste det. I dette tilfellet gikk forholdet du hadde en gang med broren din, som inkluderte sjansen til å gå rundt eller omvendt, mistet. Derfor, ja, du kan prøve en komplisert smerte.

Timothy J. Legg, PhD, Crnpanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.