Depresjon etter tap av arbeid: statistikk og hvordan man skal håndtere det

For mange mennesker betyr det ikke bare tap av inntjening og fordeler, men også tapet av ens egen identitet.

En lavkonjunktur kan forverre arbeidsledigheten som stadig mer opplever rabatt og volatilitet i inntektene. Tap av arbeid for folk i USA & # 8211; Et land der arbeid og # 8217; selvtillit av mange mennesker er utskiftbare & # 8211; Det kan være en ekstremt traumatisk opplevelse, som ofte fører til fortvilelse og depresjon.

Statistikk

Lengre, arbeidsledigheten er erfaren i USA, desto mer sannsynlig at de rapporterer symptomer på psykisk lidelse, ifølge en nylig Gallup Survey. Undersøkelsen oppdaget også at en amerikansk på fem uten arbeid i et år eller flere rapporter har vært eller er for tiden utsatt for botemidler for depresjon. Dette handler om to ganger depresjonsgraden blant de som har vært uten arbeid i mindre enn fem uker.

Ifølge et søk rapportert i Journal of Yarcational Behavior, De arbeidsledige har doblet sannsynlighetene i forhold til ansatte for å lide av psykologiske problemer (fra 34% til 16%). De blå krage er mer rammet av arbeidsledighet enn de som har mistet en jobb fra hvite krage. Videre, menn og kvinner i middelaldrende, spesielt de som er arbeidsledige, opplever de høyeste nivåene av psykologisk ubehag.

I noen tilfeller fører den psykologiske ledigheten ubehag til selvmord. Ifølge en 2012-rapport Samaritani Selvmordsforebyggingsgruppe, selvmordsraten for middelaldrende menn er høyere enn noen annen demografisk gruppe. Risikoen for selvmord øker også blant de som har en lavere sosioøkonomisk status, ifølge Samaritans-rapporten. Selvmordsfrekvensen blant menn av lavere sosioøkonomisk tilstand ble rapportert å være 10 ganger høyere enn de velstående mennene.

Den økende mekaniseringen av produksjonen og overgangen til en’tjenester-orientert økonomi har satt uten å jobbe mange menn i arbeiderklassen, som tradisjonelt utførte jobber som er spesialisert på produksjon. Menn uten arbeid vurderer noen ganger å ofre og ofte beskrive tapet av en jobb som bruker vilkår som & # 8220; katastrofale & # 8221; og & # 8220; ødeleggende & # 8221;.

Takle jobbtap

Det er helt normalt for en person å gråte tapet av arbeidet. Det er imidlertid viktig å huske at en karriere ikke er en identitet på 8217.

Separering av selvtillit fra arbeidet ditt er spesielt viktig i USA, hvor volatiliteten i okkupasjonen har økt i mer enn tre tiår.

Stadiene av sorg etter tap av arbeid er mer eller mindre det samme som modellen av de viktigste følelsesmessige reaksjonene alle’erfaring med den døende utviklet av Dott.SSA Elizabeth Kubler-Ross I sin bok om døden og døende. De inkluderer faser av sjokk og avvisning, sinne, forhandlinger, depresjon og til slutt, aksept og gå videre.

Det er spesielt viktig at de arbeidsledige nylig innser at de er tutt’annet enn bare og be om støtte fra venner og familie, en konsulent eller en terapeut eller en støttegruppe.

Et spesielt notat på hjemmelagde dads

I kjølvannet av arbeidstap finner mange menn i dag seg i stillingen som å være en hjemmelaget pappa mens kona blir # 8220; leder av hoder & # 8221; av familien. Denne reversering av tradisjonelle roller kan være spesielt vanskelig for noen menn.

Et stort problem er den sosiale isolasjonen. Den beste løsningen kan kobles til med andre. Joshua Coleman, CO-president i Rådet om moderne familier i Oakland, California, anbefaler å bli med eller starte en støttegruppe for hjemmelaget pappa (SAHD). De Nasjonalt nettverk for pappa hjemme Kan hjelpe deg med å finne SAHD-grupper i nærheten av deg.

Symptomer på depresjon etter tap av arbeid

Folk som nylig har mistet en jobb, har en særlig risiko for å utvikle en stor depressiv lidelse (MDD), en alvorlig tilstand som krever behandling. I følge Nasjonale institutter av helse, Hvert år rundt 6.7% av amerikanske voksne lider av MDD, med en gjennomsnittlig alder av 32 år på 32 år. Kvinner har 70% mer sannsynlighet for menn å lide av depresjon.

Det er vanskelig for de som lider av MDD, tenk på en positiv måte å overvinne sine sysselsettingsproblemer. Symptomene på MDD inkluderer:

 • følelser av ubrukelighet, hat for seg selv eller skyld
 • følelser av impotens eller fortvilelse
 • Tretthet eller kronisk mangel på energi
 • irritabilitet
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Tap av interesse for aktivitet en hyggelig tid som en hobby eller sex
 • Søvnløshet eller hypersonnia (overdreven søvn)
 • Sosial isolasjon
 • Endringer i # 8217; appetitt og tilsvarende økning eller vekttap
 • Selvmords tanker eller oppførsel

I de mest alvorlige tilfellene kan folk manifestere psykotiske symptomer som vrangforestillinger og hallusinasjoner.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

 • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
 • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester

Diagnose og behandling for MDD

En lege eller annen autorisert psykisk helseoperatør vil spørre deg dine symptomer og din medisinske historie. Spørreskjemaene brukes vanligvis til å bidra til å bestemme alvorlighetsgraden av depresjon.

Behandlinger for MDD inkluderer typisk antidepressive stoffer som Selective Serotonin Reuptation Inhibitorer (SSRI), Kognitiv atferdsterapi, eller begge. De mest alvorlige tilfellene av depresjon kan behandles med hell Elektrokonvulsiv terapi (ect). Hvis psykose er involvert, er antipsykotiske legemidler generelt foreskrevet. Selv om psykose ikke er tilstede, kan noen ganger leverandøren foreskrive antipsykotiske stoffer for å få antidepressiva seg bedre.

Det er også flere gratis eller lave kostnader for å hjelpe deg med å takle depresjon. Noen ideer inkluderer:

 • Etablering av en daglig rutine for å hjelpe deg med å føle kontrollen over livet ditt
 • Etablere rimelige mål for å hjelpe deg med å motivere deg
 • Skriv i en dagbok for å uttrykke sine følelser konstruktivt
 • Bli med på støttegrupper for å dele dine følelser og få informasjon fra andre som sliter med depresjon
 • forbli aktiv for å redusere stress og bli sunn

Risiko for selvmord

Alle som har selvmords tanker eller skade på andre, bør umiddelbart ta kontakt med helsepersonell, gå til sykehuset for sykehuset eller ringe sikkerhetstjenesten for selvmordsforebygging på 911-1-800-talk (273), 8255 timer om dagen, 24 dager a uke.