Depresjon fra melatonin: kan forbedre eller forverre depresjon?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Melatonin er et hormon produsert i hjernen pineal kjertel. Produksjonen er kontrollert av # 8217; kroppens hovedvakt, som ligger i sorchasmatiske kjernen.

I løpet av dagen er melatoninnivåene lave. Men når du blir mørk, sender dine optiske nerver signaler til hoveduret, som rapporterer til hjernen for å begynne å produsere melatonin. Begynn å høre deg søvnig på grunn av større melatonin i blodet.

Takket være dens evne til å justere søvnen, har Melatonin blitt et populært supplement for å forbedre søvn og behandle ulike problemer knyttet til søvn, inkludert:

 • Jet Lag
 • søvnløshet
 • Søvnforstyrrelse fra skiftarbeid
 • Forstyrrelse av forsinket søvnfasen
 • Sleep Circadian Rhythm Disorder
 • Sovende lidelser

Men disse regulatoriske effektene kan påvirke symptomene på depresjon? Juryen er fortsatt ute.

Melatonin kan forårsake depresjon?

Det er ingen bevis på at melatonin forårsaker depresjon hos mennesker uten en historie om det. EN 2016 Gjennomgang Nylig forskning på melatonin har ikke oppdaget alvorlige negative effekter relatert til melatoninbruk.

Men noen mennesker opplever bivirkninger. Vanligvis inkluderer dette liten svimmelhet, kvalme eller døsighet. Men i mindre vanlige tilfeller har noen mennesker opplevd:

 • forvirring
 • irritabilitet
 • kortsiktig depresjon

Så langt synes samtykket å være at inntaket av melatonin kan forårsake midlertidige symptomer på depresjon. Men det vil ikke få noen til å vise langvarige symptomer som er typiske for en stor depressiv lidelsesdiagnose.

Melatonin kan forverre depresjonen?

Bindingen mellom melatonin og eksisterende depresjon er ikke helt forstått.

TIL Liten studie av 2002 antyder at personer med depresjon kunne ha høyere nivåer av melatonin. Det er på 2006 Revisjon av flere studier antyder at hjernen til mennesker med depresjon ofte produserer mer melatonin om natten.

Husk at melatonin hjelper kroppen din til å forberede deg på å sove. Gjør at du føler deg mindre spent, som også er et vanlig symptom på depresjon. Hvis en lav energi oppstår som et symptom på depresjon, kan L & # 8217, melatonininntaket potensielt gjøre situasjonen verre.

Mens følelsene av kortsiktig depresjon er en sjelden bivirkning, men mulig melatonin, er det ikke klart om det ville føre til en forverring av symptomene i noen som allerede er diagnostisert med depresjon. Videre opplever de fleste av de som tar på melatonin, inkludert de med og uten depresjon, ikke denne bivirkningen.

Melatonin kan hjelpe med depresjonssymptomer?

For å gjøre ting mer forvirrende, er det også noen bevis på at melatonin faktisk kan redusere risikoen for depresjon i noen grupper og forbedre symptomene på depresjon i andre.

For eksempel a Liten studie av 2014 antyder at melatonin kan redusere risikoen for depresjon i tre måneder etter brystkreftkirurgi.

TIL 2017 Revisjon av åtte kliniske studier Han fant at melatonin har forbedret symptomene på depresjon mer enn en placebo, men ikke betydelig. EN 2018 Gjennomgang På samme måte fant de at melatonin bidro til å redusere depresjonssymptomer for noen mennesker.

Også en liten fil 2006 studie antyder at melatonin kan være mer nyttig for sesongmessig affektiv lidelse (trist), som innebærer depresjonen etter en sesongmessig modell. For eksempel, mange mennesker som lider av trist, lider av depresjon i de kaldeste månedene, når dagene er kortere.

Forskerne bak studioet oppdaget at de feiljusterte sirkadiske rytmene var en betydelig faktor i sesongmessig depresjon. L’Inntak av lave doser melatonin syntes å bidra til å takle feiljustering og redusere symptomene.

Selv om all denne undersøkelsen er lovende, er det ikke noe tilstrekkelig bevis for å bekrefte om melatonininntaket hjelper med symptomene på depresjon. Mye større studier er nødvendig.

Men hvis du lider av depresjon og finner ut at symptomene dine blir verre når du ikke sover nok, kan melatonin være en god ting å holde seg rundt. Selv om melatonin ikke direkte står overfor depresjonen din, kan du hjelpe deg med å sove regelmessig, noe som kan hjelpe deg med å forbedre noen av symptomene dine.

Jeg kan kombinere melatonin med andre behandlinger for depresjon?

Hvis du for tiden blir behandlet for depresjon, kan det være verdt å prøve melatonin i tillegg til andre foreskrevne behandlinger.

Det kan imidlertid være sikrere å hoppe over melatonin hvis du tar noen stoffer, inkludert:

 • Depressivt av sentralnervesystemet, inkludert diazepam (valium)
 • Fluvoxamin (Luvox)
 • Immunosuppressive terapi medisiner, inkludert prednison, metylprednisolon, hydrokortison, kortison, dexametason og kodein

Hvor mye skal jeg ta?

Hvis du vil prøve å bruke melatonin for symptomene på depresjon, starter den med lav dose, vanligvis mellom 1 og 3 milligram. Pass på at du sjekker produsentens instruksjoner før pakken. Du kan kjøpe melatonin på Amazon.

Mens du tar det, legger du oppmerksom på symptomene dine. Hvis du merker at de kan bli verre, stopp melatonininntaket.

Bunnlinjen

Forholdet mellom melatonin og symptomer på depresjon er ikke klart. For noen ser det ut til å hjelpe, men for andre kan det forverre ting. Hvis du vil prøve det, sørg for at du starter med en lav dose og vær oppmerksom på tankene dine og kroppen din mens du tar det.

Selv om melatonin kan hjelpe med symptomene på depresjon, er det ikke noe bevis på at melatonin alene kan kurere depresjon. Pass på at du fortsetter med noe annet behandlingsalternativ mens du prøver melatonin, inkludert legemidler og terapi.