Depresjon etter et hjerteinfarkt: Lenken og forslagene til å gjenopprette

Hvis du hadde et hjerteinfarkt, er det ikke uvanlig å lide av depresjon senere. Dette er sant selv når hendelseshistorikken vender opp og ned. I følge Hjerte og Vascular Institute of Johns Hopkins Medicine, Personer med depresjon har mye mer sannsynlig å ha et hjerteinfarkt senere i livet enn de som aldri har hatt en betingelse for mental helse.

Hvis du mistenker å lide av depresjon etter et hjerteinfarkt, er det viktig å konsultere legen din. Noen ganger vil medisiner for hjertesykdom sammen med noen livsstilsjusteringer også hjelpe humøret ditt. Imidlertid kan spesifikk behandling være nødvendig. Å snakke med en lege vil hjelpe deg å forstå hva som forårsaker dine følelser av depresjon, slik at du kan få tilstrekkelig behandling.

Noen generelle tegn på depresjon inkluderer:

 • Følelser av tristhet eller ubrukelighet
 • utmattelse
 • apati
 • Følelser av rastløshet
 • søvnforstyrrelser
 • tap av Appetit
 • Liten konsentrasjon

Fortsett å lese for å lære 10 anbefalinger for gjenoppretting hvis du står overfor depresjon etter et hjerteinfarkt.

Få en evaluering av depresjon

Din grunnleggende lege (PCP) kan gjennomføre en depresjonsevaluering under din årlige sjekk. Men hvis du opplever symptomer på depresjon, bør du vurdere å gjøre en avtale for en evaluering før din årlige sjekk.

Under din anmeldelse vil PCP spørre deg om din depresjon. Dette kan inkludere når det startet, hvor ofte du føler deg ned og hvilke tiltak du tar for å behandle det, hvis det er. Disse spørsmålene vil hjelpe legen din å avgjøre om du opplever en depresjon eller akutte symptomer som etterligner tilstanden.

Å ha en klinisk depresjon betyr at du har hatt symptomer i minst to uker eller mer. Kjennskap til L’Enhet av depresjonen din vil tillate legen din å sette deg på den rette veien for helbredelse.

Abonner på hjerterehabilitering

Cardiac rehabilitering er et pedagogisk verktøy som kardiologer ofte anbefaler etter at noen hadde et hjerteinfarkt. Under hjerterehabilitering vil du lære å spise sunt for hjertesykdommer. Du vil også kunne bestemme hva slags trening er bedre for deg med hjelp av en veileder.

Kardial rehabilitering utføres noen ganger i en gruppe kontekst. Dette kan ha en positiv innvirkning på humøret ditt fordi du vil være i selskap med andre som har opplevd lignende erfaringer. Du kan også føle deg mer motivert i gjenopprettingsbanen din med støtte fra andre.

Fortsett å ta medisiner for hjertet

Ironi av skjebnen, en av de vanligste skattfaktorene for depresjon etter et hjerteinfarkt, er ikke å bli med i behandlingsplanen. Det er viktig for helsen din og velvære å fortsette å ta medisiner og gjøre de riktige livsstilene.

En av symptomene på depresjon er apatien. Du kan føle at dine følelser av depresjon hindrer deg i å ta medisiner, og skape en viskøs syklus.

Hvis du har problemer med å engasjere seg i behandlingsplanen, snakk med legen din. Du må kanskje prøve en annen medisinering eller en ny terapeutisk tilnærming.

Spis mer vegetabilsk-baserte matvarer

Etter å ha et hjerteinfarkt, vil du sannsynligvis få noen ernæringsmessige råd for å unngå fett og natrium uheldig og spise mer vegetabilske matvarer, som grønnsaker, belgfrukter, frokostblandinger og olje d’oliven. Fisken er også flott for hjertet ditt.

Du kan også oppdage at du er bedre humør når du endrer matpakket og behandlet med vegetabilske alternativer. Dette skyldes at disse matene også beskytter ditt sinn. Spis rent ja Tilkoblet status For å redusere depresjonen.

bevege seg

Når du har hatt sjansen til å ta deg fra Heartfarth, vil legen din anbefale deg å begynne å trene for å forbedre hjertets helse. Start liten og gradvis øker din styrke og styrke gradvis.

Noe så enkelt som å ta en 30 minutters spasertur et par ganger i uken er et flott utgangspunkt. Så hvis du kan, gjør deg klar for en rask tur eller jogging. Åpenbart ikke streber, det er ikke et løp.

L’Øvelse øker serotoninet, en hjernekjemikalie forbundet med god humor. Hver gang du trener deg, vil du samle fordeler både for ditt hjerte og hjernen din. Selv om du kanskje ikke prøver de fysiske fordelene med # 8217; trening i noen uker, kan du sette deg umiddelbart i en lykkeligere tilstand.

For en enda bedre effekt, ta den til gaten. L’friluft kan også ha en positiv effekt på humøret ditt. Hvis været tillater det, vurderer du ideen om å ta en tur eller et løp alle & # 8217;.

Stopp enhver øvelse umiddelbart og kontakt lege hvis du manifesterer symptomer på hjerteinfarkt eller slag, som svimmelhet, kvalme og oppkast eller brystsmerter.

Vurdere terapi

Selv med støtte fra familien din og dine venner, kan utvinning fra et hjerteinfarkt virke isolerende. Dette kan ytterligere øke risikoen for depresjon.

Å ha noen til å snakke med kan gjøre en forskjell. Det er her ordet terapi med en psykisk helsepersonell kan hjelpe. Under ordet terapi vil en autorisert terapeut hjelpe deg med å utdype dine følelser og finne løsninger for å lindre depressive symptomer. Ferdighetene som lærer om terapi kan vare et liv.

Det er viktig å vite at en psykiater ikke er det samme som en terapeut. En psykiater kan foreskrive medisiner for å behandle psykiske problemer, mens en terapeut ikke kan. Imidlertid kan en god terapeut hjelpe deg med å finne ut om du også bør se etter psykiatrisk hjelp.

Å finne en god terapeut kan være vanskelig, så det er viktig å ha tålmodighet med prosessen og ikke miste håpet. Hvis du ikke vet hvor du skal starte søket ditt, spør legen din. Hvis du føler deg rolig, spør råd også til venner og familie. Hvis du har en helseforsikring, kan du også sjekke nettstedet til planen din for å se hvem som er i sitt nettverk som er nær deg og anbefalt av andre pasienter.

Finn sosial støtte

Hvis du mistenker at depresjonen din kan være resultatet av å føle deg bare på turen til helbredelse, kan du vurdere ideen om å skaffe sosial støtte. Hvis du ikke er registrert i gruppeprogrammet for hjerterehabilitering, spør kardiologen en utsatt. Du kan også velge å kontrollere forskjellige støttegrupper for hjertesykdom i ditt område eller på nett.

Be om hjelp til andre er vanskelig, men en gang gjort, vil du finne det lettere å fortsette.

Praktiske tankegangsaktiviteter

Forskning & # 8211; Undersøkelser har oppdaget at tankegangsaktiviteter kan bidra til å redusere tilfeller av depresjon og angst. Tømme tankene dine gjennom dyp pusting, bevissthet og # 8217; trening, du kan oppdage hva stress som forårsaker deg og beveger seg bort fra disse tankene. Dette kan i sin tur senke blodtrykket.

Hodet kroppsaktiviteter for å prøve å inkludere:

 • meditasjon
 • yoga
 • Reiki
 • tai chi
 • Dype pusteøvelser

Bare bare 15 minutter om dagen av meditasjon eller dyp pusting er tilstrekkelig til å begynne å føle sine positive effekter. Du kan spille både aktiviteter alene i et stille rom. Eller, hvis du vil ha en guide, kan du prøve en «8217 mobil app som Headspace.

Yoga er en fin måte å redusere stress og bygge muskler og fleksibilitet på samme tid. Fordi denne øvelsen er litt & # 8216; mer utfordrende, bør du følge et kurs ledet av en autorisert instruktør.

Pass på at du forteller dem ditt siste hjerteinfarkt. Kan hjelpe deg med å veilede deg gjennom bevegelser og gjøre noen endringer. Selv om ytterligere forskning er nødvendig, En klinisk studie Han fant ut at yoga reduserer depressive symptomer i de som praktiserer seks uker eller mer.

Miste vekt, om nødvendig

Hvis du er overvektig, vil kardiologen din trolig anbefale en slanking plan for å redusere risikoen for å ha et annet hjerteinfarkt. Å miste overflødig vekt kan også hjelpe med følelser av depresjon. Faktisk være overvektig er sammenkoblet med økt risiko for depresjon, med eller uten hjertesykdom.

Hvis du etter noen måneder ikke gjør fremgang i din innsats for å gå ned i vekt, spør legen din om å hjelpe deg med å endre kostholdet ditt. De kan få deg til å følge et sunt kosthold for ditt hjerte å måle for deg og dine kostbehov.

Tenk på antidepressiva

Livsstilsendringer kan gjøre mye for å hindre depresjon og få deg til å føle deg bedre. Avhengig av tyngdekraften og levetiden til symptomene, kan du også være en kandidat til antidepressiva.

Selektive seronotonina RECAPTING Inhibitorer (SSRI) er blant de vanligste depresjonen medisiner. Zoloft, Paxil og Xanax kan hjelpe deg med å justere humøret ditt.

Snakk med legen din dersom du tror at antidepressiva kan hjelpe deg med depresjonen din. De kan hjelpe deg med å forstå hva spesifikt stoff kan fungere bedre for deg, så vel som eventuelle bivirkninger du burde vite.

Hvis du starter med en av disse stoffene, er det viktig å gi det nok tid til å ha effekt. Du kan trenge opptil en måned eller mer for å begynne å jobbe.

Sjekk din mentale helse

Svar med 6 enkle spørsmål for å få en evaluering av hvordan du styrer den følelsesmessige siden av utvinningen fra # 8217; hjerteinfarkt, sammen med ressursene for å støtte ditt mentale velvære.

DET BEGYNNER

Ta bort

Depresjon etter et hjerteinfarkt er mer vanlig enn du kan forestille deg. Generelt kan din generelle helse virkelig påvirke humøret ditt og omvendt. Ta vare på hjertets helse, du vil være mer sannsynlig å se en forbedring i depresjonssymptomer. Hvis du føler deg klarert etter flere uker til tross for at du har betydelige livsstilsendringer, kontakt legen din om påfølgende trinn.