Depresjon: Fakta, statistikk og deg

Tristhet og smerte er normale menneskelige følelser. Vi alle føler disse følelsene fra tid til annen, men forsvinner vanligvis innen få dager. Stor depresjon, eller større depressiv lidelse, er imidlertid noe mer. Det er en diagnostisk kondisjonell tilstand som en lidelse i humøret og kan forårsake langsiktige symptomer som overveldende tristhet, lav energi, tap av appetitt og mangel på interesse for de tingene som en gang har ført til glede.

Hvis ikke behandlet, kan depresjon føre til alvorlige helsekomplikasjoner, inkludert å sette livet ditt i fare. Heldigvis er det effektive behandlinger for depresjon gjennom alternativer som terapi, narkotika, kosthold og mosjon.

Typer depresjon

Spesifikke omstendigheter kan utløse andre former for depresjon eller underpost av tilstanden.

Stor depressiv lidelse

Det anslås at 16.2 millioner voksne i USA, eller 6.7% av amerikanske voksne har hatt minst en stor depressiv episode i et gitt år.

Vedvarende depressiv lidelse

Du kan ha et enkelt stort depresjonsangrep, eller du kan ha gjentatte episoder. Den vedvarende depressive lidelsen, eller avstanden, er en kronisk lavt nivå depresjon som er lavere enn lavere enn den store depresjonen og varer to år eller mer. Disse kontinuerlige følelsene av dyp tristhet og fortvilelse, samt andre symptomer som lav energi og ubesluttsomhet, forekommer i 1.5 prosent Amerikanske voksne i et gitt år. Det er mer utbredt hos kvinner enn menn og halvparten av alle tilfeller anses som alvorlig.

Bipolar lidelse

En annen type depresjon er bipolar lidelse, eller maniac-depressiv lidelse og påvirkning 2.8 prosent av den amerikanske befolkningen i et gitt år. På samme måte hos menn og kvinner, mens 8217; 83% av tilfellene anses som seriøse.

Forstyrrelsen innebærer utvikling av en episode av manisk eller spent stemning. Noen ganger kan disse foregår eller etterfulgt av episoder av depresjon. Tilstedeværelsen av disse episodene er det som bestemmer hvilken type bipolar lidelse som er diagnostisert.

Del på Pinterest

Sesongmessig depresjon

Hvis du lider av stor depressiv forstyrrelse med sesongens trend, også kjent som sesongmessig affektiv lidelse, er humøret påvirket av sesongmessige endringer. Tilstanden oppstår i maksimalt 5 prosent av den amerikanske befolkningen i et gitt år. Sesongmessig depresjon utløses vanligvis alle «8217; høsten og varer for hele vinteren og forekommer sjelden om sommeren og våren.

Geografi og avstand fra Equator, spiller en betydelig rolle i denne lidelsen. Selv kvinner representerer 4 ut 5 folk med tilstanden.

Postparto depresjon

Så mye som 80 prosent av Neomime-eksperimentene «Baby Blues & # 8221; og symptomene inkluderer sopp D’humør, tristhet og tretthet. Disse følelsene forsvinner vanligvis innen en eller to uker.

Det er forårsaket av hormonelle endringer etter fødsel, mangel på søvn og trykk for å ta vare på et nyfødt. Når disse symptomene vedvarer i mer enn et par uker og tyngdekraften øker, kan det være et tegn på en større depressiv lidelse med peripartum debut, også kjent som postpartum depresjon.

Ytterligere symptomer inkluderer avholdenhet, mangel på appetitt og en linje med negativ tenkning. Ifølge L’American Psychological Association, om 10 prosent 15 Amerikanske kvinner har en depressiv episode innen tre måneder med fødsel. Et neomamam på fem eksperimenter mindre depressive episoder og til og med 10% av de nye fedrene kan oppleve denne tilstanden.

Dr. Christina Hibbert, prisvinnende forfatter og klinisk psykolog, kaller dette & # 8220; en familie sykdom og # 8221;. Hvis ikke behandlet, kan det være farlig for foreldre og barnet.

Del på Pinterest

Psykotisk depresjon

Når den store depresjonen eller bipolare lidelsen ledsages av hallusinasjoner, vrangforestillinger eller paranoia, snakker vi om større depressiv lidelse med psykotiske egenskaper. Av 25 prosent av pasienter som er sykehus på grunn av depresjon, har faktisk en psykotisk depresjon. 1 i 13 Folk rundt om i verden vil oppleve en psykotisk episode før 75 år.

Utbredelse av depresjon

De National Mental Health Institute (NiMH) Anslå at 16.2 millioner amerikanske voksne har hatt minst en stor depressiv episode i 2016. Dette representerer 6.7% av USAs voksenbefolkning.

Depresjon er mer vanlig mellom 18 og 25 (10.9%) og hos individer som tilhører to eller flere løp (10.5%). Kvinner har to ganger sjansene for at menn har hatt en depressiv episode, ifølge NiMH og Verdens helseorganisasjon (WHO). Fra 2013 til 2016 ble det funnet at 10.4% av kvinnene led av depresjon, sammenlignet med 5.5% av mennene, I henhold til CDC.

L’OMS anslår at over 300 millioner mennesker i verden lider av depresjon. Det er også den viktigste årsaken til funksjonshemming i verden.

Symptomer på depresjon

Du kan lide av depresjon hvis følelsene av tristhet eller tomhet ikke forsvinner innen et par uker. Andre følelsesmessige symptomer inkluderer:

 • Ekstrem irritabilitet for tilsynelatende små ting
 • Angst og rastløshet
 • Problemer med Rage Management
 • Tap av interesse for aktiviteter, inkludert sex
 • fiksering på fortiden eller ting som har gått galt
 • Tanker om død eller selvmord

Forebygging av selvmord

 • Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:
 • • Ring 911 eller det lokale nødnummeret.
 • • Hold deg hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • • Fjern eventuelle våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • • Lytt, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.
 • Hvis du eller noen du kjenner, vurderer du selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Fysiske symptomer inkluderer:

 • Søvnløshet eller overdreven søvn
 • Svekkende tretthet
 • økt eller redusert appetitt
 • Vektøkning eller tap
 • Vanskeligheter med å konsentrere seg eller ta avgjørelser
 • Uforklarte smerter og smerter

I Barn og tenåringer, Depresjon kan forårsake lav selvtillit og skyld, dårlig konsentrasjon og hyppige fravær fra skolen.

Depresjon kan være vanskelig å identifisere hos eldre. Uforklarlig minne tap, søvn eller abstinensproblemer kan være tegn på depresjon eller Alzheimers sykdom.

Risiko årsaker og faktorer for depresjon

Det er ingen og den eneste årsaken til depresjon. Hjernekjemi, hormoner og genetikk kan alle spille en rolle. Andre risikofaktorer for depresjon inkluderer:

 • lav selvtillit
 • Disorder D’angst, borderline lidelse av personlighet, post-traumatisk stressforstyrrelse
 • fysisk eller seksuelt misbruk
 • Kroniske sykdommer som diabetes, multippel sklerose eller kreft
 • Lidelser fra alkohol eller narkotikabruk
 • Noen reseptbelagte legemidler
 • Familiehistorie av depresjon
 • Alder, sex, rase og geografi

Diagnose av depresjon

Hvis du eller noen du kjenner, har du symptomer på depresjon, legen din kan hjelpe. Fikse en avtale hvis symptomene varer mer enn to uker. Det er viktig å rapportere alle symptomene. En fysisk undersøkelse og blodprøve kan utelukke helseproblemer som kan være lik eller bidra til depresjon.

En depresjonsdiagnose krever vanligvis at symptomene oppstår i to uker eller mer. I følge 2013 Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser, Diagnosen må også inneholde fire andre endringer i drift. Disse kan innebære:

 • Avbrudd av søvn eller spise
 • Mangel på energi eller konsentrasjon
 • Problemer med selvbilde
 • Selvmordstanker

Depresjon behandling

Klinisk depresjon er behandlingsbar. Men ifølge OMS, mindre enn 50 prosent av de rundt om i verden med depresjon, få forsiktighet.

De vanligste behandlingsmetodene er antidepressive stoffer og psykologisk rådgivning. Hos voksne med moderat til alvorlig depresjon, Fra 40 til 60 personer ut av 100 De som har tatt antidepressiva, merket en forbedring i symptomene etter seks til åtte uker. Dette ble sammenlignet med 20 til 40 personer ut av 100 som la merke til en forbedring med bare en placebo.

De American Association Psychiatric antyder at en kombinasjon av antidepressiva og psykologisk rådgivning er i gjennomsnitt mer effektiv. Men hver behandling alene har mer eller mindre samme effektivitet. L’Tilgang til disse to behandlingene er imidlertid ikke alltid mulig for folk på grunn av en rekke faktorer som kostnad og tid.

Del på Pinterest

Ifølge en 2013 studere, Terapien hadde en lavere rente lavere enn oppfølgingen fra ett til to år. Det ble oppdaget at psykoterapi har en betydelig lavere tilbakefallshastighet (26.5%) sammenlignet med narkotika (56.6%). Studien fant også at psykoterapi har lavere forlatelse enn terapeutiske regimer.

Hvis disse behandlingene ikke virker, er A’annet alternativet er repeterende transcranial magnetisk stimulering. Denne metoden bruker magnetiske pulser for å stimulere hjerneleder som regulerer humøret. Behandlingene administreres vanligvis fem dager i uken i seks uker.

Selv psykoterapi og narkotika (inkludert vitamin D) jobber for sesongmessig depresjon. Denne tilstanden kan også behandles med lysterapi. Sesongmessig depresjon kan noen ganger forbedre alene i løpet av våren og sommermånedene, når dagtidstidene er lengre.

Kjøp produkter for lysterapi.

Del på Pinterest

For alvorlige tilfeller kan elektrokonvulseringsbehandling (ECT) brukes. L’Ect er en prosedyre der elektriske strømmer passeres gjennom hjernen. I følge National Alliance på psykisk sykdom, L’ect brukes oftere for å behandle depresjon og psykotisk depresjon som ellers ville ha svart på narkotika.

Komplikasjoner

Langvarig eller kronisk depresjon kan ha en ødeleggende innvirkning på din følelsesmessige og fysiske helse. Hvis ikke behandlet, kan du sette livet ditt i fare. Han rapporterer Mental Health America 30 prosent 70 av de som døde for selvmord lider av depresjon eller bipolar lidelse. Andre komplikasjoner av depresjon kan føre til:

 • Lidelse fra alkohol eller narkotikabruk
 • Hodepine og andre smerter og kronisk vondt
 • fobier, panikkforstyrrelser og angstangrep
 • Problemer med skole eller arbeid
 • Familie- og forholdsproblemer
 • Sosial isolasjon
 • Overdreven vekt eller fedme på grunn av spiseforstyrrelser, og øker risikoen for hjertesykdommer og type 2 diabetes
 • Automulatement
 • Trente selvmord eller selvmord