De 10 beste forsvarsmekanismer og hvorfor vi bruker dem

Del på Pinterest

Forsvarsmekanismene er atferd som folk bruker til å skille fra hendelser, aksjer eller ubehagelige tanker. Disse psykologiske strategiene kan hjelpe folk å legge avstanden mellom seg selv og trusler eller uønskede følelser, for eksempel skyld eller skam.

L & # 8217; ide om forsvarsmekanismer kommer fra psykoanalytisk teori, et psykologisk perspektiv av personligheten som ser personlighet som samspillet mellom tre komponenter: ES, L & # 8217; Jeg og Super I.

Forslag for første gang av Sigmund Freud, har denne teorien utviklet seg over tid og hevder at atferd, som forsvarsmekanismer, ikke er under den bevisste kontrollen av en person. Faktisk gjør de fleste dem uten å innse strategien du bruker.

Forsvarsmekanismer er en normal og naturlig del av psykologisk utvikling. Identifiser typen som brukes av deg, fra dine kjære, og selv dine kolleger kan hjelpe deg i samtaler og fremtidige møter.

De 10 viktigste de fleste vanlige forsvarsmekanismer

Dusinvis av forskjellige forsvarsmekanismer er blitt identifisert. Noen brukes mer vanlig enn andre.

I de fleste tilfeller er disse psykologiske svarene ikke under den bevisste kontrollen av en person. Dette betyr at du ikke bestemmer deg for hva du skal gjøre når du gjør det. Her er noen vanlige forsvarsmekanismer:

1. Avvisning

Negasjon er en av de vanligste forsvarsmekanismer. Oppstår når du kaster bort aksepterer virkeligheten eller fakta. Blokkere hendelser eller eksterne omstendigheter fra tankene dine, slik at du ikke trenger å møte den følelsesmessige effekten. Med andre ord, føl deg følelser eller smertefulle hendelser.

Denne forsvarsmekanismen er også en av de mest kjente. Uttrykket & # 8220; de benekter og nr. 8221; er vanligvis forstått i den forstand at en person unngår virkeligheten til tross for hva som kan være åpenbart for folket rundt dem.

2. Undertrykkelse

Ubehagelige tanker, smertefulle minner eller irrasjonelle overbevisninger kan forstyrre deg. I stedet for å håndtere dem, kan du ubevisst velge å skjule dem i håp om å glemme dem helt.

Dette betyr imidlertid ikke at minner forsvinner helt. De kan påvirke atferd og kan påvirke fremtidige relasjoner. Kanskje du ikke skjønner Dell & # 8217; påvirker at denne forsvarsmekanismen har.

3. Projeksjon

Noen tanker eller følelser du føler for en & # 8217; en annen person kan gjøre deg ubehagelig. Hvis du projiserer disse følelsene, tilskriver de feilaktig til den andre personen.

For eksempel kan du ikke sette pris på din nye kollega, men i stedet for å akseptere det, velg å fortelle deg selv at du ikke liker deg. Se de tingene du vil være i stand til å gjøre i sine handlinger.

4. Skifte

Hodet sterke følelser og frustrasjoner til en person eller en gjenstand som ikke føler seg truende. Dette gjør at du kan tilfredsstille en impuls for å reagere, men ikke risikere betydelige konsekvenser.

Et godt eksempel på denne forsvarsmekanismen er sint på barnet ditt eller ektefellen fordi du hadde en dårlig dag på jobben. Ingen av disse menneskene er målet med dine sterke følelser, men reagerer på dem er sannsynligvis mindre problematisk enn å reagere på sjefen din.

5. Regresjon

Noen som føler seg truet eller engstelig, kan ubevisst og # 8220; Escape & # 8221; På et tidligere utviklingsstadium.

Denne typen forsvarsmekanisme kan være tydeligere i små barn. Hvis de lider av et traumer eller et tap, kan de plutselig fungere som om de var nyere igjen. De kan til og med begynne å vaske sengen eller suge tommelen.

Voksne kan også regressere. Voksne som sliter med å takle hendelser eller atferd kan gå tilbake til å sove med et kjære rosa dyr, spise for mye mat som finner trøstende eller startkjede røyking eller tygge blyanter eller penner. De kan også unngå daglige aktiviteter fordi de føler seg undertrykkende.

6. Rasjonalisering

Noen kan forsøke å forklare uønskede atferd med egen serie av & # 8220; fakta & # 8221;. Dette gjør at du kan føle deg rolig med valget du har gjort, selv om du vet at på et annet nivå er det ikke riktig.

For eksempel, folk som kunne være sint på kolleger å ikke ha fullført arbeid i tide, kunne ignorere det faktum at de vanligvis også er sent.

7. Sublimering

Denne typen forsvarsmekanisme regnes som en positiv strategi. Dette skyldes at folk som stoler på det, velger å omdirigere følelser eller sterke følelser mot et objekt eller en riktig og sikker aktivitet.

For eksempel, i stedet for å kaste dine ansatte, velg å kanalisere frustrasjonen din i kickboxing eller trening. Du kan også kanalisere eller omdirigere følelser til musikk, kunst eller sport.

8. Reaksjonsformasjon

Folk som bruker denne forsvarsmekanismen gjenkjenner hvordan de føler seg, men velger å oppføre seg på en motsatt måte til deres instinkter.

En person som reagerer på denne måten, for eksempel, kunne tenke på å ikke måtte uttrykke negative følelser, for eksempel sinne eller frustrasjon. De velger i stedet å reagere på en overdrevet positiv måte.

9. Compartmentalization

Separat ditt liv i uavhengige sektorer kan virke som en måte å beskytte dem på mange elementer.

For eksempel når du velger å ikke diskutere problemene i ditt personlige liv på jobb, blokker eller rom som eller # 8217; element i livet ditt. Dette gjør at du kan gå videre uten å møte angst eller utfordringer mens du er i dette «8217; miljø eller mentalitet.

10. Intellektuellisering

Når du blir rammet av en vanskelig situasjon, kan du velge å fjerne alle følelser fra svarene dine og konsentrere deg i stedet for kvantitative fakta. Du kan se denne strategien i bruk når en person som blir igjen for å gå fra en jobb velger å tilbringe sine dager ved å skape regneark på jobbmuligheter og ledere.

Behandling for usunn forsvarsmekanismer

Forsvarsmekanismene kan ses som en type selvadhesjon. Du kan bruke dem til å skjule de følelsesmessige svarene du ikke vil møte. Imidlertid er det hovedsakelig laget på et ubevisst nivå. Du er ikke alltid klar over måten ditt sinn eller ditt ego vil svare.

Dette betyr imidlertid ikke at du ikke kan endre eller endre atferd. Faktisk kan du forvandle usunn forsvarsmekanismer til flere bærekraftige mekanismer. Disse teknikkene kan hjelpe:

  • Finn ansvar: venner og familiemedlemmer kan hjelpe deg med å gjenkjenne mekanismene. Tiltrekke oppmerksomheten på & # 8217; selvringen, kan hjelpe deg med å identifisere tiden når ubevisst gjør et usunnt valg. Dette gjør det mulig for deg å bestemme i den bevisste tilstanden hva du virkelig vil gjøre.
  • Lær håndteringsstrategier: Terapi med psykisk helse ekspert, som en psykoterapeut, en psykolog eller psykoanalytiker, kan hjelpe deg med å gjenkjenne forsvarsmekanismene du bruker oftest. De kan derfor hjelpe deg med å lære aktive svar å gjøre valg på et mer bevisst nivå.

Outlook

Noen forsvarsmekanismer anses som mer & # 8220; moden & # 8221;. Dette betyr at deres bruk kan være mer bærekraftig. Selv på sikt, kan de ikke være spesielt skadelige for din følelsesmessige eller mentale helse. To av disse strategiene & # 8220; moden & # 8221; er sublimering og # 8217; intellektualisering.

Andre forsvarsmekanismer er imidlertid ikke så modne. L & # 8217; Langvarig bruk av dem kan føre til vedvarende problemer. Faktisk kan de hindre deg i å møte følelsesmessige problemer eller bekymringer.

Over tid kan dette skje på uventede måter. For eksempel kan forsvarsmekanismer gjøre forholdsopplæring vanskeligere. De kan også bidra til noen psykiske problemer.

Hvis du føler deg deprimert eller trist, ikke i stand til å komme seg ut av sengen eller unngå de vanlige daglige aktivitetene i livet ditt eller ting, og folk som en gang gjorde deg glad, bør du vurdere å snakke med en psykisk helsepersonell. Disse er også tegn på depresjon og terapi kan hjelpe.

Gjennom terapier som psykoanalyse eller rådgivning, kan du bli mer oppmerksom på forsvarsmekanismene du bruker oftest, og du kan til og med jobbe for å flytte svarene du bruker fra umodne eller mindre produktive til de mest modne, bærekraftige og fordelaktige.

Bruk mer modne mekanismer kan hjelpe deg med å møte bekymringer og situasjoner som normalt kan føre til stress og følelsesmessig begrensning.

L & # 8217;

Forsvarsmekanismene er normale og naturlige. De brukes ofte uten langsiktige komplikasjoner eller problemer.

Imidlertid utvikler noen mennesker følelsesmessige vanskeligheter hvis de fortsetter å bruke disse mekanismene uten å takle trusselen eller # 8217; engstelig angst. Behandling fokuserer på # 8217; hjelpe deg med å møte problemer fra en ikke-bevisstløs måte.