Courvoisier Sign: Symptomer, Årsaker, Diagnose og Behandling

Courvoisier-signeringen

Tegn på courvoisier, noen ganger kalt courvoisier lov, refererer til en forstørret gallebladder på grunn av gallekampuleringen. Når dette skjer, kan du vanligvis se eller føle galleblæren gjennom huden.

Vanligvis frigjør din galleblære gallen i fordøyelsessystemet ditt. Dette hjelper kroppen din til å behandle fettstoffer. Hvis galleproduksjonen er noe blokkert, fyller din galleblære med galle og utvider.

Hva er symptomene?

Hoved symptomet på Courvoisier-skiltet er en svelget gallebladdock som du kan føle gjennom huden. I de fleste tilfeller forårsaker det ingen smerte.

Du kan også legge merke til symptomer på gulsott, som er en gul farge på huden eller øynene. Selv om dette kan virke alarmerende, er det ikke alltid en grunn til bekymring og er et vanlig symptom på mange galleblærer.

Hva årsaken?

Courvoisier tegn resultater fra blokken av gallekanalen som beveger gallen fra galleblæren Alle’Tenuous tarmen.

Dette kan skje når en ufarlig eller kreftformet tumor blokkerer gallekanalen. Husk at galleberegninger forårsaker innsnevring av galleblæren og ikke er årsak til tegn på courvoisier.

Hvordan dette er diagnostisert?

For å sjekke for tilstedeværelsen av Courvoisier-skiltet, vil legen begynne å høre # 8217; Abdomen. Hvis de klarer å høre galleblæren, vil de trolig gjøre noen ekstra tester, selv om du ikke har andre symptomer, som gulsott.

Disse testene inkluderer:

 • Ultralyd. Dette gir sanntidsbilder av galleblæren og omgivende vev, som vil hjelpe legen din til å se hva som blokkerer din gallekanal.
 • TC SCAN. Dette bruker røntgenstråler fra forskjellige vinkler for å lage et § 8217; tverrsnittsbilde av galleblæren og omgivende vev.
 • MR. Dette bruker magneter og radiobølger for å lage bilder av kroppen inne, inkludert galleblæren og gallekanalen.

Hvordan det blir behandlet?

Tegnet på Courvoisier trenger ikke omsorg i seg selv. Behandlingen avhenger av årsaken til tegn på courvoisier.

Hvis blokken skyldes en godartet svulst, kan legen utføre kirurgi for å fjerne svulsten og la at gallen strømme igjen. Hvis svulsten er kreft, vil legen fjerne svulsten før kreftcellene kan spre seg til naboene.

Legen kan bruke laparoskopisk kirurgi for å fjerne en tumor eller galleblærer, hvis det ikke fungerer riktig. For å gjøre dette, legen din:

 • Gi deg l’generell anestesi
 • Lag flere små kutt i # 8217; Abdomen
 • Sett inn små verktøy og et kamera gjennom kuttene for å fjerne stoffet eller kutte galleblæren fra leveren og # 8217; tarmene
 • Lukk de små kuttene med oppløst poeng
 • Hvis kreftcellene spredt utover galleblæren, kan legen sette inn en stent, som er et lite rør, i gallekanalen for å slippe gallen fra galleblæren. Dette kan gjøres sammen med andre behandlinger som kan bidra til å stoppe spredningen av kreft, for eksempel kjemoterapi eller radioterapi for å drepe utvikle kreftceller.

  Hva er perspektivet

  Legene brukte ofte courvoisier-skiltet til å ekskludere galleberegninger. Hvis du kan høre galleblæren gjennom huden din, men du føler deg ikke mye smerte, har du sannsynligvis noe som blokkerer din gallekanal. De fleste blokker kan enkelt fjernes med ikke-invasiv kirurgi.