Clitoris Atrofi: Symptomer, årsaker, behandling og andre

Så’er klitorisatrofien?

Klitoris er en fremspring av svampet stoff i forsiden av skjeden. Nylige søk viser at mye av klitoris er internt, med 4-tommers røtter som kommer til skjeden. Når det er seksuelt spent, fyller det med blod og bunken av nerver i stoffet blir følsomt for berøring.

L’clitoris atrofi oppstår når klitoris slutter å svare på alle’Seksuell spenning og fungerer ikke lenger som skal. Klitoris kan til og med forsvinne. Dette kan være et resultat av en endring i hormoner eller blodstrømmen utilstrekkelig til skjeden og klitoris.

Tapet av blodstrømmen kan være et resultat av en liten hyppig bruk. De som ikke er seksuelt aktive, er mer sannsynlig å eksperimentere med klitorisatrofi. En annen årsak kan være en viktig forandring i hormoner, for eksempel overgangsalder eller L’Start av hormonell prevensjon.

L’Clitoris Atrofi er mindre vanlig enn # 8217; vaginal atrofi. Denne tilstanden oppstår når en dråpe i østrogen tørker, tynn og antenn vaginalt vev. Det er vanlig med overgangsalderen.

Tap av følsomhet er et alvorlig seksuelt problem. Clitoris anses ofte som en nøkkel for den kvinnelige orgasmen. Clitoral nerver kan produsere intense følelser under den seksuelle aktiviteten.

Fortsett å lese Finn ut mer om symptomene på klitorisatrofi og hva som kan gjøres for å hjelpe til med å gjenopprette følelse og seksuell funksjon.

Hva er symptomene?

Det er mer sannsynlig å manifestere symptomene på # 8217; klitorisatrofi når du er seksuelt spent. Disse symptomene inkluderer:

 • Clitoris & # 8220; forsvunnet & # 8221; (Du kan ikke lenger høre det, selv om seksuelt spent)
 • Tap av følsomhet rundt klitoris
 • Reduser som svar på klitstimulering
 • Redusert seksuell lyst

Hva er årsakene til’klitorisatrofi?

L’klitoris atrofi kan utlede fra mangel på seksuell bruk. Hvis du slutter å ha vanlige eller hyppige spenningsforhold, kan klitoris bli tørr og tynn. Det kan til og med krympe og forsvinne bak klitoralhetten.

Siden klitoris er basert på en tilstrekkelig blodstrøm, kan legen anbefale A’vanlig seksuell aktivitet, inkludert onani. Dette kan bidra til å gjenopprette blodet, noe som kan øke følelsen igjen.

L’Clitoris Atrofi kan også oppstå når testosteronnivået faller. Testosteron er ansvarlig for din libido. Selv svampete stoff i en klitoris trenger hormon for riktig spenning.

Testosteronnivåer, imidlertid redusert med overgangsalderen nærmer seg. De kan også redusere når de starter prevensjon eller østrogentilskudd.

De som har en «8217; fullstendig hysterektomi kan oppleve klitorisatrofi. Siden eggstokkene er ansvarlige for både østrogen og testosteronproduksjon, kan deres fjerning føre til tap av testosteron. Til slutt kan dette forårsake klitorisatrofi.

Tapet av østrogen etter en’hysterektomi kan også føre til vaginal atrofi.

Når skal du søke hjelp

Seksuell helse er viktig for din generelle helse. L’clitoris atrofi kan være en forsømt, men seriøs årsak til kvinnelig seksuell dysfunksjon.

Hvis du har seksuelle problemer, snakk med legen din. De er fullt utstyrt for å hjelpe deg med å finne svar og behandlinger. De kan også lede deg til en spesialist.

Før avtalen, skaper du en liste over symptomer du har funnet nylig. Hvis du har problemer med den seksuelle spenningen, er det sannsynlig at du også opplever andre problemer. Dette kan inkludere muskel eller tretthet svakhet.

Selv om du tror at symptomene ikke er knyttet til din seksuelle vanskelighet, må du legge merke til.

På avtalen din, diskutere din største bekymring: Seksuell klage. Så informer legen din om andre problemer du har funnet. De kan bestemme om de kan være relatert.

Hvis de tror, ​​kan de bestille tester som kan hjelpe deg med å finne ut, eller se etter separate problemer som kan oppstå.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Det er ingen enkelt test eller fysisk undersøkelse som definitivt kan diagnostisere klitorisatrofien. I stedet kan leger stole på en fysisk undersøkelse, de rapporterte symptomene og andre tester for å nå en diagnose.

Legene inspiserer alltid ikke klitoris og klitorishetten under en fysisk rutinemessig kontroll, som en årlig bekkenundersøkelse. Så i løpet av avtalen vil legen kanskje gjøre en fysisk undersøkelse av klitorisen din og muligens din vagina.

Blodprøver er også nyttige for å kontrollere hormonelle nivåer og for å avgjøre om testosteronet ditt er under normalt. Disse blodprøver kan også hjelpe legen til å ekskludere andre mulige årsaker til lav seksuell libido samtidig.

Hvis disse testene ikke definitivt identifiserer et potensielt problem, kan legen prøve å behandle den seksuelle lidelsen som om det var klitorisatrofi.

Hvis du gjenvinner en PO & # 8216; av følsomhet, kan behandlingen fortsette. Hvis du ikke har noe svar på behandlingen, kan du og legen din begynne å lete etter andre mulige årsaker.

Behandlingsalternativer

Behandlingen avhenger av hva legen mener kan være ansvarlig for tap av følsomhet først. Her er noen av de vanligste behandlingene:

 • Ha sex. A’vanlig seksuell aktivitet kan hjelpe din clit å holde seg frisk og følsom. Det kan også bidra til å gjenopprette følelsen i den følsomme hasselnøtten.
 • bevege seg. Du kan også bidra til å øke blodstrømmen med en vanlig kardioøvelse. L’kardio trening bidrar til å øke blodstrømmen gjennom hele kroppen. Hva er bra for kroppen er bra for clit og vagina. L’Vanlig trening kan også forhindre testosteronnivåer fra senking.
 • Prøv testosteron erstatninger. Testosteron kosttilskudd brukes ofte som behandling for klitorisatrofien. Som krem, pille eller injeksjon, kan disse alternativene hjelpe til med å gjenopprette testosteronen slik at kroppen din er i stand til å produsere en tilstrekkelig seksuell respons. Legen må foreskrive disse behandlingene.

Snakk med partneren din

Et sunt seksuelt forhold er basert på åpning og gjennomsiktighet og gjennomsiktighet. Dette inkluderer å snakke om hva som gjør at du føler deg bra og hva som ikke gjør det.

Hvis du har lagt merke til en endring i følelser under sex, kan det hende at du snakker med deg to for å finne måter du fortsatt kan hjelpe deg med å finne måter du fortsatt kan hjelpe deg med å finne måter du kan hjelpe deg med å finne måter.

Disse forslagene kan hjelpe deg med å starte diskusjonen:

 • vær ærlig. Det gir ingen mening å skjule at noe har endret seg. La ham vite at den samme stimulansen ikke produserer det samme svaret han hadde i fortiden. Hvis du allerede har snakket med legen din, kan du frivillig gi informasjon om dette’avtalen og hva legen anbefalte å hjelpe til med å gjenopprette følelsen.
 • Nye frivillige ideer. Mens du kommuniserer partneren din forandring i kroppens svar på Clit Stimulation, snakk med ham om’utforskning av nye morsomme alternativer. Inkludere forskjellige stillinger og typer seksuell stimulering.
 • Hold en åpen kommunikasjonslinje. Hvis klitoris orgasmen var det beste alternativet for dine seksuelle møter, kan du prøve andre typer orgasme, inkludert vaginal eller punkt g.
 • Last ned ADVARSEL fra’orgasme. Clitoris kan gi intens glede under sex eller onani. Men du kan fortsatt få en god seksuell tilfredsstillelse uten de store eller. Konsentrert på andre erogene områder, som nipler, hode og føtter. Clitoral stimulering er ikke det eneste alternativet du har.

Outlook

L’Clitoris Atrofi kan være en av de mest undervurderte seksuelle helseproblemer. Behandlingen er mulig, skjønt. Derfor er det viktig å snakke med en lege eller en helsepersonell når du begynner å legge merke til de første symptomene.

Uansett om symptomene er forårsaket av mangel på blodstrøm eller et lavt nivå av testosteron, kan en lege hjelpe deg med å identifisere den underliggende årsaken og finne en løsning som fungerer best for deg.