Clang Association: Betydning, definisjon og eksempler

L’Clang Association, også kjent som Clanging, er en talemodell der folk legger sammen ord på grunn av hvordan de høres i stedet for hva de mener.

Clanging innebærer vanligvis strenger av ord i rim, men kan også inkorporere ordspill (ord med doble betydninger), ord fra lignende lyd eller endringer (ord som starter med samme lyd).

Setninger som inneholder clang-foreninger har interessante lyder, men ikke fornuftig. Folk som snakker i disse repeterende og inkonsekvente foreningene, har vanligvis en betingelse for mental helse.

Her er en titt på årsakene og behandlingen av Clang Association, samt eksempler på denne talemodellen.

Hva så & # 8217;?

L’Clang Association er ikke en språkforstyrrelse som stamming. Ifølge psykiatere av Johns Hopkins Medical Center, Brølen er et tegn på en tankeforstyrrelse, en manglende evne til å organisere, forseggjort eller kommunisere tanker.

Tankeforstyrrelser er forbundet med bipolar lidelse og schizofreni, selv om minst en nylig studere Indikerer at selv personer med en bestemt type demens kan demonstrere denne språkmodellen.

Et tordnisk uttrykk kan starte med en sammenhengende tanke og deretter bli sporet av lydforeninger. For eksempel: Jeg skulle til butikken, jobben var fortsatt kjedelig litt & # 8216;.& # 8221;

Hvis du merker et brøl i noens tale, spesielt hvis det blir umulig å forstå hva som prøver å si, er det viktig å konsultere en lege.

Clangore kan være en indikasjon på at individet har eller er i ferd med å ha en episode av psykose. Under disse episodene kan folk skade seg selv eller andre, så det er viktig å få hjelp raskt.

Slik spiller du clanging?

I A’Clang Association har en gruppe ord lignende lyder, men skaper ikke en logisk ide eller tenkning. Poets bruker ofte rim og ord med doble betydninger, så Clangore lyder noen ganger som poesi eller sangtekster og # 8211; Bortsett fra at disse ordkombinasjonene ikke overfører noen rasjonell betydning.

Her er et par eksempler på Clang Association Setninger:

  • & # 8220; Her kommer det med en katt som fanger et spill av mus.& # 8221;
  • & # 8220; C’er en lang klikk-samtale test, liten.& # 8221;

Clang og Schizofrenia Association

Schizofreni er en psykiatrisk lidelse som induserer folk til å oppleve forvrengninger av virkeligheten. De kan ha hallusinasjoner eller skuffelser. Det kan også påvirke ordet.

Forskere Bemerket en forbindelse mellom clanging og schizofreni siden 1899. Siste forskning har bekreftet denne tilkoblingen.

Folk som opplever en akutt episode av schizofrenisk psykose, kan også vise andre språkavbrudd som:

  • Ordfattigdom: Svar på ett eller to ord til spørsmål
  • Tale trykk: Tale høyt, raskt og vanskelig å følge
  • SchizoPhasia: & # 8220; Word Salad & # 8221; forvirret og tilfeldige ord
  • Sciolte Associations: Tale som beveger seg plutselig til et ikke-relatert emne
  • Neologisms: Tale som inkluderer oppfunnet ord
  • Ecolalia: tale som gjentar hva noen andre sier

Clang Association og Bipolar Disorder

Bipolar lidelse er en tilstand som induserer folk til å oppleve ekstreme humørsvingninger.

Personer med denne lidelsen har vanligvis forlengede perioder med depresjon og maniske perioder preget av ekstrem lykke, søvnløshet og risikoadferd.

utdanning De fant at Clang Association er spesielt vanlig blant mennesker i den maniske fasen av bipolar lidelse.

Folk som lider av Mania, snakker ofte på en hastig måte, hvor talenes hastighet tilsvarer de raske tankene som omrøres i deres sinn. Det er viktig å vite at muslingen ikke er urettferdig under de depressive episodene.

Påvirker også skriftlig kommunikasjon?

utdanning De har oppdaget at tankeforstyrrelser generelt avbryter evnen til å kommunisere, som kan inkludere både skriftlig og muntlig kommunikasjon.

Forskere tror at problemer er koblet til arbeidsminnet og semantiske minnesforstyrrelser, eller evnen til å huske ord og deres betydning.

TIL studere I 2000 viste han at når noen mennesker med schizofreni skriver ord som leses høyt, bytter de fonemer. Dette betyr for eksempel hvem som vil skrive brevet & # 8220; v & # 8221;, når brevet & # 8220; F & # 8221; Det var l’riktig stavemåte.

I disse tilfellene, lydene produsert av & # 8220; v & # 8221; og & # 8220; f & # 8221; De er like, men ikke akkurat det samme, noe som tyder på at personen ikke husker det riktige brevet for lyden.

Hvordan det behandles L’Clang Association?

Siden denne trøbbel som er forbundet med bipolar lidelse og schizofreni, krever behandling behandlingen av underliggende psykisk helsetilstand.

En lege kan foreskrive antipsykotiske stoffer. Også kognitiv atferdsterapi, gruppeterapi eller familieterapi kan bidra til å håndtere symptomer og oppførsel.

L & # 8217;

Clang Associations er grupper av ord valgt for hvordan de spiller tiltalende, ikke for deres mening. Gruppene av ord tordenfulle gjør ikke mening sammen.

Folk som snakker med repetitive clang-foreninger kan ha en psykisk helsetilstand som schizofreni eller bipolar lidelse. Begge disse forholdene regnes som tankeforstyrrelser fordi tilstanden avbryter måten som hjernen behandler og kommuniserer informasjon.

Å snakke i clang av foreninger kan gå foran en episode av psykose, så det er viktig å be om hjelp til noen hvis språk er uforståelig. Antipsykotiske stoffer og ulike former for terapi kan være en del av en terapeutisk tilnærming.