Intermitterende astma: hvilken COS & # 039; er og hvordan å bry seg om?

COS’er den intermitterende astma?

L’Intermittent astma er en tilstand hvor symptomene på astmaen ikke forekommer ikke mer enn to dager i uken med nattreparasjoner på # 8217; astma som forekommer ikke mer enn to ganger i måneden.

Legene kan også referere til den intermitterende astma som & # 8220; mild intermittent astma & # 8221;. Selv om den intermitterende astma ikke forårsaker symptomer så ofte som andre typer astma, krever det fortsatt en behandling.

Intermitterende symptomer og klassifisering av astma

L’Astma er en tilstand som forårsaker irritasjon og betennelse i en persons luftvei. Denne irritasjonen kan stramme og begrense luftveiene, noe som gjør pusten vanskeligere. Personer med astma har symptomer som inkluderer:

 • Thoracic constriction eller klemme
 • hoste
 • Vanskelighetsgrad å plukke opp pusten
 • Hissing pust, som kan høres ut som en fløyte eller en squeak i lungene

Selv om det er mange måter å klassifisere astma på, er en måte som leger gjør, er frekvensen som astmaen treffer en person og i hvilken grad astmaen påvirker deres daglige aktiviteter.

I tilfelle av intermitterende astma, har en person astma symptomer ikke mer enn to dager i uken. Noen ganger kan de ha en episode av hoste eller hissende åndedrag forbundet med astma, men dette skjer vanligvis ikke mer enn to ganger i måneden.

Alvorlige astma typer kan begrense daglige aktiviteter. Folk kan ha problemer med å sove fordi de hoster mye eller har kort pust. Den intermitterende astma kan være irriterende, men vanligvis ikke kompromitterer en persons lungefunksjon eller hindrer dem i å gjøre ting de elsker. Dette betyr ikke at behandlinger ikke kan hjelpe dem under eksacerbations.

Intermitterende behandling av astma

L’Hovedformålet med behandlingen av den intermitterende astma er å redusere alvorlighetsgraden av en rehabilitering eller et astmatisk angrep. Legene foreskriver vanligvis en kortsiktig inhalator D’handling for å få dette resultatet. Et eksempel er en beta-2 kortsiktig aktonist d’handling, som en albuterol inhalator (Ventolin HFA).

Når legemidlet inhaleres, aktiverer beta-2-agonistene reseptorene i lungene som sier til luftveiene for å utvide seg. Dette overstiger den innsnevrige som forårsaker symptomer på astma som puste og hissing pusteproblemer. Disse legemidlene handler om lag fem minutter og varer mellom tre og seks timer.

Følgende trinn kan hjelpe deg med å bruke en inhalator mer effektivt:

 • & # 8220; fyll & # 8221; L’inhalator med narkotika Første gang du bruker den. Fjern hetten fra munnstykket og agitere. Holder den vekk fra ansiktet, sprinkler inhalatoren en gang ved å trykke på den øvre delen. Agita og gjenta prosessen tre ganger. Dette sikrer at når du bruker det, vil medisinen bli utgitt og ikke bare «8217;. Hvis du bruker inhalatoren hver annen uke, bør du ikke ha utløst det hver gang du bruker den.
 • Shake L’inhalator og fjern munnstykket. Undersøk inhalatoren for å sikre at det ser rent og blottet for rusk før …
 • Inspirere og pust ut så dypt som mulig.
 • Plasser inhalatoren i munnen og inhalere dypt og sakte mens du trykker på den øvre delen av beholderen. Dette kommer inn i stoffet og luften i lungene.
 • Fjern inhalatoren og lukk munnen. Hold pusten din i ikke mer enn 10 sekunder.
 • Ta en lang, langsom og dyp pust.
 • Gjenta disse trinnene hvis legen din rådet deg til å bruke to sprut hver gang.

Kortsiktige inhalatorer D’Handling behandler symptomene på astmaen, men står ikke overfor de underliggende årsakene til astmaen. En lege vil imidlertid ikke foreskrive andre stoffer med mindre du bruker en redningsinhalator mer enn to ganger i uken.

I tillegg til medisiner som inhalatorer, kan du også vedta tiltak for å redusere oddsen som forekommer en forverring av astmaen. Personer med astma har vanligvis utløsende eller irriterende faktorer som puster og forverrer deres astma. Hvis du kan unngå dem, vil du være mindre sannsynlig å ha intermitterende astma-eksacerbasjoner.

Eksempler på utløsende faktorer i’vanlig astma inkluderer:

 • Kjæledyr hår
 • kald luft
 • Åndedrettsinfeksjoner
 • Pollen, som gress, trær eller ugress
 • å røyke
 • Sterke lukt

Unngå disse utløsende faktorene så mye som mulig, hvordan å bli hjemme når pollenstellingen er høy, kan det bidra til å redusere rehabilitering av # 8217;.

Typer astma

Hvis du lider av intermitterende astma og begynner å ha symptomer i mer enn to dager i uken eller to netter i måneden, har astma utviklet seg i Perhant astma & # 8221;. Legene klasser generelt l’vedvarende astma i de følgende tre kategoriene:

 • Vedvarende liten astma. Symptomene oppstår mer enn to ganger i uken, men sjeldnere enn en gang om dagen. Re-oppkjøp av astma kan påvirke evnen til å være aktiv. Om natten, # 8217; astma kan dele mer enn to ganger i måneden, men ikke mer enn en gang i uken. Personer med vedvarende mild astma har pulmonale funksjonstester som avslører en funksjon på 8217; 80% eller høyere.
 • Vedvarende moderat astma. Forvent daglige symptomer, med re-oppkjøp som kan vare flere dager. Du kan også hoste og bukse, noe som påvirker søvn og vanlige aktiviteter. Pulmonal funksjon av en person med moderat vedvarende astma er mellom 60 og # 8217; 80% av gjennomsnittet.
 • Vedvarende alvorlig astma. Denne kategorien inneholder daglige symptomer som seriøst påvirker’fysisk aktivitet og søvn. Pulmonal-funksjonen er 60 prosent eller ikke. I følge American Academy of Pediatrics, L’alvorlig astma er den minst vanlige typen astma.

En lege vil ta hensyn til typen av en persons astma når han foreskriver en kombinasjon av rusmidler.

Ta bort

L’intermitterende astma kan være en irriterende tilstand som vanligvis behandles med beta-2 agonister ved innånding. Hvis du har symptomer på astma oftere eller # 8217; inhalator hjelper ikke, du bør snakke med en lege.