Cifosi: Krumning i den øvre vertebrale kolonnen en gang kalt Hobba da Vedova

Del på Pinterest

Du har kanskje hørt om en & # 8220; hump fra enke & # 8221;, men dette er ikke en medisinsk eller til og med akseptabel begrep. Refererer til en bøyning av ryggraden som kan forårsake en topp på baksiden som virker avrundet eller buet.

Den passende medisinske termen for denne typen tilstand er foster.

Fortsett å lese mens vi undersøker mer om cyhosen, hva årsaken og hvordan det kan behandles.

Hva er symptomene på nøtter?

Den humane vertebrale kolonnen har en naturlig krumning. Disse kurvene hjelper oss med å stå og holde seg i balanse mens vi gjør det.

Cifosi oppstår når hjørnet av ryggraden er ut av # 8217; typisk intervall. Tilstanden kan variere i alvorlighetsgraden. Generelt, jo større kurven til vertebral kolonne, jo mer alvorlige er symptomene.

Symptomene på ernæring kan inkludere:

 • Avrundede skuldre eller humpbacks på baksiden
 • Ryggsmerter eller stivhet
 • følelse av tretthet eller tretthet
 • Kneet sener stramt

Selv om sjeldne, mer alvorlige symptomer kan oppstå mens ryggraden fortsetter å kurve over tid og komprimere andre deler av kroppen, for eksempel lunger, nerver og fordøyelseskanalen.

Alvorlige komplikasjoner av ernæring kan omfatte:

 • Vedvarende ryggsmerter
 • Økte problemer med fysiske aktiviteter som å gå, slå opp eller stå opp fra en sittestilling
 • Følelser av nummenhet eller prikking for bena
 • kortpustethet eller pustevansker
 • Fordøyelsesproblemer, som vanskeligheter med å svelge eller reflåsesyre
 • Problemer med blærekontroll eller # 8217; tarmen

Hva er årsakene til nøtter?

En rekke faktorer kan føre til utvikling av nøtter. De inkluderer:

Dårlig holdning

En dårlig holdning kan inkludere ting som:

 • buet eller buet, som en datamaskin eller foran en TV
 • Lener seg på baksiden av stolene
 • bære tunge belastninger på baksiden, som en ryggsekk full av bøker

Postural ernæring er en vanlig form for generelt milde nøtter. Personer med posturalfoster kan ofte rette tilstanden ved å praktisere en god holdning.

Spinal skader

Noen spinalskader, som brudd, kan skade ryggraden og påvirke krumningen.

Forhold som påvirker beinene eller ryggraden

De underliggende bein- eller spinalbetingelsene kan også føre til cythose, særlig i de eldste befolkningene. Noen eksempler på disse forholdene inkluderer degenerativ disksykdom og # 8217; osteoporose.

Aldring

Krumningen i ryggraden begynner å naturlig øke med alderen. Det anslås at forekomsten av foster i eldre varierer fra 20 prosent 40.

I tillegg til bein og spinalbetingelser kan andre faktorer som forekommer naturlig med aldring og aldring bidra til utviklingen av nøtter, inkludert:

 • Redusert mobilitet. Dette kan påvirke musklene og bakbåndene, samt holdning og posisjonering.
 • Muskelstyrke. Studier har rapportert at ryggmuskulaturene svekket, spesielt spinalforlengere, er relatert til en økning på # 8217; hjørne av foster hos kvinner over 60 år.
 • Sensoriske endringer. Det kan også reduseres L’Inngang av sansene, som kan inkludere ting som syn, berøring og romlig bevissthet å påvirke Holdning og posisjonering av hodet eller nakken.

Utviklingsforhold

Noen ganger kan ernæring manifestere seg som en medfødt tilstand. Dette skjer hvis ryggraden ikke utvikler seg riktig før fødselen.

Cifosi kan også oppstå når ryggraden ikke utvikler seg riktig under en vekstutløser. Dette kalles Scheuermann Cifosi. I stedet for rektangulære vertebrae, har folk med denne tilstanden flere trekantformede ryggvirvler. Dette medfører en større krumning av ryggraden.

Kreft

Vertebral kolonne kreft kan bringe til svekkelsen av ryggvirvlene, muligens bidra til cyhosen. Videre kan kjemoterapi og kreftstrålingsbehandlinger ha en lignende effekt.

Hvordan cifewy er diagnostisert?

For å diagnostisere ernæring, vil legen først utføre en fysisk undersøkelse. De vil registrere høyden din, undersøke ryggen og kan også trykke på ryggraden for å se om C’det er smerte eller ømhet.

Så, de vil be deg om å bøye seg fremover med armene mine hengende fritt, som om de når tærne. Dette hjelper dem til å se kurven til ryggraden bedre.

Det kan også bli bedt om å ligge. Dette kan hjelpe legen din avgjøre om maten din er forårsaket av dårlig stilling eller et strukturelt problem i ryggraden. Ryggraden kan rette seg opp mens de ligger i folk med postural ernæring.

En røntgenstråle kan hjelpe deg med å bestemme livet til ryggraden. Hvis legen ønsker mer detaljerte bilder, kan det også bruke en TAC eller en magnetisk resonans.

I tilfelle av alvorlig ernæring kan legen utføre andre tester for å se om hans tilstand er interessante andre deler av kroppen. Disse kan inkludere tester som vurderer lunge og nervøs funksjon.

Hva er behandlingen for cyhosen?

Det er flere behandlingsalternativer for krypteringen, avhengig av din generelle helse og alvorlighetsgraden av tilstanden din. Legen din vil jobbe med deg for å utvikle en passende behandlingsplan.

Behandlingsalternativer for Cifosi

Noen mulige behandlingsalternativer inkluderer:

 • Korrekt holdning. For folk med posturalfoster, L & # 8217, oppmerksomhet til en god holdning, hvordan å sitte rett, kan bidra til å rette spinalkvurningen. Også l’ergonomi kan hjelpe.
 • Trening. Gjør regelmessig trening kan bidra til å styrke ryggmuskulaturen.
 • Yoga. Yoga kan hjelpe deg med å øke fleksibiliteten og styrke musklene i ryggen og kjernen.
 • Smertelindring. Planlegg smertestillende midler (OTC) kan bidra til å lindre ryggsmerter forbundet med ernæring. Hvis de ikke hjelper med smerte, kan legen din foreskrive et sterkere stoff.
 • Behandle de underliggende forholdene. Hvis du lider av en grunnleggende tilstand som osteoporose, vil legen fokusere på behandling for å forhindre forringelse av ernæringen.
 • Forsterkende. L’Bruk av en vaktveileder kan bidra til å opprettholde krumningen av ryggraden fra forverringen, spesielt hos unge som fortsatt vokser. Legen din vil gi deg beskjed når og hvor lenge du skal ha på deg.
 • Fysioterapi. Legen din kan råde deg til å jobbe med en fysioterapeut for å utføre øvelser og strekker som kan hjelpe deg med å forbedre forholdene dine.
 • Kirurgi. Personer med alvorlig ernæring eller komplikasjoner fra Fosters kan trenge kirurgi for å redusere kurvenes kurve. Dette utføres ofte ved hjelp av spinalfusjon.

Hva er perspektivet for folk med cifosi?

Utsikter for Cifosi kan avhenge av ulike faktorer. Disse inkluderer din generelle helse, din alder og alvorlighetsgrad.

Hvis det oppdages forgjengelige, kan mange mennesker som lider av ernæringene fortsette å leve et aktivt liv og kanskje ikke kreve kirurgi. Regelmessige avtaler kan være nødvendig av legen for å overvåke tilstanden og sørge for at krumningen i ryggraden ikke forverres.

Cifosi kan bli verre med alderen, grunnen til at tidlig diagnose er så viktig. Alvorlig ernæring kan forårsake komplikasjoner, for eksempel bevegelse eller balanseproblemer og respiratoriske vanskeligheter. Disse tilfellene kan kreve kirurgisk behandling.

L & # 8217;

Cifosi er en tilstand der ryggraden er buet med et større hjørne, noe som forårsaker dannelsen av en avrunding eller en hump rundt øvre rygg eller skuldre. Det er mange mulige formål, inkludert aldring, dårlig holdning og spinalbetingelser.

Tidligere ble fosteren kalt & # 8220; enke hump & # 8221;. Dette er imidlertid ikke en medisinsk begrep og er ikke lenger akseptabelt å bruke. Selv om ernæringen er vanlig hos eldre, kan det forekomme hos mennesker i alle aldre.

Hvis identifisert tidlig, kan nuttrikken ofte administreres uten kirurgi. Hvis du oppdager en uvanlig kurve på toppen av ryggen eller skuldrene som har økt over tid, kontakt legen din for å diskutere tilstanden din.