Placebo effekt: som er cos & # 039; er eksempler og mer

I medisin er en placebo et stoff, en pille eller en annen behandling som synes å være en medisinsk inngrep, men det er ikke. Placebo er spesielt viktig i kliniske studier, hvor de ofte administreres til deltakere i kontrollgruppen.

Siden en placebo ikke er en aktiv behandling, bør det ikke ha en betydelig effekt på tilstanden. Forskere kan sammenligne resultatene av placebo med de faktiske stoffet. Dette hjelper dem med å avgjøre om det nye stoffet er effektivt.

Du kan være kjent med begrepet & # 8220; placebo & # 8221; Med henvisning til noe som kalles placebo-effekt. L’placebo-effekt oppstår når en forbedring blir observert, til tross for at en person mottar en placebo i stedet for en aktiv medisinsk behandling.

Det anslås det 1 i 3 Folk opplever placebo-effekten. Fortsett å lese Finn ut mer om’placebo effekt, på hvordan det kan fungere og på noen eksempler fra søket.

Som psykologi forklarer L’placebo effekt

L’placebo effekt representerer en fascinerende forbindelse mellom sinn og kropp som fortsatt ikke er helt inkludert. Nedenfor vil vi diskutere noen psykologiske forklaringer for placebo-effekten.

Klassisk kondisjonering

Klassisk kondisjonering er en type læring. Det skjer når du knytter en ting til et bestemt svar. For eksempel, hvis du blir syk etter å ha spist en bestemt mat, kan du knytte deg til maten ALLE’har vært syk og unngå det i fremtiden.

Fordi foreningene som læres gjennom klassisk kondisjonering, kan påvirke atferd, kan de spille en rolle i placebo-effekten. La oss ta en titt på et par eksempler:

 • Hvis du tar en bestemt pille for hodepine, kan du begynne å knytte den pillen med smertelindring. Hvis du mottar en placebo pille fra # 8217; lignende aspekt for hodepine, kan du fortsatt rapportere en reduksjon i smerte på grunn av denne foreningen.
 • Du kan knytte legenes kontor for å motta omsorg eller føle deg bedre. Denne foreningen kan derfor påvirke måten du føler om behandlingen du får.

Forventninger

L’placebo effekt har en stor rot i en persons forventninger. Hvis du har tidligere forventninger til noe, kan de påvirke din oppfatning av det. Derfor, hvis du forventer at en pille får deg til å føle deg bedre, kan du føle deg bedre etter å ha tatt det.

Du kan generere forbedringsforventninger fra mange typer signaler. Noen eksempler er:

 • Verbal. En lege eller sykepleier kan fortelle deg at en pille vil være effektiv i behandlingen av din tilstand.
 • Aksjer. Du kan føle deg bedre når du aktivt gjør noe for å møte tilstanden din, hvordan du tar en pille eller mottar en & # 8217;.
 • Sosial. Tonen i tale, kroppsspråk og visuell kontakt av legen din kan være beroligende, noe som gjør at du føler deg mer positiv om behandling.

L’Necebo Effect

Det er viktig å merke seg at ikke alle effektene av placebo er gunstige. I noen tilfeller kan symptomene forverres i stedet for å forbedre når du mottar en placebo.

Dette kalles NoCebo-effekt. Det antas at mekanismene til’placebo og nocebo-effekten er lik, involverer begge ting som kondisjonering og forventninger.

Eksempler fra ekte studier

Nedenfor vil vi utforske tre eksempler på placebo-effekten fra virkelige studier.

Migrene

TIL 2014 Studio vurdert som merking av narkotika påvirker på Episodisk migrene i 66 personer. Slik ble studioet født:

 • Deltakerne ble bedt om å ta en pille for seks forskjellige episoder av migrene. Under disse episodene har en placebo eller en medisinering for migrene kalt Maxalt blitt administrert.
 • L’merking av pillene har vært variert under studien. De kunne bli merket som placebo, maxalt eller begge typer (nøytral).
 • Deltakerne ble bedt om å evaluere smerteintensiteten 30 minutter etter episoden av migrene, ta den tildelte pillen og deretter evaluere intensiteten av smerte 2.5 timer senere.
 • Forskere fant at forventningene etablert av # 8217; pillemerking (placebo, maxalt eller nøytral) hadde en effekt på # 8217; smerteintensiteten rapportert. Her er resultatene:

  • Som forventet har Maxalt gitt mer placebo lettelse. Det har imidlertid blitt observert at placebo-piller gir mer lettelse enn en behandling uten behandling.
  • L’merking talt! Både for Maxalt og Placebo, Relief Evaluering er bestilt basert på # 8217; merking. I begge grupper var pillene merket som Maxalt, høyere, nøytral var i midten og placebo var lavere.
  • Denne effekten var så sterk at Maxalt merket som en placebo ble evaluert for å gi omtrent samme mengde av en placebo lettelse merket som Maxalt.

  Tretthet knyttet til kreft

  Tretthet kan fortsatt være et vedvarende symptom i noen kreftoverlevende. EN 2018 Studio har undersøkt effekten av en placebo med hensyn til behandlingen som vanlig i 74 overflod til tretthetskreft. Studien ble satt som følger:

 • I 3 uker mottok deltakerne en pille åpent merket som placebo eller mottok behandlingen som vanlig.
 • Etter de 3 ukene, fortsatte folk å ta placebo piller å ta dem. I mellomtiden hadde de som fikk den vanlige behandlingen muligheten til å ta placebo-pillene i 3 uker.
 • Etter avslutningen av studien observert forskerne at placebo, selv om det var merket som sådan, hadde en effekt på begge gruppene av deltakere. Resultatene var:

  • Etter 3 uker rapporterte placebogruppen en forbedring i symptomene sammenlignet med de som fikk behandling som vanlig. De fortsatte også å signalisere en symptomforbedring i løpet av 3 uker etter avbrudd.
  • Folk som fikk behandling som vanlig, som har bestemt seg for å ta placebo-pillen i 3 uker, rapporterte også en forbedring i tretthetssymptomer etter 3 uker.

  Depresjon

  TIL 2015 Studio Han studerte L’placebo effekt i 35 personer med depresjon. Deltakerne antok ikke andre rusmidler for depresjon på den tiden. Studien ble organisert på denne måten:

 • Hver deltaker mottok placebo piller. Noen har imidlertid blitt merket som hurtigvirkende antidepressiva (aktiv placebo) mens andre har blitt merket som placebo (den inaktive placebo). Hver gruppe tok piller i en uke.
 • På slutten av uken målte en PET-skanning hjernens aktivitet. Under skanning mottok den aktive placebo-gruppen A’placebo injeksjon, som det ble sagt at de kunne forbedre humøret deres. Den inaktive placebo-gruppen har ikke mottatt injeksjon.
 • De to gruppene endret Type Pill for A’en annen uke. En andre kjæledyrsøk utført på slutten av uken.
 • Alle deltakerne mottok da behandling med antidepressiva medisiner i 10 uker.
 • Forskere har oppdaget at enkelte individer har opplevd L’placebo-effekt og at denne effekten har en innvirkning på hjernens aktivitet og på antidepressivt respons. Resultatene var at:

  • Når folk tok på seg aktiv placebo, er en reduksjon i depresjonssymptomer blitt rapportert.
  • L’aktiv placeboinntak (inkludert placebo injeksjon) har vært assosiert med kjæledyrskanninger som viste øker Dell’hjerneaktivitet i områder forbundet med følelser og stressregulering.
  • Folk som har opplevd større hjerneaktivitet i Quest’område har ofte hatt et bedre svar på antidepressiva som brukes på slutten av studien.

  Hva vi ikke forstår ennå?

  Selv om placebo-effekten er observert i mange scenarier, C’det er fortsatt mye i denne forbindelse som vi ikke forstår. Studier pågår og lærer mer hvert år.

  Et av de store spørsmålene er sammenhengen mellom sinn og kropp. Hvordan psykologiske faktorer som forventninger påvirker hva som skjer i oss?

  Vi vet at placebo-effekten kan føre til utgivelsen av ulike små molekyler som nevrotransmittere og hormoner. Disse kan da samhandle med andre deler av kroppen for å forårsake endringer. Men vi trenger fortsatt å behandle flere detaljer om spesifikasjonene til disse komplekse interaksjonene.

  Også placebo-effekten synes å ha en betydelig innvirkning på noen symptomer, som smerte eller depresjon, og ikke på andre. Dette øker andre spørsmål.

  Spørsmål pågår på PERCEBO-effekt

  • Hvilke symptomer påvirkes av placebo-effekten? I dette tilfellet, hva er enheten til & # 8217;?
  • L’Bruk av en placebo for disse symptomene er like effektive eller mer effektive i bruk av narkotika?
  • L’placebo effekt kan forbedre noen symptomer, men er ikke en kur. Det er etisk å bruke en placebo i stedet for et stoff?

  Bunnlinjen

  En placebo er en pille, en injeksjon eller noe som synes å være en medisinsk behandling, men det er ikke. Et eksempel på en placebo kan være en sukkerpille som brukes i en kontrollgruppe under en klinisk studie.

  L’placebo-effekt oppstår når en forbedring av symptomene observeres, selv om det brukes til ikke-aktiv behandling. Det antas å forekomme på grunn av psykologiske faktorer som forventninger eller klassisk kondisjonering.

  Forskning har funnet ut at placebo-effekten kan lindre ting som smerte, tretthet eller depresjon. Men vi vet ennå ikke nøyaktige mekanismer i kroppen som bidrar til denne effekten. Forskere jobber for tiden for å svare på dette og andre spørsmål.