Klamydia i halsen: symptomer, diagnose, behandling og andre

Hva cos’er klammen?

Klamydia er en Seksuell overføringsinfeksjon (STI) forårsaket av klamydia trachomatis bakterien. Denne infeksjonen kan føre til smertefulle helseproblemer hvis ikke behandlet.

Selv om istertene hovedsakelig rammet kjønnsområder, er det mulig at det som CHlamydia kan være utbredt gjennom oralsex og forårsake halsproblemer. Legene kaller klamydia i halsen A’infeksjon fra Chlamidia Pharyngeal.

Du kan ha chlamidia i halsen din?

Det er mulig, men ikke sannsynlig at du kan ha chlamidia i halsen. For å forstå hvordan eller fordi det kan skje, er det viktig å vurdere hvordan Chlamydia overføres.

En person kan kontrakt chlamydia når hans slimhinner, som for skjeden, penis eller rektum, kommer i kontakt med Chlamydia bakterier. Disse bakteriene går inn i slimhinnene og multipliserer.

Klamydia forårsaker alltid symptomer. Men hvis ikke behandlet, kan infeksjonen forårsake skade som ikke kan løses.

Den vanligste måten Chlamydia sprer seg, er gjennom anal eller ubeskyttet vaginalsex. De triptisk infiserte bakterier og forårsaker symptomer i den posisjonen de kom inn i kroppen for første gang.

Det er mulig at Chlamydia kan overføres til halsen hvis du har oralsex til en partner med en Genital Chlamythy infeksjon.

Også å ha oralsex fra noen med A’Gorge Chlamidia infeksjon kan potensielt overføre bakterier til kjønnsorganene.

Du kan ikke få deg til å kysse munnen fra Chlamydia.

Av en grunn til at legene ikke forstår fullt ut, infiserer klamydia bakterier lettere det ingualske området, som skjeden, penis eller endetarm, sammenlignet med munnen.

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) rapporterer at Chlamydia ikke anses som en betydelig form for halsinfeksjon, og du er mindre sannsynlig å kontrakt chlamydia i halsen med hensyn til kjønnsområdet.

Hva er symptomene på halsinfeksjonen?

Klamydia i halsen forårsaker ofte ikke symptomer. Noen mennesker med halsinfeksjoner kan bare onde hals eller hevelse og synes det skyldes en felles forkjølelse eller # 8217 virus;.

Du kan imidlertid bli smittet både i kløften og i det # 8217; kjønnsområdet. I tillegg til ondt i halsen kan du ha symptomene på klamydia i kjønnsorganer.

Mens halsinfeksjoner på grunn av klamydia kanskje ikke forårsaker betydelige symptomer, kan du fortsatt ha klamydia i halsen og sende den til noen andre. Det er derfor, hvis du har symptomer på klamydia eller tror du har blitt utsatt, er det bedre å bli testet og behandlet.

Hvordan diagnostisert L’clamythia infeksjon?

Legene har forskjellige tester som kan bruke til chlamidia screening. Merk at screening for klamydia i halsen ikke er en del av de vanlige TSI-testene.

Hvis du hadde en sår hals som ikke ser ut til å gå bort eller ha en partner med hvem du har gjort oralsex som har vært positivt til Chlamydia, kan du spørre din screening lege for Chlamdia Pharyngeal.

Legene kan bruke urinprøver til å diagnostisere klamydia, men dette hjelper dem ikke med å diagnostisere klamydia i halsen.

Som et resultat kan en lege blåse halsen for å teste klamydiaen der. De sender denne bufferen til et laboratorium, som verifiserer prøven for tilstedeværelsen av DNA fra bakterier som forårsaker klamydia.

Denne testen er litt & # 8216, komplisert fordi Mat og Drug Administration (FDA) Han godkjente ikke en bufferprøve for pharyngeal chlamidia. Halsen inneholder mange bakterier, og dette kan gjøre det vanskelig å identifisere chlamydia bakterier.

Når en lege bruker en buffer for å teste klamydia i halsen, er det mulig å gjøre det på en måte & # 8220; off-label & # 8221;. Dette betyr at FDA ikke har spesifikt gitt OK til å bruke testen for pharyngeal klamydia, men noen leger tror at padsene kan hjelpe til med deteksjonen.

Hvordan Chlamydia blir behandlet?

Klamydia behandles med antibiotika. De samme antibiotika foreskrevet av en lege for behandling av klamydia alle’lysken kan også foreskrives for å behandle klamydia til halsen.

Unngå oralsex eller seksuelt forhold i minst 7 dager hvis du tar en dose av et engangs antibiotika. Hvis du følger et lengre kurs, bør du vente på å ta alle stoffene før du gjør sex igjen.

Hvis du allerede har blitt behandlet for klamydia, kan du få det igjen. Behandlinger kan også stoppe komplikasjonene du kanskje allerede har opplevd på grunn av klamydia.

Etter behandling er det en god ide å alltid gjøre beskyttet sex (sex med kondom eller oralsex med kondom eller dental dam) for å unngå en ny infeksjon.

Risikoen for klamarthy infeksjon til halsen

Hvis du har Chlamydia, kan du være mer sårbar for andre seksuelt overførbare sykdommer, inkludert HIV. I følge CDC, har chlamydia i halsen & # 8220; kunne & # 8221; Øk risikoen for kontraherende L’HIV.

Å ha Chlamydia i halsen min kan gjøre deg mer sårbar for andre infeksjoner. Kroppen din er så forpliktet til å bekjempe klamydia bakterier som ikke avviser andre infeksjoner like effektivt. Dette kan forårsake problemer som munninfeksjoner, tap av tenner, tannkjøttsykdommer og tannsmerter.

Risikoen for ubehandlede klamydiainfeksjoner

  • Økte risikoer for ektopisk graviditet (en graviditet som er implantater ALLE’uterus eksteriør, som kan være en’nødsituasjon farlig for livet)
  • Økte premature fødselsrisiko hos gravide kvinner
  • Betennelse i den øvre kjønnsorganet
  • Pelvic inflammatory sykdom, en tilstand som påvirker bekken smerte på fruktbarhet
  • Periepatitt, A’betennelse i kapselen rundt leveren
  • Reaktiv leddgikt, en form for inflammatorisk leddgikt

Bunnlinjen

Klamydia, hvor manifester er lett å behandle. Det er viktig å vite at oralsex ikke er et alternativt, alternativ sikrere til seksuelle forhold fordi du fortsatt kan kontrakt seksuelt overførbare sykdommer som Chlamydia.

Hvis du tror at du har blitt utsatt for Chlamydia, snakk med legen din og ta testen.